PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 11, 2013 12:52 PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

Pilnie szukam domku dla ok 2 -3 miesięcznego kota/kotki.
Jakieś trzy tygodnie temu będąc na spacerze z psem brata, w szczerym polu daleko od zabudowań znalazłam małego kociaka - na moje oko miał wtedy miesiąc, półtora. Długo się zastanawiałam, czy nie zatrzymać kotka dla siebie, ale jestem zdecydowanie "psiarą", nie "kociarą", jak to mówi moja znajoma "kotki lubię, ale u kogoś". I druga najważniejsza sprawa - chcę adoptować pieska, dorosłego psa i muszę pilnie znaleźć dom dla kociaka, nie chcę oddawać go do schroniska, bo to zwykła umieralnia... :cry: Dlatego bardzo proszę Was o POMOC.

Ciężko mi stwierdzić płeć kotka, w sobotę/niedzielę idę go odrobaczyć do weterynarza, więc już będę miała pewniejszą informację na ten temat.
Kotek jest przeeeekochany (pokochałam go bez dwóch zdań), straszny przytulas, bardzo potrzebuje bliskości człowieka, naprawdę bardzo. Uwielbia być przytulany i nawet jak oglądam TV, to kładzie się na moich kolanach, ewentualnie obok mnie na fotelu, byle by tylko czuć obok człowieka. Jest naprawdę bardzo kontaktowy. Większość dnia przesypia.
Jest komiczny, a oglądając jego zabawy nie raz płaczę ze śmiechu :wink:

Do końca przyszłego tygodnia muszę znaleźć mu dom...
Wiem, że jest pełno kotów do adopcji, ale ten wiele dla mnie znaczy, naprawdę zasługuje na wspaniały dom.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Magdolina1986

Od: Pt paź 11, 2013 12:13

Post » Pt paź 11, 2013 14:24 Re: PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

Piękny tygrysek. Szkoda, że nie może u Ciebie zostać. Na pewno kotek potrzebuje ogłoszeń ... A dlaczego piszesz, że Schronisko, to "zwykła umieralnia"?. Co stanie się z kotkiem jeżeli do końca przyszłego tygodnia nie uda Ci się znaleźć dla niego DS?. Jak już sama napisałaś - kotków i dorosłych kociaków, które szukają DS jest mnóstwo ...
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob paź 12, 2013 9:35 Re: PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

Co z maluszkiem?.
Obrazek

aannee99

Post » Sob paź 12, 2013 10:38 Re

:?: Czy maluch znalazł dom?
kicikicimiauhau

Post » Pon paź 21, 2013 13:23 Re: PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

Przepraszam, że tak późno odpisuje, ale nie miałam dostępu do internetu.
Nie, maluch jest dalej u mnie, co mnie wcale nie cieszy.
Może zostać u mnie do przyszłego tygodnia i to już ostateczny termin, później nie wiem... pozostaje mi tylko schronisko, a tego bym naprawdę nie chciała.
Byłam tam kiedyś wolontariuszką i np. dopiero jak zwróciłam uwagę, że w kojcu leży mały, martwy kotek, wyciągnęli go łopatą... nie wiem jak jest teraz, ale schronisko to schronisko.
W tym tygodniu będę miała dostęp do internetu.
Bardzo proszę o pomoc, bo kotek na 100% u mnie zostać nie może.

Magdolina1986

Post » Pon paź 21, 2013 15:42 Re: PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

Czy byłaś z kociakiem u weterynarza?. Nie wiem w jaki sposób mogłabym pomóc. Napisałaś o Schronisku w taki sposób, że .. no na pewno maluch nie może tam trafić. Wiem jednak, że często bywa tak, że nie łatwo znaleźć jest DT lub DS. Na pewno maluchowi potrzeba dużo ogłoszeń. Są tutaj na forum osoby, które zajmują się ( odpłatnie ) ogłaszaniem kociaków na wielu portalach, może warto skorzystać z takiej formy pomocy?. Chętnie sfinansuję taki pakiet ogłoszeń dla maluszka. Trzeba działać.
Obrazek

aannee99

Post » Pon paź 21, 2013 17:11 Re: PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

A skad jestes? Bylas z nim/nia juz u weterynarza,co powiedzial?

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Wto paź 22, 2013 19:34 Re: PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

aannee99 pisze:Czy byłaś z kociakiem u weterynarza?. Nie wiem w jaki sposób mogłabym pomóc. Napisałaś o Schronisku w taki sposób, że .. no na pewno maluch nie może tam trafić. Wiem jednak, że często bywa tak, że nie łatwo znaleźć jest DT lub DS. Na pewno maluchowi potrzeba dużo ogłoszeń. Są tutaj na forum osoby, które zajmują się ( odpłatnie ) ogłaszaniem kociaków na wielu portalach, może warto skorzystać z takiej formy pomocy?. Chętnie sfinansuję taki pakiet ogłoszeń dla maluszka. Trzeba działać.

Bardzo dziękujemy za chęć pomocy :)

Jestem z Legnicy. Z kociakiem nie byłam u weterynarza, bo tabletki na odrobaczenie kupiłam przy okazji, będąc na zakupach. A że miałam z nim/nią iść na sczepienie, więc wtedy przy okazji dowiedziałabym się konkretnie płci.

Kochani mam wspaniałe wieści!! Dzisiaj kotka zabrała moja koleżanka :D Tylko że jest to "okres próbny", więc bardzo, bardzo, ale to bardzo trzymajcie kciuki, bo domek byłby naprawdę super !!
(Oczywiście nie obyło się bez łezki w oku :wink: )

Magdolina1986

Post » Wto paź 22, 2013 20:18 Re: PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

wiesc wspaniala...ale skoro nie bylas z maluchem u weta to czemu odrobaczasz go tabletka? Nie wiesz przeciez ile maluch wazy :? Mam nadzieje ze ten nowy super domek przejdzie sie na dniach do weterynarza? 8O

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Śro paź 23, 2013 7:45 Re: PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

Kciuki mocno trzymam. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro paź 23, 2013 9:23 Re: PILNE - potrzebny domek na "już" dla małego kociaka !!

wpisz w tytule z jakiego miasta jesteś?
porób mu duzo ogłoszeń na tablicy.pl na gumtree
myslę,że kociak znajdzie domek
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13