Cynamonowo-Waniliowy świat... nowe fotki str 94 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 11, 2013 12:14 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Underworld oglądałam. Moim zdaniem świetne :mrgreen:
Z książek polecałabym też cykl autorki zwanej Tanya Huff:
Tom 1 "Cena krwi"
Tom 2 "Ślad krwi"
Tom 3 "Linie krwi" i 3 inne z cyklu, ale nieprzetłumaczone póki co na polski. W oparciu o książki powstał serial http://www.filmweb.pl/serial/Wi%C4%99zy ... 006-353633 , też bardzo dobry. Oczywiście nie ma to nic wspólnego z przystojniakiem grającym FitzRoya :oops:

True Blood obejrzane, 6 sezon troszkę poniżej oczekiwań i czekam na 7, żeby zobaczyć, co stanie się z Erikiem (kolejny przystojniak :oops:); oglądałam też The Secret Diary of a Callgirl - pikantne klimaty, na podstawie książki, bardzo fajny i już zakończony niestety; Rodzina Borgiów - genialne moim zdaniem, podobnie jak Dynastia Tudorów - mam słabość do Henry'ego Cavilla :D no i Sam Neill! Podziwiam tego człowieka :mrgreen: Tematyka supernatural to też Being Human - 4 sezony brytyjskie i 2 sezony w wersji kanadyjskiej, oba mają swoje plusy.

No, to Ci poofftopowałam, mam nadzieję, że nie wykopiesz mnie z wąteczku :D

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt paź 11, 2013 12:19 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Spilett pisze:Underworld oglądałam. Moim zdaniem świetne :mrgreen:
Z książek polecałabym też cykl autorki zwanej Tanya Huff:
Tom 1 "Cena krwi"
Tom 2 "Ślad krwi"
Tom 3 "Linie krwi" i 3 inne z cyklu, ale nieprzetłumaczone póki co na polski. W oparciu o książki powstał serial http://www.filmweb.pl/serial/Wi%C4%99zy ... 006-353633 , też bardzo dobry. Oczywiście nie ma to nic wspólnego z przystojniakiem grającym FitzRoya :oops:

True Blood obejrzane, 6 sezon troszkę poniżej oczekiwań i czekam na 7, żeby zobaczyć, co stanie się z Erikiem (kolejny przystojniak :oops:); oglądałam też The Secret Diary of a Callgirl - pikantne klimaty, na podstawie książki, bardzo fajny i już zakończony niestety; Rodzina Borgiów - genialne moim zdaniem, podobnie jak Dynastia Tudorów - mam słabość do Henry'ego Cavilla :D no i Sam Neill! Podziwiam tego człowieka :mrgreen: Tematyka supernatural to też Being Human - 4 sezony brytyjskie i 2 sezony w wersji kanadyjskiej, oba mają swoje plusy.

No, to Ci poofftopowałam, mam nadzieję, że nie wykopiesz mnie z wąteczku :D

OOOOOoooo! <zapowietrzyłam się>
Na książki nie miałam okazji trafić, aczkolwiek chętnie bym przeczytała. Natomiasst Więzy krwi też oglądałam. I jeszcze Moonlight - tam też jest przystojniak w roli głównej: http://www.imdb.com/title/tt0955346/

Sekretny Dziennik Call Girl też obejrzałam ;) A co do Dynastii Tudorów i Rodziny Borgiów - to raczej nie moje klimaty :oops: , choć wiem, że ludzie bardzo te produkcje chwalą :)

NIE!
:1luvu: :ryk:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt paź 11, 2013 12:22 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

O widzę bratnie dusze lubiące kryminały i fantastykę <3

Uwielbiam Wszystko co wymieniłyście, od siebie dorzucam też klasykę sci-fi - Diunę i Hyperiona :1luvu: :1luvu: :1luvu: Zanim nie przeczytałam Diuny niekoniecznie kochałam sie w sci-fi, a teraz namiętnie zaczytuje się w Lemie, ostatnio nawet coś tam skubnęłam Dicka i Wellsa, ale to literatura klasyczna więc bywa przyciężkawa xD

Seriale też uwielbiam, ale akurat Sherlocka i Dr Who nie oglądam. True Blood, Bones i Dexter- to moje typy :ok:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Pt paź 11, 2013 12:24 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Oooo to ty faktycznie znawczyni! Ja z pamiętników tylko pierwszy tom przeczytałam, za drugi już nawet się nie brałam bo uznałam, że nie ma sensu. Nowych kronik Anne Rice jeszcze nie czytałam, przyznam, że nawet nie wiedziałam, że są. Z True Blood również oglądam serial niestety książek nie czytałam, podobnie Underworld wszystkie filmy świetne! Mnie jeszcze tak nie do końca w temacie podobał się film Ultraviolet - tylko tam nie ma klasycznych wampirów a są hemofagi - a tak w ogóle to uwielbiam Jovovich i chyba oglądałam wszystkie filmy w jakich wystąpiła.

Jreśli chodzi o Borgiów to zdecydowanie wolę książkę :)
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Pt paź 11, 2013 12:26 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

OOOO i jeszcze z seriali świeżynka - Hannibal... http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378
Mads Mikkelsen :1luvu:
Hugh Dancy :1luvu:
Ajajajajaj :mrgreen:

Spilett

Post » Pt paź 11, 2013 12:29 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Dziewczęta a myślałyście może, aby się spotkać kiedyś? Wiem, że już po wakacjach to trudniej będzie, ale może zorganizowałybyśmy jakieś spotkanie kiedyś :)
.

