Moderator: Estraven
Aia pisze:Lana sporo urosła od ostatnich zdjęć, które widziałam
Mokate chyba też![]()
fajna z nich para
magdar77 pisze:Utuliłam i dałam talerzyk serc wołowych na pocieszenie.
magdar77 pisze:Kot tajski - opis rasy:
Kot tajski to klasyczny kot syjamski okrągłogłowy. Koty syjamskie zostały przywiezione do Wielkiej Brytanii z Bangkoku w 1886 roku.
Kot tajski to kot średniej wielkości, o jedwabistej sierści, okrągłej głowie, niebieskich oczach, średniej wielkości uszach i futrze występującym w różnych odmianach barwnych, tj.: seal point, blue point, chocolate point, lilac point oraz tabby. Co ciekawe koty te rodzą się zupełnie białe i ciemnieją z czasem.
Kot tajski jest kotem spokojnym, przyjacielskim, lecz nienarzucającym się. Są bardzo oddane i bardzo lubią dzieci.
Ich cechą charakterystyczną jest umaszczenie point, które pokrywa maskę, uszy, łapy i ogon. Posiada duże, niebieskie oczy. Jest to kot szczupły, o wydłużonej sylwetce i muskularnej budowie. Kocięta rodzą się białe, zaczynają się wybarwiać dopiero w drugim tygodniu życia.
100% opisu się zgadza.
Aia pisze:Mokate jest taki jak trzeba by był kot na zimę. Żeby można było się w mroźne dni do niego przytulić i ogrzać, a w mroźniejsze nim przykryć
Moki wygląda kwitnącouwielbiam Go
EVA2406 pisze:Okrągłogłowy, a nie okragłobrzuchy![]()
![]()
Kot tajski jest kotem spokojnym, przyjacielskim, lecz nienarzucającym się.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 153 gości