STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 05, 2013 17:38 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

Super, wspaniale, cudownie :1luvu: Gdzie będzie kociatko mieszkało? Jednak sa ludzie, którzy nie boja sie takich bidulek :ok: Bardzo, bardzo sie ciesze :)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob paź 05, 2013 18:27 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

:ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 05, 2013 19:00 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

MalgosiaZ pisze:Dziś Nadzieja pojechała do swojego domu :dance: :dance2: .
Domu , domeczku , domusiu :D . Największe kocie nieszczęście ze schroniska ma swój dom, ma dobre ręce do głaskania, ma wspaniałego człowieka do opieki :1luvu: , przyjaciela na resztę spokojnego i długiego życia . Płaczę ,śmieję się i krzyczę z radości :mrgreen: .
Dziękuję ,dziękuję ,dziekuję :aniolek:

Jeszcze August , jeszcze Buleńka , jeszcze Bambusia . Wierzę, że droga do ich domów będzie krótka . Już czas mieć własny kawałek podłogi.

Auguście III Mocny - dla Ciebie też będzie :ok: :ok: :ok:

Nadzieja była bardzo dzielna podczas adopcji :D .
Cudowna kotka. I trafiła do najlepszego pod słońcem domu :kotek: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob paź 05, 2013 19:15 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

Domu , domeczku , domusiu :D . Największe kocie nieszczęście ze schroniska ma swój dom, ma dobre ręce do głaskania, ma wspaniałego człowieka do opieki :1luvu: , przyjaciela na resztę spokojnego i długiego życia . Płaczę ,śmieję się i krzyczę z radości :mrgreen: .
Dziękuję ,dziękuję ,dziekuję :aniolek:

Jeszcze August , jeszcze Buleńka , jeszcze Bambusia . Wierzę, że droga do ich domów będzie krótka . Już czas mieć własny kawałek podłogi.

Auguście III Mocny - dla Ciebie też będzie :ok: :ok: :ok:[/quote]

Nadzieja była bardzo dzielna podczas adopcji :D .
Cudowna kotka. I trafiła do najlepszego pod słońcem domu :kotek: .[/quote]

Ta wiadomosc przywaraca wiare, ze sa jeszcze dobrzy ludzie na swiecie :D

MAZ

Od: Sob cze 29, 2013 17:02

Post » Sob paź 05, 2013 19:34 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

Noi się popłakałam. Nadzieja ma dom :piwa:
Chcialabym żeby domek czasem cos napisał co u Koteczki

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob paź 05, 2013 19:59 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

MAZ- ten dobry człowiek bierze do siebie koty stare i kalekie. I musi w swoim sercu przeżywać ból rozstania[*] częściej niż inni. To jest świadomy i bardzo trudny wybór. Ogromny szacunek :1luvu: .
Już tydzień temu decyzja została podjęta , ale dopóki Nadzieja nie znalazła się poza schronem-nie zapeszałam.
Domek zapewne sam się ujawni , Nadzieja może dostać inne imię :wink: . Ale i tak dla tej biednej kici Światowe Dni Zwierząt stały się bardzo bardzo szczęśliwe :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob paź 05, 2013 20:28 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

tamiss pisze:Noi się popłakałam.

Kurczę, ja też :1luvu:
Oby reszcie towarzystwa dopisało szczęście :ok:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Sob paź 05, 2013 21:26 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

Dobranocka od Nadziei :cat3:

Obrazek
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob paź 05, 2013 21:44 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

MalgosiaZ pisze:Dobranocka od Nadziei :cat3:

Obrazek

Nadziejko kochana, masz teraz juz na zawsze swój dom, w którym będziesz się czuła bezpicznie i tak jak mój Boguś zapomnisz co to strach. Gdy poznasz juz swój dom, na pewno twoje zycie będzie spokojne i szczęśliwe, tego ci życzę razem z Bogdankiem :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie paź 06, 2013 18:46 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

Iweta pisze:Nadziejko kochana, masz teraz juz na zawsze swój dom, w którym będziesz się czuła bezpicznie i tak jak mój Boguś zapomnisz co to strach. Gdy poznasz juz swój dom, na pewno twoje zycie będzie spokojne i szczęśliwe, tego ci życzę razem z Bogdankiem :ok:

Lepiej tego szczęścia nie można ująć. Nadzieja nie widzi i nie słyszy, zatem ma wyczulony zmysł dotyku - wkrótce na pewno doceni ciepło ludzkich rąk, swoich własnych, swojego własnego Domu.
Powtórzę: szacunek ogromny dla tego Mądrego Domu.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pon paź 07, 2013 9:09 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czekamy na dalsze wieści i czy domek sie ujawni :)

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Pon paź 07, 2013 14:50 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

Iweta pisze:
MalgosiaZ pisze:Dobranocka od Nadziei :cat3:

Obrazek

Nadziejko kochana, masz teraz juz na zawsze swój dom, w którym będziesz się czuła bezpicznie i tak jak mój Boguś zapomnisz co to strach. Gdy poznasz juz swój dom, na pewno twoje zycie będzie spokojne i szczęśliwe, tego ci życzę razem z Bogdankiem :ok:

:ok: :ok: :ok: :1luvu:

Tak bardzo sie ciesze, ze Nadzieja ma Dom :dance: :dance: :dance:
Szczesliwego Zycia Kotenko :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pon paź 07, 2013 15:01 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

Nadzieja :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pon paź 07, 2013 19:40 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

Nadzieja została w sobotę wieczorem zawleczona do kliniki na oględziny a jako opieka złego charakteru to dopiero ok. ósmej, bo miałam pewność, że będzie można pobrać krew do badań. Ma kocina kopalnię świerzbowca w uszach (bardzo się podoba panience gmeranie w uszach); osłuchowo wszystko w porządku; bez znajomości wyników badań ustaliłam, że jako pełnoprawny członek stada będzie również dostawała codziennie po 1 tabletce Immunodolu i Rutiscorbinu. Wyniki odebrane w niedzielę były niezłe, ale........... . Dzisiaj rano zameldowałyśmy się w klinice i ponieważ stwierdzono znaczną leukocytozę (norma do 20 Nadzieja 35,7) to antybiotyk do soboty i po zakończeniu kuracji nowe badanie krwi; wyniki nerkowe też ciut złe (mocznik 90 norma do 70) pozostałe parametry w normie i nie bardzo wiadomo co powoduje stan zapalny (węzły chłonne w pachwinach powiększone) to idziemy na USG do dr Marcińskiego 21.10. Wszystkie testy ujemne.
Panienka jest wzorowym pacjentem.
W izolatce wybrała miejsce do spania po dokładnym obejściu kuchni i zasnęła przytulona do worków z chrupkami to posłanko ustawiłam tak, że może głowinę mieć opartą o skarbiec.
Jak zwykle towrzystwo bardzo chce do nowej koleżnki i wdarło się, polizało po główce (Polcia i Cwana Gapa), obwąchało
(Chłopaki) i uznało dołączamy do stada.

(Ciąg dalszy opowieści w wątku "Nasza Pani zachorowała...... - a podlinkowania jeszcze nie opanowałam)

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Pon paź 07, 2013 20:18 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!Szukają domów.Nadzieja ma

Czekali , czekali i się wieści z domu Nadziei doczekali :mrgreen: .
Reszta będzie tu :
viewtopic.php?f=1&t=108507

Dla osób nie znających tematu - Polcia też nie widzi.

A jak wygrzebiesz świerzb z uszek , może Nadzieja coś zacznie słyszeć :roll: .
Obrazek

MałgosiaZ

[poprzednia][następna]