Twister w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 12, 2013 19:21 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

Tego trzeba oswoić, bo płochliwy strasznie. Dzisiaj zmarzłam jak cholera. Jest zimno, w nocy padało. Biedny ten kocurek.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Nie paź 13, 2013 18:53 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

Dzisiaj dostał tabletkę na odrobaczenie. Ma dużo strupów, dziwnie oddycha, nie wiem - może początek przeziębienia. Ten biedny kot chyba wcale nie śpi :roll:

Ola fajnie jakbyś go mogła wziąć na DT, ale najpierw musiałabyś mieć miejsce :roll:

I kotu dałam na imię Twister :)

dorobella

Post » Pon paź 14, 2013 17:37 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

Kota bolą uszy, ale apetyt mu dopisuje i ciągle je.

dorobella

Post » Wto paź 15, 2013 11:23 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

Na FB Cichego kąta jest informacja "Spodziewany się także, że w każdej chwili mogą do nas trafić kolejne znajdy.". Ciekawe, że mnie powiedziano, że kotów nie przyjmują i maja wstrzymane przyjęcia. Są koty równe i równiejsze :evil:

dorobella

Post » Wto paź 15, 2013 12:21 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

Też czytałam i też mnie krew zalała....
może gdyby był persem...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Wto paź 15, 2013 17:48 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

Taa, jakby znosił złote jaja, był niebieski, albo nie wiem jaki.

A pamiętasz Bertę koteczkę ze śrutem w oku, jak się kobiety prosiły o pomoc dla niej w Cichym Kącie i jej nie dostały, spasowały,jak długo kotka cierpiała, bo jednym pomagają, a innym nie. To jest jakiś obłęd.

viewtopic.php?f=13&t=139164&hilit=%C5%9Brut

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lis 10, 2013 13:43 przez dorobella, łącznie edytowano 1 raz

dorobella

Post » Wto paź 15, 2013 18:15 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

No niestety dużo by wymieniać kotów, dla których w schronisku miejsca nie było. Inna sprawa, że Cichy kąt to nie jest schronisko gdzie usypia się jak leci, czy wyadoptowywuje jak popadnie. Przykre jest jednak to, że schronisko teraz się buduje i o ile wiem ( możliwe, że coś się zmieniło) nie zamierza dobudowywać ani jednego kojca więcej...
I przykre jest to, że dla owczarków szkockich z Jastrzębia jest miejsce, a dla kundla z Tarnowskich Gór już nie...
No ale cóż świata nie zmienimy... ale warto zbawić świat Twistera...
W tym roku usłyszałam, ( tylko zabijcie mnie nie pamiętam od kogo) że jakoś kotów mniej się wydaje, że jest...
Mniej... ciekawe gdzie...

OlaLola

Post » Śro paź 16, 2013 0:09 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

Tak, dla jednych mają miejsce, a dla drugich nie. Najgorsze, że oszukują ludzi w żywe oczy, że nie mają miejsca, a przyjmują inne zwierzaki.

http://forum.gazeta.pl/forum/w,146,1312 ... ollie.html

Pada deszcz :roll:

dorobella

Post » Czw paź 17, 2013 20:59 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

matko przeczytałam i bardzo martwię sie tym kociakiem. Bez domu w zimę nie przetrwa, chociaż budkę jakąś trzeba by było mu postawić i czy na prawdę nikt z Waszych okolic nie może zabrać tego kociaka?, może lecznica by pomogła?.
Ogłoszenia kociakowi trzeba by było zrobić albo wrzucić na fb może tam ktoś by pomógł. Szkoda kota jak się łasi i czeka aż go weźmiesz
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt paź 18, 2013 7:06 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

Cichy Kąt- azyl go nie zamierza wziąć, pomimo że wypisują na swoich stronach, że przyjmą znajdy. TG nie mają umowy na bezdomne koty. Na lecznice nie ma co liczyć. Kot się panicznie boi kartonów, boi się zamknięcia. Może ma uraz z powodu wywiezienia go. Także do budki nie wejdzie. Dałam mu w krzaki karton, od spodu folia, żeby nie przemakał i kocyk. Nie tylko nie wszedł, ale go omijał z daleka. Nie wiadomo jak będzie z przemieszczeniem go do innego miejsca. Je dosyć sporo. Woli kocie puszki, tacki od np. ryżu, makaronu z kurczakiem i warzywami. Pogardził ciepłym posiłkiem, który mu specjalnie ugotowałam. Je suchą karmę.

dorobella

Post » Pt paź 18, 2013 8:00 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

ja niestety nie pomogę, sama mam 5 zwierzaków ale moze jak jesteś nf fb to zrób wydarzenie, może prędzej znajdzie sie domek chętny go wziąć. Na zimnie w mrozy nie przetrwa :(

kasia1568

Post » Pt paź 18, 2013 8:22 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

Nie mam konta na FB. Koleżanka ma go poogłaszać na FB, jak nic nie wypali :roll:

Ja w teorii nie powinnam go nawet dokarmiać :roll: , nie pracuję, też mam swoje i tymczasy, dokarmiam też jeże. Miałam nadzieję, że chociaż ciepły posiłek, a tu lipa :( Ryż posmakował i to wszystko, makaron polizał, nawet mięsa nie tknął.
Kot po przejściach, pogryziony przez koty, albo psy- może różnie reagować, kuli się przy gwałtownych ruchach, oswajam go, ale to musi potrwać. Mnie też nie ufa do końca, podejrzewając mnie o niecne zamiary :evil:

Smaruję mu uszy ludzką maścią z antybiotykiem, nie mam nic innego, oridermyl się dawno skończył. Daje sobie posmarować. Jest ciut grubszy. Na pewno spala kalorie na ogrzanie się. Apetyt ma, raz się zapomniał i trochę pomruczał, a tak nie mruczy. Na pewno będzie potrzebował dużo czasu nim się otworzy.

dorobella

Post » Pt paź 18, 2013 9:32 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

nie należy czekać aż "nic nie wypali" bo może byc za późno. Na fb też jest zakocenie ale znajduję sie chętni. Prosze Cię nie czekaj poproś kolezankę o to wydarzenie wklej linka zaproszę znajomych i może oni podadza dalej- zawsze większe szanse. Musi być coś o kocie, zdjęcie i numer kontaktowy oraz miejscowość :1luvu: .
Tymbardziej jeśli jest nieufny musi znaleźć domek oczywiście jeśli uważasz, że jest na tyle proludzki, ze się oswoi..
W realu jest taka karma dla kotów, która jest niedroga (400g- ok 3 zł.)nazywa się: butchers- classic ma 4 czy 5 różnych zmaków i sporo mięsa. Jest calkiem niezła jak na kermę w markecie. http://www.happyclassiccats.co.uk/poland/ tu mozesz o niej poczytać, może taką?.
A może trzeba zrobic jakąś zbiórkę na forum na karmę dla tego kociaka?

kasia1568

Post » Pt paź 18, 2013 10:19 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

Kot zostanie ogłoszony na facebooku fundacyjnym dzisiaj z prośbą o dt, ale ostatnio niestety ale dużo takich próśb... koty nawet w typie rasy z piwnic... będzie ciężko, ale mam nadzieję, że się uda.

OlaLola

Post » Pt paź 18, 2013 12:05 Re: Bezdomy koci dzieciak Śląsk szuka DT

jak już będzie to proszę wklejcie tutaj link :ok:

kasia1568

[poprzednia][następna]