Niebieski swiat kotów...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 12, 2013 16:30 Re: Niebieski swiat kotów...

Kochani, a liliowe to gorsze? No może kolor jest troszkę mniej efektowny lecz nie widzę kotów i wątku liliowych :( Może być moja Lilutka ? ma teraz pół roczku i nie umie miauczeć, robi piii jak coś chce. Jest to urocze :1luvu: Tak wyglądała, a tak teraz. Jeśli nie ma być liliowej to usunę zdjęcia, ale ona jest prawie jak jasno niebieska, gdyby nie nosek...nie byłabym pewna. Kotek z przypadku jest u mnie. Znajomy zadzwonił bo na początku czerwca wyjeżdżał za granicę i zapytał czy chcę 8O Ja i brytki? wolę siby, ale nie żałuję bo to kot który mi nic nie przeszkadza. Nie miauczy nie niszczy, a umie się nieźle bawić i jest odważna :ok: Pierwsza fotka Lilly w nowym domu w wieku niestety tylko 8 tygodni...Obrazek I teraz :) Obrazek
Waga ponad 3kg mając pół roczku, a jej mama 4 kg :| kotka 4 i pół roku. Wcale nie jest ciapą jak myślałam :lol: jedyna wada (może zaleta?) Nie umie wskakiwać na parapet, ani na stoły w kuchni :) Trzeba podsadzać :lol:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob paź 12, 2013 17:16 Re: Niebieski swiat kotów...

Cudna. Liliowy prawie jak niebieski. Niech zostaje ie. Regulaminu nie ma. 8 tygidni... Bardzo wczesnue... Nauczy się skakać. Kajtek skakał jak miał 8 mcy.

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Sob paź 12, 2013 17:37 Re: Niebieski swiat kotów...

basidrak20 pisze:Cudna. Liliowy prawie jak niebieski. Niech zostaje ie. Regulaminu nie ma. 8 tygidni... Bardzo wczesnue... Nauczy się skakać. Kajtek skakał jak miał 8 mcy.

Dzięki, wiem że wcześnie. To nie kot z hodowli. Nie mam wpływu na to co dawni znajomi robią i tak dobrze że zadzwonił z pytaniem do mnie bo były kocurek i kotka. Kotki nikt nie rozmnoży chociaż już... nawet odrobaczona nie była tam, ale pchełek nie miała. Jej matka miała rodowód, ale skąd nie wiem, ojciec nie...Ma niedrożne kanaliki łzowe i ciągle trzeba przecierać świetlikiem. Rodzice oboje byli niebiescy.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 12, 2013 17:41 Re: Niebieski swiat kotów...

Wateczek kotce poprosimy zrobić aby obserwować co z nią.
Właśnie rozmnażanie bez głowy mnie zwala z nóg. Dobrze że kotka jest w dobrych rękach. Brytki są cudne. Domyślam się że ją wysterylizujesz¿ znam kilka Dużych tu na forum którzy mają to za sobą. W sumie to chba wszyscy razem to przechodzilysmy.

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Sob paź 12, 2013 17:54 Re: Niebieski swiat kotów...

basidrak20 pisze:Wateczek kotce poprosimy zrobić aby obserwować co z nią.
Właśnie rozmnażanie bez głowy mnie zwala z nóg. Dobrze że kotka jest w dobrych rękach. Brytki są cudne. Domyślam się że ją wysterylizujesz¿ znam kilka Dużych tu na forum którzy mają to za sobą. W sumie to chba wszyscy razem to przechodzilysmy.

Wątku nie założę bo mam uraz do niektórych osób z forum. To było jak jeszcze miałam jedną kolorową (ta z banerku) kotkę. Mogę czasami się odezwać czy wszystko ok. Będzie wysterylizowana. Mam kocura i on jest kastratem wczesnym zresztą. Jeszcze rujki nie było. Na tapecie laptopa mam brytyjkę trzykolorową :1luvu: Cudo! mało jest takich u nas :) koteńka dogadała się od razu z wujkiem kocurem i on ją w sumie mi wychował. Teraz ona już nie chce lizania po doopce :lol: On jak mama to robił...niesamowity widok, a moja kocica nie lubiła jej długo. Było tylko warczenie i syki nic poza tym.Teraz się nawet razem bawią :D uwielbiam patrzeć na kocie relacje te dobre :1luvu: W tej chwili mam 3 koty w domu :) Dwie baby i kastrat w typie siba.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 12, 2013 18:24 Re: Niebieski swiat kotów...

