TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec zła passa trwa- chorujemy :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 06, 2013 12:55 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Monika_Krk pisze:Obrazek

Hej witam wszystkich: ludzi i tych ofutrzonych również .
Dawno mnie nie było, ale jakoś powoli zbieram się do życia i obiecuję wpadać do was, tak często jak
to na razie jest możliwe.
Z tego co widzę , żywiołowa Sara jeszcze u Justy - pamiętam ją :)
No tak... taki pies to byłby idealny, ale dla kogoś kto dużo biega np. - dla równie czynnego człowieka,
dbającego o formę , albo dla kogoś kto ma temperament i lubi długie spacery.
Nie jest to niemożliwe znaleźć takiego ludzia, ale zarazem i niełatwe.

W każdym razie mocno kibicuje Sarze.

Witamy :piwa:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie paź 06, 2013 13:02 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Justa&Zwierzaki pisze:Miałam dziś tel w sprawie Sary , no i spotkałyśmy sie w parku, pani przyjechała ze swym 7 letnim synem , dwoma swymi pieskami i dwiema koleżankami .
Spotkanie było dość krótkie bo około 30 minut , Sara sie pani bardzo spodobała , ale gorzej z jej pieskami , York to jeszcze jako tako , choć też sie troszkę bał energii Sary , ale Shitzu to sie jej bardzo bał i kłapał zębami :( i był trzymany na rekach bo Sara jest bardzo żywiołowa . Pani mieszka na Szeregowcach koło Tychów , miała podać adres do wizyty przed adopcyjnej , ale chyba sie rozmyśliła , pewnie ją przeraziła energia Sary , choć tez była zaskoczona posłuszeństwem Sary , bo pozwoliłam sie jej oddalić za psem bardzo daleko , a na moje przywołanie przyszła i to szybko . zobaczymy czy coś z tego wyjdzie ...

Godzinę temu rozmawiałam z tą panią i jest nadal zainteresowana adopcja Sary , stanęło na tym że jeszcze sie spotkamy , ale juz w nie tak dużym gronie, pani przyjedzie bez koleżanek , bo było duże zamieszanie , i ekscytacja , no i na dłużej a nie na 30 minut , jeszcze nic nie jest przesadzone , dajmy psom szanse , pani zadeklarowała że jest w stanie ja wybiegać po godzinie rano i wieczorem , zobaczymy co z tego wyniknie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie paź 06, 2013 13:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie paź 06, 2013 13:14 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Oby się udało:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Nie paź 06, 2013 14:47 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

No - teraz jest dobra fala, bo adopcje wśród psów podobno stały się "modne".
Z jednej strony wiadomo, że "moda" to nie to o co nam chodzi najbardziej , ale
propaganda powoli zaczyna działać. A jak Pani ma dwa psy, to i z trzecim sobie powinna pordzić.

Póki co jeszcze zawsze u nas więcej jest zwierząt do adopcji , niż chętnych,
ale świata nie zmienia się w 2-3 lata.

Coś drgnęło obejrzyjcie np. ten film - a jak się komuś chce , niech kliknie poniżej na
17 filmów - obok napisu miliony przyjaciół, sami znane ludzie i proszę jak ładnie opowiadają.

Wiadomo, że to powoli , powoli ... ale ja przy okazji Sary za którą gorąco trzymam kciuki :ok:
chciałam was jakoś pokrzepić, że nie tylko my mamy "pod kopułą inaczej niż reszta świata".
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie paź 06, 2013 18:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

:ok: :ok: :ok: aby to był TEN domek dla Sary!
:ok: :ok: :ok: za zdrówko chorowitków!

Ja dzisiaj trochę zakręcona, mam dwie maleńkie dziewczynki ze schroniska na tymczasie z chorymi oczkami i kk.
Mimo choroby nie chcą siedzieć w klatce i są wszędzie na raz, więc nawet do kompa niema jak podejść :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon paź 07, 2013 8:50 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Dziewczyny doradźcie, czym można trochę posmarować nadżerki na języku u koci? Coś mi się kojarzy Balsam Szostakowskiego, ale nie jestem pewna?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon paź 07, 2013 11:30 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

alab108 pisze:Dziewczyny doradźcie, czym można trochę posmarować nadżerki na języku u koci? Coś mi się kojarzy Balsam Szostakowskiego, ale nie jestem pewna?

Olejek z dziurawca. Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Może Justyna podpowie, ma większe doświadczenie.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon paź 07, 2013 12:31 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Za domek :ok: :ok: :ok:
Za zdrówko :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon paź 07, 2013 15:55 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

alab108 pisze:Dziewczyny doradźcie, czym można trochę posmarować nadżerki na języku u koci? Coś mi się kojarzy Balsam Szostakowskiego, ale nie jestem pewna?

Tak - Avilin czyli Balsam Szostakowskiego. Pędzlować min. 3x dziennie, nabierając odrobinę na patyczek do czyszczenia uszu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 07, 2013 18:05 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Alienor pisze:

Tak - Avilin czyli Balsam Szostakowskiego. Pędzlować min. 3x dziennie, nabierając odrobinę na patyczek do czyszczenia uszu.

Dzięki, to dla Gapcia od Iwoo1 :)
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon paź 07, 2013 21:15 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Za zdrówko:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Pon paź 07, 2013 22:24 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Monika_Krk pisze:No - teraz jest dobra fala, bo adopcje wśród psów podobno stały się "modne".
Z jednej strony wiadomo, że "moda" to nie to o co nam chodzi najbardziej , ale
propaganda powoli zaczyna działać. A jak Pani ma dwa psy, to i z trzecim sobie powinna pordzić.

Póki co jeszcze zawsze u nas więcej jest zwierząt do adopcji , niż chętnych,
ale świata nie zmienia się w 2-3 lata.

Coś drgnęło obejrzyjcie np. ten film - a jak się komuś chce , niech kliknie poniżej na
17 filmów - obok napisu miliony przyjaciół, sami znane ludzie i proszę jak ładnie opowiadają.

Wiadomo, że to powoli , powoli ... ale ja przy okazji Sary za którą gorąco trzymam kciuki :ok:
chciałam was jakoś pokrzepić, że nie tylko my mamy "pod kopułą inaczej niż reszta świata".

A jaki film , mozna prosić o link do niego :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon paź 07, 2013 22:27 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

phantasmagori pisze::ok: :ok: :ok: aby to był TEN domek dla Sary!
:ok: :ok: :ok: za zdrówko chorowitków!

Ja dzisiaj trochę zakręcona, mam dwie maleńkie dziewczynki ze schroniska na tymczasie z chorymi oczkami i kk.
Mimo choroby nie chcą siedzieć w klatce i są wszędzie na raz, więc nawet do kompa niema jak podejść :)

Gratuluje :piwa: , Uratowałaś im życie :1luvu: :ok: No ale kochana prosimy o ich fotki i to już :wink:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon paź 07, 2013 22:30 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Tak , to co piszą dziewczyny jest dobre, ale można tez pędzelkować fioletem , ale tylko tym bez alkoholu , ale wtedy kociak wygląda jak kosmita :twisted:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]