Timon, Alfa i Lucy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 26, 2005 10:26

Gratuluję szybkiego zaprzyjaźnienia się domowników! :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro sty 26, 2005 10:48

jasenka pisze:"Obiektywnie" rzeczbiorąc, to wszystkie trzy moje koty są NAJPIĘKNIEJSZE NA SWIECIE :!: Jestem głucha i ślepa na wszelkie argumenty obalające tą teorię. Taką wersję przyjęłam i takiej się będę trzymać :wink: :!: :!: :!:

No może nie mam racji???

Obrazek*Obrazek*Obrazek

jasenka

Od: Wto lip 20, 2004 9:15

Post » Śro sty 26, 2005 11:28

jasenka pisze:
jasenka pisze:"Obiektywnie" rzeczbiorąc, to wszystkie trzy moje koty są NAJPIĘKNIEJSZE NA SWIECIE :!: Jestem głucha i ślepa na wszelkie argumenty obalające tą teorię. Taką wersję przyjęłam i takiej się będę trzymać :wink: :!: :!: :!:

No może nie mam racji???

Obrazek*Obrazek*Obrazek

Kiedyś wymyśliłem "kocią teorię względności" i nadal uważam, że jest ona słuszna:

Każdy opiekun kota twierdzi, że jego kot jest najładniejszy. I każdy z nich ma rację.

:D

Wojtek

Post » Czw sty 27, 2005 12:38

Dziewczynki robią znaczne postępy w zaprzyjaźnianiu. Wczoraj, kiedy Alfunia (zwana Funią) leżała w koszyczku, wsadziłam tam Lusię i głaskałam malutką. Funia postanowiła mi pomóc i wylizała Luśce caaaałe pysio. Potem Lusia sobie poszła, a ja przez 2 minuty wyglądałam tak 8O!

Dziś rano natomiast "tłukły się" i ganiały po całym domu jak dwa kociaki z jednego miotu :D. Zabawa była przednia!!!

Timon jest jeszcze "trochę groźny", więc Funia obchodzi go na wszelki wypadek kółeczkiem, ale już nie tak szerokim, jak na początku. TŻ mówił, że jak mnie nie było, to zlała trochę Timka. Ale ucierpiała tylko jego duma (i trochę duma TŻ-a, bo to jego ukochany "mruczuś"). Timon i TŻ obrazili się na Alfę na pół dnia. Ale już im przeszło :wink:. I wczoraj TŻ nosił oboje (razem) na rękach. Wyglądały na zadowolnione :D!

Na Timona przybycie Fuńki podziałało w przedziwny sposób. Kiedyś nietrudno było go namówić na zabawę papierkiem na wędce, czy na podobne ekscesy. Odkąd jest z nami Lucy nie bawił się w ten sposób ani razu... Aż do pojawienia się Alfy! Wymachuje jak szalony łapami do sznurka, którym z TŻ-em majtamy mu przed nosem. I gonił jak dziki za ciągniętym przeze mnie kablem telefonicznym (mimo, że akurat miałam zamiar dzwonić, a nie zabawiać kota) :wink:! No i oczywiście dalej gania za Luśką, ale to robił cały czas.

Czy powinnam wyciągnąć z tego wnisek, że biorąc Funieczkę uszczęśliwiliśmy resztę toważystwa :?:
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Post » Czw sty 27, 2005 12:43

Jedyny i właściwy wniosek :D . Oczywiście, że TAK :!:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt sty 28, 2005 12:21

Wczoraj znowy byliśmy w nowym mieszkaniu. Tym razem wszystkie koty trzy nowy dom zwiedzały. Latały po wszystkich pokojach jak szalone, ale najfajniejszy był balkon:
http://upload.miau.pl/44897.jpg
http://upload.miau.pl/44898.jpg

Pod ławką w kuchni doszło już do potrójnej integracji :D:
http://upload.miau.pl/44900.jpg

Z Timonem Alfa już chyba załatwiła sprawę... Jemu też weszła na głowę :wink::
http://upload.miau.pl/44899.jpg
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Post » Pt sty 28, 2005 12:34

Świetne towarzystwo :)
A jak koty zachowywały się w samochodzie?

Wojtek

Post » Pt sty 28, 2005 12:43

Wojtek pisze:Świetne towarzystwo :)
A jak koty zachowywały się w samochodzie?

