WIELKA AKCJA MAILINGOWA!!!! KONIEC BARBARZYŃSKIEJ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 04, 2013 20:43 Re: 4 10 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

Odeszliśmy z nadzieją w sercu. Szkoda, że było nas mało. Za to w dobrym gatunku.
:ryk:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Pt paź 04, 2013 21:53 Re: 4 10 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

Dziewczyny z Warszawy a zwłaszcza z Ursynowa. Może mógłby ktoś pomóc Kropkowi z tego wątku?
viewtopic.php?f=1&t=157208&p=10156863#p10156863
Kropek przyjedzie na operacje z Ostrołęki i na pewno będą potrzebne kontrolne wizyty i rehabilitacja na ul. Zamiany 12
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pt paź 04, 2013 22:18 Re: 4 10 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

Jutrzejsza "Uwaga" ma być poświęcona prywatnym schroniskom.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt paź 04, 2013 22:41 Re: 4 10 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

Słuchajcie ale możecie pisać o tym - mówić innym w końcu też pisać maile do posłów urzędów urzędników - to nie wymaga dużego poświęcenia...
My piszemy na stronie - Agnieszka robi więcej. Wzięła psy do siebie, koty też. Ja staram sie dokarmiać koty w mojej okolicy uświadamiać ludzi jak ważne są...
nie tylko po to aby je pogłaskać....
Ciężko ale trzeba. http://bezprzesady.pl/aktualnosci/komer ... iwiamy-sie

Walczymy! sam mam piękną kotkę a od 23 lat przygarniam dachowce: http://bezprzesady.pl/fotografia/ruda-k ... inne-figle

BezPrzesady

Od: Pt paź 04, 2013 22:34

Post » Pt paź 04, 2013 23:24 Re: 4 10 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

czy ktos robil zdjecia z protestu? moze podeslac?

BezPrzesady

Od: Pt paź 04, 2013 22:34

Post » Sob paź 05, 2013 20:02 Re: 4 10 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

Telefonem ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Czw sty 23, 2014 22:04 Re: 15 11 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

W wyniku naszej akcji pod Głównym Inspektoratem Weterynaryjnym przyszło pismo - lepiej nie mówić jakie...

Grube słowa cisną się na usta.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 429&type=1
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Czw sty 23, 2014 22:17 Re: 15 11 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

Kto żyw niech wysłya list otwarty. Zasypmy skrzynki posłów mailami. Szczególy na watku viewtopic.php?f=1&t=159995
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Czw sty 23, 2014 22:18 Re: 15 11 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

Polecam https://www.facebook.com/events/6192413 ... l_activity

Wysyłamy tekst napisany przez Katarzynę Śliwę-Łobacz, zaprawioną w walkach z hyclami, wlaścicielami mordowni itp. Pani Katarzyna pracuje razem z posłem Pawłem Suskim nad nowelizacją Ustawy o ochronie zwierząt.
Tekst napisany przez nią podpisujemy własnym nazwiskiem i wysyłamy do posłow. Mamy przygotowaną listę mailingową. Dla koleżeństwa spoza Fb skopiuję.
Może niewiele wywalczyliśmy pod GIW na Wspólnej, ale mam wrażenie że opinia publiczna coraz bardziej jest po naszej stronie.

Włączcie się w akcję mailingową - tam, w mordowniach giną koty...koty giną bardzo szybko :cry:

List :

List otwarty - stop zwierzęcym mordowniom i łamaniu prawa za publiczne pieniądze
21 stycznia 2014 o 00:18
Szanowna Pani Poseł/Panie Pośle

Jako człowiek odnajdujący swoje korzenie w cywilizacji zachodnioeuropejskiej i wyznający uniwersalne wartości moralne, nie zgadzam się na tolerowanie w Polsce ogromnej szarej strefy, zwanej eufemistycznie "opieką nad zwierzętami bezdomnymi".
Jak wiadomo, opieka ta realizowana być powinna przez samorządy i polegać na walce z nadpopulacją, odławianiu zwierząt i zapewnieniu im opieki. Tymczasem większość samorządów lekceważy ten obowiązek, zlecając jego wykonanie prywatnym przedsiębiorcom, którzy najczęściej tylko wyłapują zwierzęta.

