Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 05, 2013 14:52 Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Witam wszystkich
Mieszkamy w Warszawie na żoliborzu mamy już jednego kota Citka z odłowu z pól. Już niedługo będzie kastrowany. Szukamy dla niego koleżanki do wspólnych zabaw. Citek ok 3 miesiące, nie wiemy dokładnie bo złapaliśmy go całkiem dzikiego bez żadnej wiedzy o nim. Kotke też wysterylizujemy , więc nie ma czym się martwić.
Już wiem jaka ma być kotka. Musi to być trikolor,z pomieszaną sierścią najlepiej , bardzo podobają mi się takie z podzielonymi pyszczkami. Super by było gdyby była taka gaduła jak nasz Citek, lubię jak koty gadają:)
Mamy małe mieszkanie bo 24m jednak myśle że nawet w tak małym mieszkaniu będzie kotu dobrze. Lepiej żeby miała ciepło, jeść, opiekę weterynaryjną(4min od naszego domu-super weci), kolege do zabawy, nas kochających niż umrzec gdzies na dworzu czy siedzieć w jakimś schronie.
Mam już w głowie wymarzoną kotke i będe takiej szukała. Nie musi być ona z wawy, myślę że transport zawsze się jakiś znajdzie.
Nie obawiam się wizyty przed adopcyjnej, podpisania papierów jak i wizyt poadopcyjnych. Jesteśmy odpowiedzialni, mamy mieszkanie na własność, wiemy jakie są plusy i minusy posiadania kota/kotów. Ja mam prawie 28 lat mój chłopak prawie 29, nie mamy dzieci. Nie wiem co więcej moge napisać o nas.
W poniedziałek czyli 7 wylatuje do londynu an 10 dni więc nie będe odpisywać na forum w związku z tym prosze o wyrozumiałość. Bardzo proszę o dodawanie linków, zdjęć któe potem dokładnie prześledze. I osoby które będą na mnie naskakiwać z powodu że już wymyśliłam sobie kotke tylko o takim a nie innym umaszczeniu i bede szukała tak długo aż znajde tą która nas zauroczy od pierwszego wejżenia , bo przecież jest tyyyyyyle koteczków które czekają na dom uprzedzam że w nosie mam takie osoby. Niestety sa takie osoby których nie rozumiem, już sie z tym spotkałam nien raz.
Także musi byc młoda ok2-3miesięcy, koteczka kolorowa, mieszana sierść:)
Kotka będzie mieszkała z kocurem oraz jeżem uszatym na parterze w bloku bez możliwości wychodzeni tylko na smyczy, w oknach jest siatka, będzie zaczipowana, nasz Citek już 3 dnia u nas został zczipowany i wprowadzony do ogólnoświatowej bazy.
Pozdrawiam Sandra

Ps. http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw=12 ... =118&ty=82

chodzi mi o taką, juz wiem czym się różni szylkredkad trikolorki. Szukamy szylkredki:)

o chodzi mi o takie umaszczenie, tylko mniej czarnego :) Już się dokształciłam i to jest szylkredka a trikolor to takie w łatki:):)
Ostatnio edytowano Sob paź 05, 2013 15:16 przez jeżowa, łącznie edytowano 1 raz

jeżowa

Od: Sob paź 05, 2013 14:34

Post » Sob paź 05, 2013 15:45 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Szylkretki takie ciemne ze złotymi refleksami to tortie, te w łatki ( tak w skrócie) to calypso.Szukasz tortie, jak rozumiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob paź 05, 2013 15:53 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

W białostockim Kotkowie jest Dama :) Jest trochę starsza niż szukasz, ale z opisu idealna. No i już po sterylce, wiec kłopot z głowy :) Jakbyś się zdecydowała, to załatwię transport.

Obrazek

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Sob paź 05, 2013 16:22 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Moja jest taka. Bardziej w łatki, ale pyszczek podzielony jest.
Wiem, że nie całkiem o taką Ci chodzi, ale może spojrzysz i się zakochasz :wink:

Obrazek Obrazek

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob paź 05, 2013 16:54 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Kochani zaraz poprzeglądam. Ogłosiłam się już w wielu miejscach co zwiększa moją szanse na znalezienie tej jedynej:)
W zasadzie nie wykluczam adopcji starszej kotki:) Pisać na forum będe do jutrzejszego wieczora , więc buszujmy w internetach wraz ze mną przekopując coraz to nowsze strony z kotami. Wierze że wspólnie znajdziemy ta kochaną koteczke idealną, wymarzoną:)
Może gdzieś jest jakaś na działkach, ulicy , w rowie i ktoś nie wie co z nią zrobić. Zrób zdjęcie, prześłij , pokarz mi ją i innym, nie przechodź obojetnie. Może jest więcej takich czubków jak ja którzy mają swój ideał kota w głowie. Może to ten kot z rowu to właśnie TEN:):):):) Jak to się mówi : w kupie siła:) do boju kociarze .
Gdybym tylko potrafiła dodać zdjęcie pokazałabym Wam naszego szurniętego Citka(charakter zdecydowanie dpminująco-dokuczająco-upierdliwy:)) Może któryś z moderatorów odezwie sie na priv i wyśle zdjęcia które to on wstawi do wątku.