Alfa jest samochodowa zupełnie. Już ja ją do domu pierwszy raz wieźliśmy to wyszło na jaw. Leży w transporterku i obserwuje. Nawet nie miauknie. Lusia jeździ z nami często - przywykła. Fakt, że woli na kolankach, niż w koszu. Tylko Timon nie przepada za lokomcją (dodatkowo to była jego pierwsza trasa w nowym aucie). Na szczęście nie mamy daleko do nowego domu (jakieś 5 minut).

Tam jechaliśmy w konfiguracji: Lucy i Alfa w transporterku, Timon w koszu. Dziewczyny były super grzeczne, Tylko Timek trochę marudził. Ale jak go przestawiłam frontem do panienek, to się uspokoił.
Z powrotem Lucy była sama w transporterku, a Timka i Alfę zapakowaliśmy razem do kosza. Nikt się nie awanturował i dojechaliśmy bez jednego miauku. Jeśli chodzi o podróże, to nasze koty są bezproblemowe :).

jasenka

Post » Pt sty 28, 2005 12:55

jasenka pisze:Alfa jest samochodowa zupełnie. Już ja ją do domu pierwszy raz wieźliśmy to wyszło na jaw. Leży w transporterku i obserwuje. Nawet nie miauknie. Lusia jeździ z nami często - przywykła. Fakt, że woli na kolankach, niż w koszu.

To tak, jak u nas:
Dorinka całą drogę śpi w transporterku (mimo, że jest otwarty, to nie wychodzi z niego), a Hera leży przy mnie lub na moich kolanach :)

Wojtek

Post » Pt sty 28, 2005 14:05

jasenka masz sliczne koty :)
a wiesz ze ja blisko mieszkam tez na bemowie :wink:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

asiulka

Od: Czw sie 12, 2004 9:18

Post » Pt sty 28, 2005 14:15

asiulka pisze:jasenka masz sliczne koty :)
a wiesz ze ja blisko mieszkam tez na bemowie :wink:

Dzięki :D!
Sąsiadka :D :D :D! My na Bemowie bedziemy na stałe dopiero w lutym. Chwilowo "kotwiczymy" na Jelonkach (to niby też Bemowo). W lutym wspólna kawka?

jasenka

Post » Pt sty 28, 2005 14:27

jasenka pewnie tak kawka w lutym juz ja ci wymiziam wszystkie koty :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

asiulka

Od: Czw sie 12, 2004 9:18

Post » Pt sty 28, 2005 14:35

asiulka pisze:jasenka pewnie tak kawka w lutym juz ja ci wymiziam wszystkie koty :)

:D :D :D Najpierw je będziesz musiała wyciągnąć spod tej ławki w kuchni :wink:!
A swoje dasz pomiziać?

jasenka

Post » Pt sty 28, 2005 18:56

Jasenka
nie moge sie napatrzyc, wszystkie trzy super-kociska,
gratuluje AlFuni :1luvu:
:)

DrFelicity

Od: Czw lis 18, 2004 17:46

Post » Pon sty 31, 2005 15:38

:love: :love: :love: --> 3 x :love:
Kochane koteńki! Strasznie jestem szczęśliwa! Już nawet nie wiem, co mam pisać, bo jest bosssko!
Funia i Lusia bawią się całymi dniami w kociego berka. Timon jakiś bardziej przytulasty się zrobił. Ponadto lata za zabawkami. Czasem sobie z Alfą "powygrażają" łapkami, ale już nie wojują. Posiłki w kuchni wspólne dla całej trójki. Timon wreszcie pilnuje swojej miski, bo dotąd zawsze ustępował Luśce. Wszystkie "odkurzają" z misek jak się patrzy i nareszcie czyste miseczki zostają. Alfa jeszcze trochę "marudzi" na nowe żarcie (nie chce jeść mokrego), ale wołowinka wywołuje już "efekt traktora" i "efekt odkurzacza".
A najciekawiej jest, kiedy moje dwie dziewuszki robią mi pobudkę. Kiedy ostatnio chciałam (i mogłam) dłużej pospać - nie poskutkowało nawet założenie sobie poduszki na głowę. Cztery sprytne łapki i dwa nieznoszące sprzeciwu głosiki skutecznie wyciągnęły mnie z łóżka o 7:40 :?!
Ale ja je uwielbiam :!:

P.S. Wyzywam mojego TŻ-a, który gdzieś tu się ukrywa na Forum, bawiąc się ze mną w kotka i myszkę, aby przyznał się publicznie do wielkiej miłości do swoich trzech kotuchów :!:

jasenka

[poprzednia][następna]