Media od dłuższego czasu donoszą o coraz to nowych nieprawidłowościach, z doniesień tych wynika niezbicie, że tzw. opieka to nic innego jak dobrze zorganizowane wyłudzanie publicznych pieniędzy, przy, niestety, współpracy urzędników i Inspekcji Weterynaryjnej.
Rocznie, na to zadanie własne, gminy wydają ponad 100 mln. złotych. To kwota ogromna, zważywszy, iż większość tych środków wydawana jest na granicy prawa bądź wręcz w sprzeczności z przepisami.

Opinia ta znajduje swoje odzwierciedlenie w raporcie NIK z czerwca 2013 roku "Wykonywanie zadań gmin dotyczących ochrony zwierząt".
Wnioski z raportu są zatrważające. W polskich schroniskach umiera co czwarte zwierzę. Połowa kontrolowanych gmin nigdy nie sprawdzała losu odłowionych zwierząt, a w 80% z nich nie prowadzono żadnej ewidencji, 1/3 pieniędzy zaś wydawana jest nielegalnie lub niegospodarnie.
80% wszystkich środków na opiekę wypłacane jest hyclom-przedsiębiorcom, osiągającym milionowe zyski poza jakąkolwiek kontrolą. W praktyce oznacza to, że społeczne pieniądze przeznaczane są na usługi, które nie istnieją.
Niefrasobliwość polskich samorządów w tej kwestii jest zdumiewająca. Może to efekt specyficznej polskiej mentalności i stosunku do zwierząt, niemniej takie praktyki wskazują, że bliżej nam do kultury krajów takich jak Rumunia niż takich jak kraje Europy Zachodniej.,

Pozwalamy na istnienie molochów-biznesów, gdzie za społeczne miliony znikają tysiące zwierząt. Mamy "schroniska", w których jest nawet 3000 psów. To ewenement na skalę światową.
Jeśli nie wszyscy musimy kochać zwierzęta, to bądźmy choć uczciwi i nie pozwalajmy na marnotrawienie naszych pieniędzy.
Polski system ochrony zwierząt to fikcja. Fikcja wspierana przez służby państwowe, które najczęściej w obronie swojej niekompetencji brną w kolejną niekompetencję.
Bo zwierzęta się nie skarżą. W ich imieniu skarżymy się MY - POLACY EUROPEJCZYCY.

Żądamy uszczelnienia systemu opieki nad zwierzętami. Żądamy kontroli urzędników wszystkich szczebli, wspierających ohydny i niemoralny proceder wyłudzania społecznych pieniędzy za nieistniejące usługi.
Zwierzęta bezdomne nie przyleciały z innej planety, ta bezdomność to nasza sprawa, bo to my zgotowaliśmy im ten los.
I chociaż mówi się, że nasze przepisy są wystarczające, to za ich egzekwowaniem stoją konkretni ludzie, którzy nie powinni nigdy zajmować swoich stanowisk.

Żądamy rozbicia tego układu eksterminacji bezdomnych zwierząt.

Jesteśmy Europejczykami, nie barbarzyńcami.

Chcemy egzekwowania prawa i poczucia, że żyjemy w społeczeństwie obywatelskim, rozwiązującym problemy, które samo stworzyło.

Żądamy sprawiedliwości dla NICH, tych, które bronić się nie potrafią.

Bo zwierzę nie jest rzeczą, a człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę.

TU WPISUJEMY SWOJE IMIĘ I NAZWISKO - NIE PSEUDO LUB KSYWKĘ !

Lista mailingowa posłów ( do nich wysyłamy list podpisany własnym imieniem i nazwiskiem) :

