Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 05, 2013 8:46 Re: Proszę o pomoc, 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabian

Aniu zajrzyj na fb na wydarzenie, może coś dopiszesz nowego o maluchach :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob paź 05, 2013 9:08 Re: Proszę o pomoc, 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabian

kasia1568 pisze:Aniu zajrzyj na fb na wydarzenie, może coś dopiszesz nowego o maluchach :1luvu:

Słabo się poruszam po fb ale byłam. :kotek:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob paź 05, 2013 16:33 Re: Proszę o pomoc, 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabian

Koteczki już mają 3 budki poustawiane dzięki Ani pisiokot i Jej mężowi, za które to budki bardzo dziękuję.
Obrazek

Niestety ja nie mam zdjęć, ale może Ania jakieś wstawi, bo zrobiła zdjęcia mieszkanek dla kotków.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob paź 05, 2013 17:29 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+3 maleńkie Pabia

:1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob paź 05, 2013 17:37 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+3 maleńkie Pabia

suuuper :piwa: :ok: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob paź 05, 2013 21:53 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+3 maleńkie Pabia

Fajnie że mają budki, będzie bidulkom cieplej. Ja planowałam przygotować tekst w weekend, ale niestety dzisiaj dopiero wróciłam i jutro też pracuje 11-22, coś tam zaczęłam, ale chcę to jakoś fajnie zrobić żeby chwyciło za serducha więc pewnie dopiero z początkiem tygodnia będzie gotowe.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie paź 06, 2013 13:11 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+3 maleńkie Pabia

Najpierw kociaste dostały jeść :D (z lewej ja, z prawej Ania61)

Obrazek

Najbliżej jest Czarnulek, dwa z podrostków, troszkę dalej Agatka. Z prawej mama Czarnulka. Czarnulek faktycznie jest przesłodki, śliczny, miziasty.

Obrazek

Potem zaczęliśmy się zastanawiać, gdzie najlepiej ustawić budy. Ten zarośniety teren, który widać na zdjęciach znajduje się na uboczu osiedla, na wprost jednego z bloków. Jest bardzo duży, ogrodzony z każdej strony betonowym płotem, tylko od strony bloku i uliczki - siatką. Widać, że nikt tam nie zagląda - same chaszcze, krzaki, wysoka trawa i kilka starych drzew. To akurat dobrze dla kociastych. Zdecydowaliśmy się postawić budy w krzakach, które je skutecznie zasłaniają, jak ktoś patrzy od strony bloku i przyblokowej uliczki. Stanęły tuż przy ogrodzeniu, wspólnym dla tego zarośniętego placu i parkingu. Żeby się tam dostać trzeba przejść przez ogrodzenie parkingu, co raczej nie ujdzie uwadze tamtejszemu ochroniarzowi. My tez musieliśmy się mu "wyspowiadać" co tam robimy i dlaczego chcemy przełazić przez ogrodzenie na teren tej niczyjej działki. Na tym parkingu mało kto się kręci, tylko parkujący samochody, ochroniarz czuwa, czyli ok. Koty często tam zaglądają, więc uznaliśmy, że jak spotkają na swojej drodze budy to na pewno się zainteresują.

Obrazek

Obrazek

Jak już zainstalowaliśmy dobrze budy i wymościliśmy grubo takimi ciepluchnymi ścinkami polarowymi ...

Obrazek

...to zaczęliśmy się rozglądać za ew. przyszłymi mieszkańcami tych "apartamentów" :wink:. Ponieważ TŻ dla zachęty rozłożył przy budkach pachnącego felixa to długo nie trzeba było czekać :D Niebawem zobaczyliśmy Czarnuszka, który nie stresując się naszą obecnością zaczął pałaszować, dopóki nie wymiótł wszystkiego z miski :D

Obrazek

W oddaleniu odpoczywała sobie Mamunia Czarnulka:

Obrazek

A tu najmłodszy mieszkaniec tego terenu, przesłodki króweczek:

Obrazek

Mam nadzieję, że kotom budy przypadną do gustu. Są w spokojnym, zasłoniętym miejscu, koty będą tam bezpieczne. Jedna taka buda ma dwa dwuosobowe pokoiki, oddzielone od siebie ścianką ze styropianu. Robimy je grubego, ośmiocentymetrowego styropianu, są naprawdę solidne. Jak się kocio zagrzebie w ciepłym polarze i ogrzeje sobą wnętrze budki, to buda trzyma ciepło jak termos.
Teoretycznie trzy powinny wystarczyć na 12 dorosłych kotów.
Ostatnio edytowano Nie paź 06, 2013 13:31 przez pisiokot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie paź 06, 2013 13:20 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+3 maleńkie Pabia

pisiokot z TŻ-etem :1luvu: :1luvu: :1luvu: Aniu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dziękujemy w imieniu kotków :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie paź 06, 2013 13:29 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+3 maleńkie Pabia

