Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 12, 2013 17:15 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Lana kochanie, jakie masz długie włosy :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob paź 12, 2013 17:30 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Lana sporo urosła od ostatnich zdjęć, które widziałam :)
Mokate chyba też :mrgreen:
fajna z nich para :1luvu:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob paź 12, 2013 18:21 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Aia pisze:Lana sporo urosła od ostatnich zdjęć, które widziałam :)
Mokate chyba też :mrgreen:
fajna z nich para :1luvu:

Moki zmienił futro na zimowe, dlatego wydaje się taki pełny. Tak naprawdę mój synuś wcale nie jest gruby! Wiadomo, że syjamom na zimę sierść robi się taka półdługa :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Sob paź 12, 2013 20:13 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Każde wytłumaczenie jest dobre :mrgreen:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Sob paź 12, 2013 20:23 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Kolejna co się nie zna na rasach. :mrgreen: Mokiemu aż się przykro zrobiło jak poczytał o swojej rzekomej tuszy. Utuliłam i dałam talerzyk serc wołowych na pocieszenie. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob paź 12, 2013 20:55 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Toć ja się nie czepiam do jego tuszy, bo moje podobnie biednie wyglądają, tylko do Twoich tłumaczeń pokrętnych :mrgreen:

EVA2406

Post » Sob paź 12, 2013 21:05 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Kot tajski - opis rasy:
Kot tajski to klasyczny kot syjamski okrągłogłowy. Koty syjamskie zostały przywiezione do Wielkiej Brytanii z Bangkoku w 1886 roku.

Kot tajski to kot średniej wielkości, o jedwabistej sierści, okrągłej głowie, niebieskich oczach, średniej wielkości uszach i futrze występującym w różnych odmianach barwnych, tj.: seal point, blue point, chocolate point, lilac point oraz tabby. Co ciekawe koty te rodzą się zupełnie białe i ciemnieją z czasem.

Kot tajski jest kotem spokojnym, przyjacielskim, lecz nienarzucającym się. Są bardzo oddane i bardzo lubią dzieci.
Ich cechą charakterystyczną jest umaszczenie point, które pokrywa maskę, uszy, łapy i ogon. Posiada duże, niebieskie oczy. Jest to kot szczupły, o wydłużonej sylwetce i muskularnej budowie. Kocięta rodzą się białe, zaczynają się wybarwiać dopiero w drugim tygodniu życia.

100% opisu się zgadza. :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob paź 12, 2013 21:41 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

magdar77 pisze:Utuliłam i dałam talerzyk serc wołowych na pocieszenie. :mrgreen:

:ryk:
padłam.
Mokate jest taki jak trzeba by był kot na zimę. Żeby można było się w mroźne dni do niego przytulić i ogrzać, a w mroźniejsze nim przykryć :mrgreen:

Moki wygląda kwitnąco :1luvu: uwielbiam Go :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob paź 12, 2013 21:45 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

magdar77 pisze:Kot tajski - opis rasy:
Kot tajski to klasyczny kot syjamski okrągłogłowy. Koty syjamskie zostały przywiezione do Wielkiej Brytanii z Bangkoku w 1886 roku.

Kot tajski to kot średniej wielkości, o jedwabistej sierści, okrągłej głowie, niebieskich oczach, średniej wielkości uszach i futrze występującym w różnych odmianach barwnych, tj.: seal point, blue point, chocolate point, lilac point oraz tabby. Co ciekawe koty te rodzą się zupełnie białe i ciemnieją z czasem.

Kot tajski jest kotem spokojnym, przyjacielskim, lecz nienarzucającym się. Są bardzo oddane i bardzo lubią dzieci.
Ich cechą charakterystyczną jest umaszczenie point, które pokrywa maskę, uszy, łapy i ogon. Posiada duże, niebieskie oczy. Jest to kot szczupły, o wydłużonej sylwetce i muskularnej budowie. Kocięta rodzą się białe, zaczynają się wybarwiać dopiero w drugim tygodniu życia.