Sheila86

Post » Pt paź 11, 2013 12:32 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

helloł :) czy ktoś tu mówił o spotkaniu? :piwa:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt paź 11, 2013 12:33 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Sheila86 pisze:Dziewczęta a myślałyście może, aby się spotkać kiedyś? Wiem, że już po wakacjach to trudniej będzie, ale może zorganizowałybyśmy jakieś spotkanie kiedyś :)

Tylko kiedy i gdzie?!

Spilett

Post » Pt paź 11, 2013 12:40 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Ja też jestem za spotkaniem :ok:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Pt paź 11, 2013 12:44 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Widzę, że dużo chętnych na spotkanie, ale organizacyjnie to pewnie ciężko będzie bo tak: 1 musiałoby być w weekend, bo niektóre z Was pracują, 2. Jesteśmy z różnych miast więc pasuje wybrać względny "środek", 3. Osoba która ma do względnego środka najbliżej tudzież w nim mieszka musiałaby się rozejrzeć za jakimś w miarę niedrogim hotelikiem czy inną tego typu instytucją zdolną do "przechowania" paru rozwrzeszczanych babeczek :) I na pewno jeszcze o czymś nie pomyślałam ale to tak wstępnie :D
Jak na razie widzę Kraków, Wrocław, Białystok więc po środku wypada mniej więcej Łódź chyba, albo Wawa.
Ostatnio edytowano Pt paź 11, 2013 12:47 przez Sheila86, łącznie edytowano 1 raz
.

Sheila86

Post » Pt paź 11, 2013 12:45 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

elianka pisze:O widzę bratnie dusze lubiące kryminały i fantastykę <3

Uwielbiam Wszystko co wymieniłyście, od siebie dorzucam też klasykę sci-fi - Diunę i Hyperiona :1luvu: :1luvu: :1luvu: Zanim nie przeczytałam Diuny niekoniecznie kochałam sie w sci-fi, a teraz namiętnie zaczytuje się w Lemie, ostatnio nawet coś tam skubnęłam Dicka i Wellsa, ale to literatura klasyczna więc bywa przyciężkawa xD

Seriale też uwielbiam, ale akurat Sherlocka i Dr Who nie oglądam. True Blood, Bones i Dexter- to moje typy :ok:

Ja niestety Lema nie mogę czytać... Nie przemawia do mnie. :oops: A żałuję, bo Lem wielkim pisarzem był...
Bones :1luvu: :1luvu: :1luvu: A właściwie nie Bones, tylko agent specjalny Booth :)
(Tak w świecie wampirów - pamiętny Angle z "Buffy...", który dorobił się własnej produkcji tv :) )

Spilett pisze:OOOO i jeszcze z seriali świeżynka - Hannibal... http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378
Mads Mikkelsen :1luvu:
Hugh Dancy :1luvu:
Ajajajajaj :mrgreen:

tak, w klejce do obejrzenia dodany :ok: :ok: :ok:

Sheila86 pisze:Dziewczęta a myślałyście może, aby się spotkać kiedyś? Wiem, że już po wakacjach to trudniej będzie, ale może zorganizowałybyśmy jakieś spotkanie kiedyś :)

jestem na tak. trzy razy na tak. D
Spilett pisze:

Tylko kiedy i gdzie?!

byłaś kiedyś w Krakowie?? :twisted: :twisted: :twisted:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt paź 11, 2013 12:48 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Najdalej ma Elianka, bo my tu Wrocław-Kraków to nie aż takie wielkie odległości ale Białystok kawał drogi, środek w Łodzi lub Wawie wypada (tak pi razy oko)
.

Sheila86

Post » Pt paź 11, 2013 12:50 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Sporo z nas jest z Krakowa, ja mam do Krakowa wbrew pozorom dobry dojazd :roll:
Parę razy byłam w Krakowie w delegacji, jadę trochę ponad 4 godziny z jedną małą przesiadką w Warszawie. Tylko trochę droga ta podróż bo to Intercity, a zazwyczaj firma mi płaci...

A co do Lema - ja nie od zawsze byłam jego fanką. Zaczynałam jak my wszyscy od Pirxa ( gdzie jest emotka mdlejąco-wymiotująca? ). A potem odkryłam jak cudny jest Solaris :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jaka to jest piekna opowieść o miłości...

A potem wsiąkłam w "Kongres Futurologiczny" - Czad! Matrix to przy tym małe miki. Niedługo mją to sfilmować w holiłudzie. Strach się bać :strach: :strach: :strach:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Post » Pt paź 11, 2013 12:52 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Ja tam nie mam nic przeciwko, aby spotkanie było w Krakowie, tylko nie za bardzo znam miasto ( bo jak wiecie sama nigdzie daleko się nie zapuszczam ze względów oczywistych) w organizacji też mogłabym pomóc, ale "Kierownikować" musiałby ktoś inny. Elianko a ty w tych delegacjach nie miewasz wolnych wieczorów albo cuś? :P
Ostatnio edytowano Pt paź 11, 2013 12:53 przez Sheila86, łącznie edytowano 1 raz
.

Sheila86

Post » Pt paź 11, 2013 12:52 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Ja Wrocław to do Krakowa dało by radę na weekendzik :) Może do zoo byśmy poszły :D

Spilett

[poprzednia][następna]