Śliczna liliowa panienka :ryk:
Odzywaj się i wklejaj zdjęcia ślicznotki.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob paź 12, 2013 18:43 Re: Niebieski swiat kotów...

ab. pisze:Śliczna liliowa panienka :ryk:
Odzywaj się i wklejaj zdjęcia ślicznotki.

Nie jest wcale ładna, ale kochana :) Wiem jak powinien ładny brytol wyglądać. Dużo musiałam doczytać na ich temat. Swoje tu już napisałam (na wielu wątkach) i nawet nie mam tak ochoty. A liliowe mogą być po niebieskich :) doczytałam co hodowcy piszą. Lilly ma pałer :mrgreen: umie robić wredne minki i dusi mi kocura (on nie czuje bo ma kryzę) o mokre jedzenie się z nim kłóci :ryk: Za to ma respekt przed Bejbi :ok: Tak chciałam i jest :)
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 12, 2013 19:59 Re: Niebieski swiat kotów...

Glitne byla dzis w ostravie, no i jest juz Grand International Premior. Pierwszy KOR z tym tytulem w PL. Puchne.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Sob paź 12, 2013 20:02 Re: Niebieski swiat kotów...

wistra pisze:Glitne byla dzis w ostravie, no i jest juz Grand International Premior. Pierwszy KOR z tym tytulem w PL. Puchne.

:ok: gratulacje :ok:
Masz prawo puchnąć :D
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Sob paź 12, 2013 20:05 Re: Niebieski swiat kotów...

wistra pisze:Glitne byla dzis w ostravie, no i jest juz Grand International Premior. Pierwszy KOR z tym tytulem w PL. Puchne.

wistra gratuluję szczerze :ok: :piwa:
Obrazek ,

vailet

Post » Sob paź 12, 2013 21:11 Re: Niebieski swiat kotów...

vailet pisze:Nie jest wcale ładna, ale kochana :) Wiem jak powinien ładny brytol wyglądać.

Co Ty gadasz, ona jest urocza i śliczna. Te wszystkie zasady i standardy ras to takie paplanie... a jak kot ma dłuższy ogon niż wymagane to już nie jest ładny? Wszystkie są śliczne, a ten liliowy kolorek jest super :ok:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Nie paź 13, 2013 8:55 Re: Niebieski swiat kotów...

NatjaSNB pisze:
vailet pisze:Nie jest wcale ładna, ale kochana :) Wiem jak powinien ładny brytol wyglądać.

Co Ty gadasz, ona jest urocza i śliczna. Te wszystkie zasady i standardy ras to takie paplanie... a jak kot ma dłuższy ogon niż wymagane to już nie jest ładny? Wszystkie są śliczne, a ten liliowy kolorek jest super :ok:

Akurat budowę i ogonek ma extra :D Buźka za płaska i taka czasami wrednawa, ale to baba z pałerem :mrgreen: no :lol: Tu fotka z innej perspektywy...Ona ma nos zbyt krótki i taki do góry. Tu tak bardziej liliowo wyszła. Obrazek
Obrazek ,

vailet

Post » Nie paź 13, 2013 22:13 Re: Niebieski swiat kotów...

Liliowy puchatek :1luvu:
Jakie to ma znaczenie czy nosek w górę czy w dół?
Jest śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Nie paź 13, 2013 22:16 Re: Niebieski swiat kotów...

ab. pisze:Liliowy puchatek :1luvu:

dokładnie, ja też tak uważam!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie paź 13, 2013 22:17 Re: Niebieski swiat kotów...

ab. pisze:Liliowy puchatek :1luvu:

Ma znaczenie takie że przez nieprawidłową budowę noska ma niedrożne kanały łzowe i leci brązowa wydzielina, zakleja oczka. Leczyłam to na tydzień było lepiej. Mi nie przeszkadza nosek, ale kociakowi tak :( To już chyba zostanie na zawsze tak wet mówił.
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]