Uratowane kocięta szukają DS (Warszawa)..cd..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 10, 2013 12:20 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Elisabeta pisze:Gapa jestem. :oops:
Patmol, masz różne koty w avatarku.
Chodzi mi o tego pingwinka. :D

To nie jest avatar. To są zdjęcia kotów do adopcji -na szczęście nie wszystkie moje. 8)
Trochę kotów do adopcji jest u mnie na moich ogłoszeniach gościnnie -niektóre są z Poznania, Gdyni, Białegostoku.http://adopcje.miau.pl/szukaj.php?uid=32198
Klepie ogłoszenia za 5 zł :| :mrgreen: a kasa idzie na moje tymczasy.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw paź 10, 2013 12:45 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Violet, masz rację.
Już dawno bym się "okociła", a na pewno drugi raz "opsiła" ( to moje marzenie).
Ale nie mieszkam sama, a dla niektórych ludzi drugi zwierzak w domu to już zwierzyniec. :(
W dodatku mój głos się za bardzo nie liczy, bo od dłuższego czasu moja sytuacja jest bardzo niestabilna. Właściwie w ogóle nie jest stabilna.
A Maszka to Maszka. O nią walczyłabym jak lew. :twisted:
Ale ona wybrała wolnośc. Może na szczęście...

EllaM, ja kotów właściwie nie znam, ale chyba kot wolno żyjący może miec fajne życie.
Przy spełnieniu kilku warunków i małej pomocy dobrych ludzi. :D

Elisabeta

Od: Pon lip 01, 2013 13:34

Post » Czw paź 10, 2013 12:50 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Elisabeta pisze:a dla niektórych ludzi drugi zwierzak w domu to już zwierzyniec.

a sumie to racja :mrgreen:

jak tak patrzę z perspektywy czasu :wink: to jeden pies to byłoby akurat

Patmol

Post » Czw paź 10, 2013 12:51 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Elisabeta,

O Maszkę byś walczyła jak lwica..bo masz z nią więź :1luvu:

A "moja" kocica wróciła na górkę paprociową...właśnie wystawiłam jej miseczkę z jedzeniem..
Uśmiechnięta kotka wyleguje się na słoneczku.. Pierwszy raz jest "uśmiechnięta" i tak harmonijnie spokojna od czasu zawieruchy z łapanką..

EllaM

Od: Śro wrz 11, 2013 19:53

Post » Czw paź 10, 2013 12:56 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Elisabeta pisze:...
EllaM, ja kotów właściwie nie znam, ale chyba kot wolno żyjący może miec fajne życie.
Przy spełnieniu kilku warunków i małej pomocy dobrych ludzi. :D

To prawda, ale wszystko zależy właśnie od warunków (bezpieczna okolica) i ludzkiej pomocy.
EllaM pisze:...
A "moja" kocica wróciła na górkę paprociową...właśnie wystawiłam jej miseczkę z jedzeniem..
Uśmiechnięta kotka wyleguje się na słoneczku.. Pierwszy raz jest "uśmiechnięta" i tak harmonijnie spokojna od czasu zawieruchy z łapanką..

Elisabeta, EllaM - wszystkiego dobrego! :D
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw paź 10, 2013 13:09 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Nie musi się martwić o dzieci, michę ma, kocurami już też nie musi się martwić, budka na zimę jest... no żyć nie umierać ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt paź 11, 2013 6:01 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Szalony Kot pisze:Nie musi się martwić o dzieci, michę ma, kocurami już też nie musi się martwić, budka na zimę jest... no żyć nie umierać ;)

:D

Wśród kociąt są bliźniaki, koteczka i kocurek. Co robić? Bo one żrą do ostatniego kawałka, i wyjadaja kotkom ze wszystkich misek. Już widać to w ich masie. Mają psychikę otyłych..

EllaM

Post » Wto paź 15, 2013 6:35 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

No i mam na tę chwilę stabilną sytuację.
Kocięta:
1.Frodo
2.Morfeusz
3.Izyda (Isia)
4.Fiona
5. Shrek

Mają się dobrze, rosną , jedzą, bawią się kuwetkują.
U Frodo odezwał się kk, ale po kropelkach oczęta już są suche i śliczne.

Kocica jest całkiem dzika..chyba nie chce abym ją udomowiała..ona tylko nocuje u kociąt..i najada się..a na kontakt z człowiekiem typu dotknięcie..nie ma ochoty.. ona swoich dzieci broni..wyraźnie ma te uczucia macierzyńskie nadal.
Raczej jest młoda..ale nie wiem..bo była wychudzona i zabiedzona, jak ją poznałam.. teraz jest nadal szczupła, ale futerko pięknie lśni..
A traktuje mnie jak..mebel mobilny..obchodzi naokoło.

Obdzwoniłam, i wypytuję znajomych o adopcję..Pewnie za słabe zdjęcia poprzesyłałam..
Do adopcji nadają się dwa kocięta: Frodo i Morfeusz. Frodo jest delikatnego zdrowia, najmniejszy z kocurków.. lubi przytulać się, bawić się, mruczy na widok człowieka..uśmiecha się słodko.
Reszta słabiej się socjalizuje.