100% opisu się zgadza. :twisted:

Okrągłogłowy, a nie okragłobrzuchy :ryk: :ryk: :ryk:

EVA2406

Post » Sob paź 12, 2013 21:51 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Aia pisze:Mokate jest taki jak trzeba by był kot na zimę. Żeby można było się w mroźne dni do niego przytulić i ogrzać, a w mroźniejsze nim przykryć :mrgreen:

Moki wygląda kwitnąco :1luvu: uwielbiam Go :)

Uwielbiamy wszystkich uwielbiających smukłe kształty Mokate. Oczywiście, można się nim przykryć, wszak choć szczupły - jest długi :mrgreen:
EVA2406 pisze:Okrągłogłowy, a nie okragłobrzuchy :ryk: :ryk: :ryk:

No właśnie on jest okrągłowłowy wyłącznie. Idealnie w typie rasy. Zwłaszcza z tym:
Kot tajski jest kotem spokojnym, przyjacielskim, lecz nienarzucającym się.
:ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie paź 20, 2013 19:58 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Byłam z Laną na koniach w Seroczynie Kolonii. Wyjazd zorganizowało jej przedszkole, wychowawczyni jeździ tam od lat. Było super, ale to co mnie urzekło szczególnie to zwierzęta. Wieś a jakie cudowne podejście do czworonogów. Czysta stajnia, w której czuć konie, ale nie jest to zapach sprzed tygodnia. Konie genialnie zsocjalizowane - połowa nadawała się tylko dla doświadczonych jeźdźców, ale KAŻDEGO banda czterolatków mogła wygłaskać, wyprzytulać do woli. W siodle muszą czuć pewną rękę (dla dzieci były wybrane dwa najspokojniejsze), ale w stajni łagodne, lgnące do ludzi, na pastwisku ganiały za dzieciakami jak psy, bo nawet na pastwisko można było maluchom wchodzić. Każdy koń ma swój czysty i podpisany swoim imieniem boks, każdy na imię reaguje.
Oprócz koni pies Nutka i kotka Mruczek (miała być kotkiem i dostała rujkę :mrgreen: Zmiana płci została zaakceptowana, ale imię zostało). Uroczy kundelek i czarna wiekowa wampirka (kły wystają na kilka centymetrów), dzieciolubne, miziaste, łażące po domu i ogrodzie. Zero łańcucha, agresji czy dziczenia. Widać, że tam zwierzęta są kochane, zresztą zostały dzieciom oficjalnie przedstawione. Kiedy przygotowywaliśmy ognisko, Mruczek weszła na stół i bez najmniejszego skrępowania wzięła sobie kawałek kiełbasy, po czym z godnością oddaliła się w kierunku stajni. Właściciel, pan Maciej skomentował to tak "ona zawsze tak robi, ale na pewno starczy dla wszystkich". Potem sunia sępiła pieczoną kiełbasę,więc dzieci oczywiście się zlitowały nad głodnym pieskiem. Kiedy pierwszy kawałek wylądował w psiej paszczy, pan Maciej uradowany oznajmił "jeden zero dla Nutki - ona w roli głodnego psa jest niezawodna".
Fajne miejsce, fajni ludzie, fajne zwierzaki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie paź 20, 2013 20:17 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie paź 20, 2013 22:23 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Fajnie, że są takie miejsca, tylko dlaczego tak mało.
Takie gospodarstwa agroturystyczne najczęściej prowadzą ludzie, którzy wynieśli się z dużych miast i którzy mają szacunek do natury.

EVA2406

Post » Pon paź 21, 2013 8:26 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Widzisz, ci ludzie są akurat miejscowi od pokoleń. To najlepszy dowód na to, że sposób traktowania zwierząt zależy tylko od ludzi.
Zresztą brak sympatii do czworonogów też bywa różny. Mam koleżankę, która kotów nie lubi. Przez część wakacji to właśnie ona zajmowała się moimi, bo stała "karmicielka" miała pogrzeb w innej części Polski i na 3 dni wyjechała. Beata dwa razy dziennie dojeżdżała, bo uznała, że jeden raz to za mało i "one tam siedzą same, może już wszystko zjadły, nikt do nich nie gada to ja i wieczorem podjadę".
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon paź 21, 2013 8:38 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Heh, ja przez 25 lat swojego życia nie lubiłam kotów po tym, jak mnie w dzieciństwie pogryzł piwniczny. Jak jeździłam do mojego (jeszcze wtedy) nie-męża i siadało mi na kolanach jego 5 kotów, to siedziałam jak na szpilkach z głową odchyloną do tyłu :mrgreen:
Pierwszy kot u mnie pojawił się ok. 3 lat temu, w ramach terapii dla mojego psa z lękiem separacyjnym. A później już poleciało :roll: :roll: :roll:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

[poprzednia][następna]