Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 05, 2013 1:19 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Myślałam Aniu, że wszędzie masz takie uchylne okna. Właśnie taką podobną siatkę ja mam w domu.
Doskonale zdaje egzamin. Jest metalowa.
Myślę jadnak, że jeśli trzeba zabezpieczyć wszystkie uchylne okna jednakowym zabezpieczeniem, to zdecydowanie te z zooplusa są najlepsze.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Sob paź 05, 2013 6:43 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Iwonami pisze:Myślę jadnak, że jeśli trzeba zabezpieczyć wszystkie uchylne okna jednakowym zabezpieczeniem, to zdecydowanie te z zooplusa są najlepsze.

Niekoniecznie, zależy od okna. Ja mam w jednym pokoju okna trójskrzydłowe, w których uchyla się tylko środkowa kwatera. Z jednej strony kratkę się się zamontować bez problemu, z drugiej niestety przeszkadza górny zawias, bo ta kwatera daje się przecież tez normalnie otworzyć. No i kicha :( Pisałam o tym na moim wątku, o tu:
viewtopic.php?f=46&t=61893&p=3097549&hilit=okna#p3097549

W drugim pokoju z kolei mam tak wąską tę pionową część (nie wiem, jak to się nazywa), że blaszka mocująca kratkę nie da się przykręcić, bo nie dałoby się zamknąć okna.

Ja mam ograniczniki, takie zwykłe, stare, tego typu:
http://zbych1.bazarek.pl/opis/713911/re ... alowy.html
One pasują do każdych okien.

A i tak najlepsza jest siatka :mrgreen:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob paź 05, 2013 12:47 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

miszelina pisze:Ja mam ograniczniki, takie zwykłe, stare, tego typu:

O takich ogranicznikach pisała meggi 2 kilka postów wcześniej.
Też uważam, że siatka jest najlepsza, ale to rozwiązanie w przypadku okien plastikowych, takie jakie mam ja - jest niestety kosztowne.

Natomiast kratka pokazana w Twoim wpisie w tym wątku viewtopic.php?f=46&t=61893&p=3097549&hilit=okna#p3097549 wydaje się być niezbyt dobra, bo przestrzeń między prętami kratki jest chyba zbyt duża. Przynajmniej tak to wygląda na zdjęciu.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Post » Sob paź 05, 2013 15:23 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Iwonko ja mam wszystkie okna uchylne. Okno w kuchni jest we wnęce i tak zabudowane szafką, że nie ma jak tam wejść kot.
Gdy wychodzę z domu to ustawiam tak okno. Jest to najmniejsza szparka.
Obrazek
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob paź 05, 2013 15:46 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Iwonami pisze:
miszelina pisze:Ja mam ograniczniki, takie zwykłe, stare, tego typu:

O takich ogranicznikach pisała meggi 2 kilka postów wcześniej.
Też uważam, że siatka jest najlepsza, ale to rozwiązanie w przypadku okien plastikowych, takie jakie mam ja - jest niestety kosztowne.

Natomiast kratka pokazana w Twoim wpisie w tym wątku viewtopic.php?f=46&t=61893&p=3097549&hilit=okna#p3097549 wydaje się być niezbyt dobra, bo przestrzeń między prętami kratki jest chyba zbyt duża. Przynajmniej tak to wygląda na zdjęciu.

To jest właśnie kratka z zooplusa
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob paź 05, 2013 16:00 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Iwonami pisze: (...)
(...)

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 304&type=3

Osiatkowanie plastikowych okien nie różni się od osiatkowania drewnianych, powyżej link do albumu ze zdjęciami i instrukcją wykonania (na podstawie instrukcji Damorka).

Blokady okien z Ikea kosztują 19,90 zł. za dwie sztuki, jeżeli ma się (bezpłatną) kartę Ikea Family. Sprawdzają się świetnie, ale wymagają nawiercenia otworów w ramie okna. Chociaż wiem, że niektórzy je przyklejają, pewnie jakimś specjalnym klejem.
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query ... okada+okna

Te blokady uniemożliwiają kotu wyjście przez uchylone okno nawet jeśli nie są zatrzaśnięte, ostatnio to sprawdzałam.

Jeszcze są takie blokady,montowane na klej i podobno na oknach też się sprawdzają. My taką mamy na drzwich szafy ;-)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/produ ... ofunkcyjna

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Sob paź 05, 2013 16:55 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Ja widziałam w zooplusie kratki, które oprócz szczebelków miały jeszcze siatkę. Teraz ich jednak tam nie widzę.

