Bella w domku ze Szponą i pieskami.Jest i Fela.Bella[*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 03, 2013 17:18 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Ależ musi być i wizyta PA, umowa...itd.Nie oddam kota ot tak sobie, w życiu! Bella ma DT, dopiero kilka dni są ogłoszenia, nie pali się.Domek ma być dobry i ma bardzo chcieć kota, a nie "no, niech będzie".Bella jest kotką już skrzywdzoną, na szczęście to kocie dziecko, zapomni szybko.Jest piękna, zdrowa, zadbana, bardzo lubi kocie towarzystwo, jest miziaczkiem, pięknie kuwetkuje, nie ma wad, a same zalety.To ja mam "towar" ( excuse moi) , jeśli go ktoś chce musi spełnić moje warunki.Żadne z kosmosu, normalne, takie jak zawsze.Przecież ja też podpisuję umowę, ona działa w obie strony.Jakoś dotąd nikomu to nie przeszkadzało, a tyle kotów wyadoptowałam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw paź 03, 2013 17:26 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

ewar pisze:Ależ musi być i wizyta PA, umowa...itd.Nie oddam kota ot tak sobie, w życiu! Bella ma DT, dopiero kilka dni są ogłoszenia, nie pali się.Domek ma być dobry i ma bardzo chcieć kota, a nie "no, niech będzie".Bella jest kotką już skrzywdzoną, na szczęście to kocie dziecko, zapomni szybko.Jest piękna, zdrowa, zadbana, bardzo lubi kocie towarzystwo, jest miziaczkiem, pięknie kuwetkuje, nie ma wad, a same zalety.To ja mam "towar" ( excuse moi) , jeśli go ktoś chce musi spełnić moje warunki.Żadne z kosmosu, normalne, takie jak zawsze.Przecież ja też podpisuję umowę, ona działa w obie strony.Jakoś dotąd nikomu to nie przeszkadzało, a tyle kotów wyadoptowałam.

My na forumie rozumiemy, jak najbardziej. Szkoda, że inni nie :(

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw paź 03, 2013 17:56 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Nie wszyscy, jakoś chyba miałam szczęście, bo trafiałam na super ludzi, którzy na hasło "wizyta PA" mówili "oczywiście", a na zabezpieczenie balkonu, że " jak najbardziej, ale przed środą nie zdążą" i coś w ten deseń.
Bella jest zachwycającą kotką, przepiękną i bardzo kochaną.P.Iza ją uwielbia.A właśnie, to ważne w jakim DT kot przebywa, akurat Bella ma DT najlepszy z możliwych, to dobrze wróży na przyszłość.

ewar

Post » Czw paź 03, 2013 18:27 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Udostępniłam Bellę-imienniczkę mojej tłuściutkiej buraski-oby wypatrzył ją dom co najmniej taki wspaniały jak ma DT!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw paź 03, 2013 18:34 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Dzięki :1luvu:

ewar

Post » Czw paź 03, 2013 19:22 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Bellunia udostępniona :) Oby znalazła super domek, który doceni jaki skarb mu się trafił :ok:
Pisałaś, że P. Iza uwielbia Bellę, Bella uwielbia jej kota, to nie ma szans żeby została u P. Izy na stałe?
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt paź 04, 2013 7:04 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Nie.P.Iza jest rozsądną osobą, nie stać jej na utrzymanie dwóch kotów i jeszcze tych na działce, a poza tym, ma już swoje lata i zdaje sobie sprawę, że różnie być może.Poza tym, to taki awaryjny DT dla mnie.

ewar

Post » Pt paź 04, 2013 7:23 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

ewar pisze:Nie.P.Iza jest rozsądną osobą, nie stać jej na utrzymanie dwóch kotów i jeszcze tych na działce, a poza tym, ma już swoje lata i zdaje sobie sprawę, że różnie być może.Poza tym, to taki awaryjny DT dla mnie.

Aha, rozumiem.
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob paź 05, 2013 7:18 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Tino kocha Bellę, p.Iza wciąż mi "donosi" o karesach, o tym, że buras myje malutką, liże ją po główce, po uszkach, śpią przytuleni, a Bella nie może się doczekać, kiedy Tino wróci z włóczęgi.Zrobiłam wczoraj zdjęcia, ale Tino nie było, stąd tylko Bella na nich.Wklejam jak leci.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob paź 05, 2013 8:54 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Aż mi się kawa słodsza wydaje! Przepiękniutka Bella... :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Sob paź 05, 2013 9:10 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Jest przepiękna :) Wieczorem dodam kilka nowych zdjęć do wydarzenia. Szczególnie te z "ludziem", żeby pokazać, jaka z niej przytulanka :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Nie paź 06, 2013 6:30 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Nie mam Belli u siebie, nie mogę zrobić zdjęć, na których np.śpi przytulona do Tino.P.Iza mówi, że Tino chyba nawet bardziej przywiązał się do Belli niż wcześniej do Felusi.On ją myje, pilnuje przy jedzeniu, żeby się najadła, zawsze czeka, aż mała skończy jeść i dopiero wtedy sam pędzluje swoją miskę.Bella natomiast czeka w przedpokoju na Tino, rzuca mu się na szyję :ryk: , co zabawnie wygląda, najwyraźniej ucieszona, że wreszcie jest w domu.
P.Iza tymczasowała poprzednio Florcię, z którą był pewien problem.Bez przerwy domagała się jedzenia.Była tłuściutka.Z Bellą jest odwrotnie.Jest szczuplutka, wybredna, jeśli chodzi o jedzenie.Dostawała resztki, smakuje jej chleb na przykład.Teraz dostaje to, co kot jeść powinien, dobre jedzenie, surowe mięsko, śmietankę, biały serek oprócz oczywiście gotowej kociej karmy.Zje troszkę i już.

ewar

Post » Nie paź 06, 2013 9:09 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

A wiecie, że Bella to po włosku piękna :D ?

Ariake

Od: Sob wrz 28, 2013 18:37

Post » Nie paź 06, 2013 12:14 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Wiemy i stąd jej imię :lol:

ewar

Post » Pon paź 07, 2013 6:17 Re: Bella, długowłose kocie dziecko.

Bella jest kotkiem, o który domki powinny się ustawiać w kolejce.Młodziutka, zdrowa, piękna, długowłosa.W dodatku kocha ludzi, a towarzystwo innego kota jest jej potrzebne jak powietrze, idealna więc na dokocenie.A jakoś nie ma zainteresowania.Nie, kotka jest w DT, nic jej nie grozi, nikt jej nie wyrzuca, nie grozi jej schron, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby miała już własny domek.

ewar

[poprzednia][następna]