dorota.arciszewska-mielewczyk@sejm.pl; iwona.arent@sejm.pl;
urszula.augustyn@sejm.pl; anna.bankowska@sejm.pl;
barbara.bartus@sejm.pl; beata.bublewicz@sejm.pl;
barbara.bubula@sejm.pl; bozenna.bukiewicz@sejm.pl;
renata.butryn@sejm.pl; barbara.czaplicka@sejm.pl;
zofia.czernow@sejm.pl; alicja.dabrowska@sejm.pl;
ewa.drozd@sejm.pl; joanna.fabisiak@sejm.pl;
anna.fotyga@sejm.pl; lidia.gadek@sejm.pl; magdalena.gasior-marek@sejm.pl;
anna.grodzka@sejm.pl; iwona.guzowska@sejm.pl; katarzyna.hall@sejm.pl; agnieszka.hanajczyk@sejm.pl; jozefa.hrynkiewicz@sejm.pl;
maria.janyska@sejm.pl; beata.kempa@sejm.pl;
malgorzata.kidawa-blonska@sejm.pl; izabela.kloc@sejm.pl; krystyna.klosin@sejm.pl; magdalena.kochan@sejm.pl; agnieszka.kolacz-leszczynska@sejm.pl; ewa.kolodziej@sejm.pl; ewa.kopacz@sejm.pl; domicela.kopaczewska@sejm.pl;
iwona.kozlowska@sejm.pl; agnieszka.kozlowska-rajewicz@sejm.pl;
ligia.krajewska@sejm.pl; elzbieta.kruk@sejm.pl;
izabela.leszczyna@sejm.pl; zofia.lawrynowicz@sejm.pl; krystyna.lybacka@sejm.pl; marzena.machalek@sejm.pl; ewa.malik@sejm.pl; beata.malecka-libera@sejm.pl;
jagna.marczulajtis-walczak@sejm.pl; gabriela.maslowska@sejm.pl;
katarzyna.matusik-lipiec@sejm.pl; izabela.mrzyglocka@sejm.pl; joanna.mucha@sejm.pl; anna.nems@sejm.pl; dorota.niedziela@sejm.pl;
malgorzata.niemczyk@sejm.pl; maria.nowak@sejm.pl;
wanda.nowicka@sejm.pl; miroslawa.nykiel@sejm.pl; janina.okragly@sejm.pl; alicja.olechowska@sejm.pl; anna.paluch@sejm.pl; krystyna.pawlowicz@sejm.pl; elzbieta.pierzchala@sejm.pl; danuta.pietraszewska@sejm.pl; teresa.piotrowska@sejm.pl; julia.pitera@sejm.pl; agnieszka.pomaska@sejm.pl; zofia.popiolek@sejm.pl; krystyna.poslednia@sejm.pl; stanislawa.przadka@sejm.pl;
elzbieta.radziszewska@sejm.pl; halina.rozpondek@sejm.pl; dorota.rutkowska@sejm.pl;
malgorzata.sadurska@sejm.pl; msekulator@wp.pl; krystyna.sibinska@sejm.pl;
krystyna.skowronska@sejm.pl; bozena.slawiak@sejm.pl; anna.sobecka@sejm.pl;
lidia.staron@sejm.pl; jolanta.szczypinska@sejm.pl;
krystyna.szumilas@sejm.pl; beata.szydlo@sejm.pl;
bozena.szydlowska@sejm.pl; iwona.sledzinska-katarasinska@sejm.pl;
aleksandra.trybus@sejm.pl; monika.wielichowska@sejm.pl;
jadwiga.wisniewska@sejm.pl; elzbieta.witek@sejm.pl; ewa.wolak@sejm.pl; marzena.wrobel@sejm.pl; jadwiga.zakrzewska@sejm.pl;
renata.zaremba@sejm.pl; maria.zuba@sejm.pl; ewa.zmuda-trzebiatowska@sejm.pl;
andrzej.adamczyk@sejm.pl; romuald.ajchler@sejm.pl;
leszek.aleksandrzak@sejm.pl; waldemar.andzel@sejm.pl;
jkardanowski@wp.pl; tadeusz.arkit@sejm.pl; bartosz.arlukowicz@sejm.pl; pawel.arndt@sejm.pl; marek.ast@sejm.pl; tadeusz.aziewicz@sejm.pl; zbigniew.babalski@sejm.pl;

Pozdrawiam - ja już wysłałam i moi kociarze też :ok:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Czw sty 23, 2014 22:34 Re: 15 11 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

Też wysłałam i zachęcam innych na wątku.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw sty 23, 2014 23:08 Re: 15 11 PROTEST PRZECIWKO SCHRONISKOM/MORDOWNIOM

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koty w Wojtyszkach...
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

[poprzednia]