Iwonami

Post » Sob paź 05, 2013 19:30 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Potrzebna jest osoba, ktora by pojechała i ocenila co mozna zrobić i zamontowac i zamontowała. Dziewczyna jest podobnie jak ja "nie techniczna" i sama pewnie tego nie zrobi. Zalezy mi na pomocy dla niej, bo to pomoc dla moich dzikuskow, Toyotki i Nissanka. Wiem, ze kazdy jest zajęty, nie kazdy umie to zrobić, no ale może zdarzy się cud....
Ja jestem totalnie poza netem i poza domem.
kociaki mają regres. teraz jak przyszłam były bardzo wystraszone, Jeep mial ogon wiewióra, patrzyły przerazone na siebie wzajemnie. Dalej nie jest normalnie, nie bawią się, a zawsze po jedzeniu szalały. Coś musiało je wystraszyć. Siedzenie samemu w ciszy i ciemności nie jest fajne.

Nie mam sił się z nimi bawić, xle się czuję fizycznie, ale nie mam wyjścia. Przeciez za chwilę muszę wracac do swoich domowych i wolnozyjących też, nakarmić, wygłaskać itp... ostatnio się strasznie moje wolnozyjące namolne zrobiły i mi nie odpuszczają. Pewnie za miękka jestem tak w ogole i koty mną rzadzą. tzn na pewno tak jest.

Nie wiem co jeszcze pozytywnego i konstruktywnego moge dla tych kociakow zrobić, aby miały szczęśliwe zycie. ostatnio policzyłam, ze moje domowe stadko ma mnie przez max 9 godzin na dobę :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob paź 05, 2013 19:30 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Aha, od dwoch dni regularnie ćwiczę podnoszenie Jeepa.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob paź 05, 2013 21:00 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Marzenia11 pisze:Aha, od dwoch dni regularnie ćwiczę podnoszenie Jeepa.

:ok: :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob paź 05, 2013 22:06 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Jana pisze:Jeszcze są takie blokady,montowane na klej i podobno na oknach też się sprawdzają. My taką mamy na drzwich szafy ;-)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/produ ... ofunkcyjna

Nie do końca się sprawdzają. Przy silnym przeciągu, potrafią się otworzyć.

Funia

Od: Wto cze 10, 2003 20:48

Post » Nie paź 06, 2013 3:11 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Te kratki, które opisujecie jako z zooplusa ja mam kupione w animalii. Założone są na uchylne lufciki. W sypialni okno jest na tyle szerokie, że poziomo dałam dwie kratki. One są tak gęste, że można najwyżej wsadzić łapkę, choć na zdjęciu wygląda inaczej. Mocuje się wkrętami, trzeba wywiercić dziurki.
Konstrukcja jest masywna, na wszelki wypadek te dolne trapezowe elementy podpierają górne. Mruczuś oczywiście się po tym wspina, wchodzi z jednej strony, przechodzi górą i schodzi drugą stroną, mój taternik ukochany! W kuchni lufcik mam otwarty cały rok, chyba, że temperatura spada do -10. Gdy wyjeżdżam to też to jest otwarte. Absolutnie bezpieczne! Polecam!
Obrazek Obrazek

pusiadanusia

Od: Czw sty 22, 2009 6:14

Post » Pon paź 07, 2013 5:25 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Wsrtawiłam linki do paragonów, ale jakoś nie działają tzn widac paragony, ale przy wejściu w link, chcąc je powiększyć, coś nie działa. W wolnej chwili się tym zajmę.

Ponawiam moją gorącą prośbę:
czy ktoś ma możliwość bądź ma TŻta mającego możliwość i umiejętność zamontowania trzech kratek na uchylne okna? Dziewczyna mieszka przy samej stacji metra. Proszę o pomoc :!:

Marzenia11

Post » Pon paź 07, 2013 8:58 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Marzenko może napisz to w tytule - potrzebny monter zabezpieczenia okien uchylnych
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto paź 08, 2013 5:52 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

wibryska pisze:Marzenko może napisz to w tytule - potrzebny monter zabezpieczenia okien uchylnych

zmieniłam.
Linki do paragonów już dobrze działają!
Wybiegam. Padam na pysk. Postaram się jutro powpisywać wpływy, rozliczyć bazarki itp.

Marzenia11

[poprzednia][następna]