EllaM

Post » Wto paź 15, 2013 10:34 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Piękne imiona wybrałaś dla kociaków, EllaM. :D
Kocicy też daj imię. Takie, które do niej pasuje.
Nadal ma uczucia macierzyńskie... :(
Biedne te kocie mamy. Ale to przecież dla ich dobra.
Teraz widzę, jaka Maszka musiała byc biedna. Zabrana z gniazda i przywieziona na swoje miejsce po dwóch tygodniach...
Dzieci już nie znalazła....
Widziałam, że szuka i czeka.Taka zagubiona i niespokojna.
Potem zapomniała. Zresztą, kto to wie... Na pewno lepiej, żeby sama wypchnęła je w świat, ale trzeba było działac.
Masza też nie zna ludzkiego dotyku. I może niech tak zostanie dla jej dobra.

Elisabeta

Post » Wto paź 15, 2013 16:31 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Elisabeta, dzięki :)
Nie wiem jak kocicę nazwać..jest szczupła, długonoga, jak modelka Noami.. :-D

Ech tylko chwilę spokoju było..Precel rano nasiusiał przy klatce kociąt, a teraz gonił kocicę..łapoczyny były :( :( :( aż kocica salto w powietrzu wywijała :( Ech..i wędlina nie pomaga na Precla..
Zamknęłam go w pokoju teraz..wstyd mi za niego..zero współpracy..

A kotka za godz przyszła do kociąt nocować..mnie obchodzi naokoło..

Już się dokształcam w wątku o dokoceniach..

EllaM

Post » Wto paź 15, 2013 20:17 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

jak do tej pory swietnie sobie radzisz ..... gratuluję ...
z dokoceniem czasami bywa bardzo powoli i barwnie .... czasu trzeba, czasu
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro paź 16, 2013 9:38 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

EllaM, jeśli czarna kocica przypomina modelkę, to imię super.
Tylko raczej Naomi (Campbell). :mrgreen:
Noami też mi się z czymś kojarzy, ale nie wiem z czym... Sprawdziłam w googlach. Noami Watts, ale to typowa angielska uroda.
Trochę trudne w nawoływaniu na początek, ale język przywyknie. Kocica jeszcze szybciej. :twisted:
Imię piękne nawet, jeśli Naomi straci lekko swoje kszrałty jak wszystkie sterylki. Nawet te wolno żyjące o dużej aktywności.
Precelka mi trochę żal. Walczy o pierwsze miejsce, a pewnie wyczuwa siłę kocicy matki.
Dr Sumińska powtarza zawsze w audycjach, gdy są pytania o kocie konflikty: "Spryskiwacz do kwiatów, spryskiwacz do kwiatów..." I nie izolowac. Dla mnie to tylko teoria, ale może spróbuj. :D

Elisabeta

Post » Śro paź 16, 2013 20:10 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Kinnia pisze:jak do tej pory swietnie sobie radzisz ..... gratuluję ...
z dokoceniem czasami bywa bardzo powoli i barwnie .... czasu trzeba, czasu

Tak, z kotami jest dobrze..zdrowe, po przeglądzie u weta, i szczepione.
Wszystkie mają książeczki zdrowia!
Dziś wypuściłam najbardziej oswojonego..muszę całe szkło na półkach pozabezpieczać, bo kocię ciekawy wszystkiego. A reszta zazdrościła. Bo on sobie zwiedzał. A kotka patrzyła..nie przytulała kociaka, wąchała, interesowała się tylko, aby nie spadł..i mrauczała..

EllaM

Post » Śro paź 16, 2013 20:14 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

Elisabeta pisze:EllaM, jeśli czarna kocica przypomina modelkę, to imię super.
Tylko raczej Naomi (Campbell). :mrgreen:
Noami też mi się z czymś kojarzy, ale nie wiem z czym... Sprawdziłam w googlach. Noami Watts, ale to typowa angielska uroda.
Trochę trudne w nawoływaniu na początek, ale język przywyknie. Kocica jeszcze szybciej. :twisted:
Imię piękne nawet, jeśli Naomi straci lekko swoje kszrałty jak wszystkie sterylki. Nawet te wolno żyjące o dużej aktywności.
Precelka mi trochę żal. Walczy o pierwsze miejsce, a pewnie wyczuwa siłę kocicy matki.
Dr Sumińska powtarza zawsze w audycjach, gdy są pytania o kocie konflikty: "Spryskiwacz do kwiatów, spryskiwacz do kwiatów..." I nie izolowac. Dla mnie to tylko teoria, ale może spróbuj. :D

Ona jest długonogą pięknością..z wielką gracją porusza się..
A Precel? Bawię się z nim i dbam..futerko ma wygłaskane, aż się odsuwa z przesytu.

Masz rację Elisabeta, trzeba sprawdzić, jak działa spryskiwacz na kota.

Następnego dnia..17.10.2013.

Wczoraj kocięta pojechały na szczepienia i przegląd weterynaryjny.
Wielkie podziękowania dla Pani Hani i jej przyjaciół za pomoc :1luvu:
Wszystkie kocięta są zdrowe i zaszczepione.
Otrzymały książeczki zdrowia.

Frodo i Morfeusz spędzili pierwszą noc poza klatką, rano oglądałam, co zmalowali..chyba wszędzie już weszli..na szczęście wszystko oki.
Reszta kociąt zazdrości im swobody..
Pięknie się bawią, mają tyle energii i siły życia..

Szukają dobrych rąk i swoich stałych domów.

Obrazek

EllaM

Post » Czw paź 17, 2013 10:30 Re: Kocica i Kocięta odłowione (są w DT) WARSZAWA-WAWER :)))

no to teraz tylko Domów im trzeba Obrazek

Patmol

[poprzednia][następna]