jeżowa

Post » Sob paź 05, 2013 16:58 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Ale w jakim wieku jest ta koteczka z Kotowa? Na stronie nie znalazłam. Jest piękna, i nie chowa języka jak Citek^^ Wiadomo jaka jest jej przeszłość? Choroby itd?

jeżowa

Post » Sob paź 05, 2013 16:58 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

W Zabrzu mamy małą szylkretkę, obfocę i pokażę.

a może z Warszawy: viewtopic.php?f=13&t=156856

http://tablica.pl/oferta/sliczne-male-k ... 3OSEw.html
Ostatnio edytowano Sob paź 05, 2013 17:25 przez halbina, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob paź 05, 2013 17:02 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 356&type=3 :wink:

Edit: to jest moja zaprzyjaźniona fundacja, rzut beretem od Warszawy. 8)
Ostatnio edytowano Sob paź 05, 2013 17:20 przez redaf, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Sob paź 05, 2013 17:10 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

w Pabianicach w DT kuruje sie obecnie piękna 4-miesięczna szylcia, jak się wyleczy z kk wróci na ulicę :( może dacie jej szanse na życie

Obrazek
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob paź 05, 2013 17:14 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Goyka pisze:w Pabianicach w DT kuruje sie obecnie piękna 4-miesięczna szylcia, jak się wyleczy z kk wróci na ulicę :( może dacie jej szanse na życie

Obrazek

Jest cudna :1luvu: Nazwałam ją roboczo Tesią.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob paź 05, 2013 18:38 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Mam taką koteczkę do adopcji,jest cudna,ale ma ok. roku.
Jest malutka jak na swój wiek,zaszczepiona i odrobaczona.
Zdjecia moge podesłać na maila :)
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Sob paź 05, 2013 18:50 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

mam od 2 dni 3-4 miesięczną szylcie Sonię. Fot jeszcze niet.

Sonia, szylunia nówka sztuka, jeszcze ciepła ;)) Szylka została ściągnięta z drzewa. Bo jak wszem i wobec wiadomo, szylki jesienią dojrzewają. Ta nie spadła na czas. Jest to szylunia bucząco-ganiająca. Wypuszczona z kontenerka zapała wirusa pościelowego i ulegając mu, zaległa na wyrze kołami do góry. Dziki kot Otwocki śpi tylko wtulony w ludzia. Taka zaraza. I nachalny nie jest. On tylko nie odkleja się od placów. TZ zwiał ze wspólnego łoża by się wyspać u córki. Bo nasze wyro zajęte przez pluton futer. I przyszło mu się zmagać z lizusem i mruczakiem, namolniakiem totalnym. I toto ma mruk jak ruski silnik.Ależ ja się rano nasłuchałam jak on w nocy cierpiał. Żwawa, wesoła i uroczo umaszczona. Piękna, miziata ,przytulaśna i gaduła.Z rudą końcówką ogonka. Cudo wprost.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob paź 05, 2013 19:12 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

ASK czytając Twój opis poplułam monitor:D:D:D:D
Mój mail: elizamichalczewska@interia.pl tam prosze też wysyłać zdjęcia, opisy, filmiki , co chcecie:)
Napisałam w poprzednim poście że nie biorę tylko pod uwagę koteczek w ściśle tym wieku :)
Opis gaduły, namolniaka, przeszkadzaka bardzo mi pasuje. Przyzwyczaiłam przez Citka. ON JEST MISTRZEM W DOKUCZANIU NAD RANEM, nawet dzisija wstałam o 7 rano bo gryzł mnie po uszach, ulubionych kolanach i pacał łapami po oczach-ŻYCIE to walka:d:d:d

I prosze o foty, dużo fot. Bo jak nie ja to inna potencjalnie zainteresowana osoba trafi na wątek , zobaczy, zakocha, adoptuje :)

jeżowa

Post » Sob paź 05, 2013 19:36 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob paź 05, 2013 19:43 Re: Szukam młodziutkiej szylkredki do adopcji

Moja koleżanka znalazła na działkach takie cudo. Kocia nie ma nawet DT, ponieważ koleżanka wzięła 8 maluchów ze wsi. Na działkach kociaki marzną, nie ma ich gdzie umieścić.
Transport można zorganizować.
Obrazek Obrazek

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

[następna]