Dodam tylko, że budowę budek sponsoruje nasza forumowa Femka. Nie są to małe koszty, bo cena styropianu, grubej folii, streczu i taśmy dla zrobienia jednej takiej dużej budy to ok. 50 zł.
Dziękujemy Anetko.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie paź 06, 2013 13:33 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+3 maleńkie Pabia

dla Femki też całusy i podziękowania :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie paź 06, 2013 14:27 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+3 maleńkie Pabia

Matko,aż strach myśleć ile jest takich biednych kotków...Też kocham te stworzonka i od kilku dni nie moge przestać myśleć o pewnej koteczce którą widzę na podwórku,jest tak ufna,podchodzi do każdego,ze uważam,iż ktoś musiał ją wyrzucic,bo typowo dziki kot tak się nie zachowuje..Dokarmia ja pani z cukierni za ulicą,ale mnei tak żal kotuni,że postanowiłam ją zabrać do siebie,pomimo,że mam kota i psa i wczoraj ją przyniosłam do domu,ale ona tak przeraźliwie miauczała i chciała wyjść i w dodatku mój kot chodził za nią warcząc i sycząc na nią,bijąc ją łapka,że musiałam ją z powrotem zanieść pod cukiernię i tam jakby odzyła,poczuła,że to jej miejsce,a ja nie mogę przestać o niej myśleć,tak zapadła mi w serce,pokochałam ją...Pani z cukierni mówi,że jakaś babka obok z bloku zrobiła jej miejsce na balkonie swoim na parterze,postawiła wyścielony karton,bo do domu zabrać nie może mówiła,bo ma chomika i papugi i coś tam jeszcze...A ja wypatruję jej i cały czas za nią tęsknię i martwię się o nią,ale wygladało na to,że ona woli być na wolności,jest młodziutka nie ma wiecej jak 5 lub 6 miesięcy...

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Nie paź 06, 2013 14:40 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+3 maleńkie Pabia

Wspaniałe budki!!! :D

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie paź 06, 2013 16:21 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+3 maleńkie Pabia

pisiokot pisze:Dodam tylko, że budowę budek sponsoruje nasza forumowa Femka. Nie są to małe koszty, bo cena styropianu, grubej folii, streczu i taśmy dla zrobienia jednej takiej dużej budy to ok. 50 zł.
Dziękujemy Anetko.

Bardzo dziękujemy Femce za sponsoring. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziewczyny, ja się kiedy załamię jak nic.
Dzisiaj parę minut temu córka mnie podwiozła do kotów i co ukazało się mym oczom?
Ano 4 maluszek! jest najmniejszy, strasznie delikatny, wpatrujący się w człowieka tymi maleńkimi ślepkami.
Maluszek jest czarny, czyli są dwa łaciatki i dwa czarnuszki. :cry:

Do tego, podejrzewam, że ta jedna ze starszaków bura koteńka jest w ciąży, bo ma zaokrąglone boczki.
Już parę dni temu zwróciłam na to uwagę, ale myślałam że się najadła i nie byłam pewna czy to chłopczyk czy dziewczynka, a dzisiaj jak ją głaskałam to zajrzałam pod ogonek i to dziewczynka. Strasznie się łasi, w przeciwieństwie do rodzeństwa.

Proszę o pomoc, sama nie dam rady zawieźć ich do lecznicy z przyczyn zdrowotnych,(zawieźć mogę, nie dam rady ich dźwigać i połapać. :( )
a należałoby zabrać na kastrację te dwa czarne kocurki i na sterylkę tą czarną i małą burasię, choć nie wiem czy to dobry pomysł jak są 4 maluszki.
Tak naprawdę to bym je już wszystkie te większe zrobiła, bo czekać nie ma na co.
Nie ma gdzie też przetrzymać po zabiegu kotek, ja nie mogę od razu zaznaczam.

Kilka zdjęć kotków
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

maleństwa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mała grzęda
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

tutaj ta mała burasia

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gdy odjeżdżałyśmy to któryś z tych malutkich łaciatek chodziło pod autami i następnie weszło pod maskę, nawet nie chcę myśleć co może być zimą.

Proszę, pomóżcie im znaleźć domki nim zginą. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie paź 06, 2013 16:38 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+4 maleńkie Pabia

I ja proszę. Może ktoś złapie i przetrzyma po zabiegu chociaż te kotki w ciąży, bo inaczej urodzą się tam maluszki... :cry: Operacja Zabieg zapłaci za sterylki...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Nie paź 06, 2013 17:31 Re: Czy nadejdzie pomoc?10 kotów w krzakach+4 maleńkie Pabia

Tak strasznie mi smutno, kiedy oglądam zdjęcia i czytam o tych kotkach :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]