Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 04, 2013 10:22 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

Marzenko :ok: :ok: ja chyba bym sobie nie poradziła :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt paź 04, 2013 12:14 Re: Wawa- 4 kociaki - potrzebne domy DT/DS i kciuki.

Powstawiałam fotki paragonów tzn obrazy z print screenów - nieczytelne są, mimo ze powiększałam na 125%. Jak dostanę linki z wrzuty to je wstawię, na razie optrzymałam tymczasowe do edytowania obrazu, ważne tylko do jutra więc chyba tych wstawiać nie ma sensu.
Na skanach są wszystkie paragony, również z zakupów dla wolnożyjących. nie mam w domu skanera więc minimalizuję koszty najbardziej jak się da (1zł za 1stronę). oczywiście w rozliczeniu są uwzględnione njedynie wydatki na kociaki.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt paź 04, 2013 17:59 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Wizyta PA się nie odbyła tzn zostala przełozona. Pan zrezygnował z adopcji dwóch kotow , chce jedynie przygarnąć Jeepa. Poniewaz pani potwierdziła dzisiaj wzięcie Toyotki na ds i Nissanka na dt w pustym mieszkaniu zostalaby sama Kangusia - to nie wchodzi w grę. Więc pan ma porozmawiac z drugim panem nad adopcja Kangi. Porozmawia w niedziele i da mi znać.
Uzasadnił wzięcie Jeepa tak: zobaczę czy i jak się zaaklimatyzuje i jak wszystko będzie ok to wezmę drugiego kota. Ok. A jak nie będzie? to pytanie mi dźwięczy w głowie.
Ostatnio przyszła mi myśl, że jeśli coś nie idzie po mojej mysli, bądź wręcz toczy się zupełnie przeciwnie do tego jak bym chciała to tylko po to, zeby zrobić miejsce dla czegoś lepszego, nowego, lepszego rozwiązania. To moje wewnętrzne, nowe przekonanie. Mam nadzieje, ze się rozciągnie na całe moje życie, nie tylko na te kociaki.
Dlatego nie załamała mnie dzisiaj ta informacja. Bo jeśli faktycznie tylko Jeep to moze jest gdzies dla niego i Kangusi o wiele lepszy dom/y.
Tego się trzymam.

Jeśli chodzi o panią od Toyotki - dzisiaj lub w weekend ma zrobić testy swojej kotce no i ma problem, bo nie wie jak się montuje te zabezpieczenia do uchylnych okien. Potrzebuje porady, podpowiedzi ktore kupić (podlinkowałam je te z zooplusa i animalii) i jak je zamontować. wie ktoś coś? Help!
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt paź 04, 2013 18:28 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Ja mam zamontowane blokady na uchylne okna z Ikei, jestem bardzo zadowolona. Zaraz poszukam fotek i mogę wstawić tu na wątek.
Przy takiej blokadzie mogę okno mieć jako uchylne oraz normalnie otwarte. Jest 6 dziurek do ustawienia szerokości uchylenia szpary.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt paź 04, 2013 19:26 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

U mnie to tak wygląda. Zdjęcia ciemne, bo robione w czasie upałów i żaluzje były zasłonięte.

Obrazek
Obrazek
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt paź 04, 2013 19:29 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Drogie sa te blokady? łatwo się montuje? sprawdzają Ci się? Dobrze sie wietrzy mieszkanie?

Marzenia11

Post » Pt paź 04, 2013 19:49 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

W komplecie jest 2 sztuki blokady , koszt chyba 32zł , nie pamiętam dokładnie. Sprawdza się bardzo dobrze, wietrzenie jest dobre. Tak jak napisałam jest 6 dziurek do ustawienia szerokości rozwarcia okna. Jak wychodzę z domu blokuję na 2 dziurkę od szyby i zapinam na zatrzask i jestem spokojna. Co do montażu , to dla mnie jak wyjęłam z torebki to była czarna magia. Sama tego nie robiłam. Trzeba zrobić 4 otworki w ramie okna potrzebne do zamontowania. Jest niby instrukcja. Teraz to już chyba bym wiedziała co z czym połączyć.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt paź 04, 2013 21:22 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Jeśli po bokach nie ma żadnej siatki to jak to chroni koty przed wsunięciem się kota w widoczną na zdjęciu szparę?
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pt paź 04, 2013 21:32 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Ja montowałam, ale nie blokady tylko kratki. Mam coś takiego:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... _kot/30843
To jest solidne, wymaga wiercenia, ale nie ma luki przez którą kot mógłby się przecisnąć. Dzięki temu mogę zostawić okno otwarte na cały dzień i nie martwić się o kota wychodząc z domu. Blokadom jakoś nie ufam.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pt paź 04, 2013 21:36 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Szparę można zmniejszyć. Nie ma takiej możliwości, żeby kot tam się wcisnął. To tak wygląda na fotce, na duży otwór, a w realu jest mniejszy.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt paź 04, 2013 21:46 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Ja też bym wolała taką blokadę jak u magdar77. Kot potrafi, widziałam przez jakie szparki się przeciskają.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Post » Pt paź 04, 2013 22:01 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Jutro w ciągu dnia zrobię fotkę na najmniejszy otwór. Tam nawet długopis nie wejdzie w tą szparę, a co dopiero głowa kota.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt paź 04, 2013 22:04 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

meggi 2 pisze:Jutro w ciągu dnia zrobię fotkę na najmniejszy otwór. Tam nawet długopis nie wejdzie w tą szparę, a co dopiero głowa kota.

Aniu, ale jak sobie radzisz gdy chcesz w lecie mieć więcej powietrza w mieszkaniu? Czy musisz wtedy pilnować koty?

Iwonami

Post » Pt paź 04, 2013 22:51 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

ja też mam kratki z zooplusa, tanio dwa małe otworki a wychodzę i jestem spokojna. Nie ma szans, zeby się przecisneła głowa kota. Pozatym jak widzą taką kratkę to nawet nie stają na łapkach, żeby wyjrzeć :D . POlecam

Marz
Marzenia11 pisze:Ostatnio przyszła mi myśl, że jeśli coś nie idzie po mojej mysli, bądź wręcz toczy się zupełnie przeciwnie do tego jak bym chciała to tylko po to, zeby zrobić miejsce dla czegoś lepszego, nowego, lepszego rozwiązania. To moje wewnętrzne, nowe przekonanie. Mam nadzieje, ze się rozciągnie na całe moje życie, nie tylko na te kociaki.
Dlatego nie załamała mnie dzisiaj ta informacja. Bo jeśli faktycznie tylko Jeep to moze jest gdzies dla niego i Kangusi o wiele lepszy dom/y.
Tego się trzymam.

popieram tę myśl w 1000%
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt paź 04, 2013 22:58 Re: Wawa-4 kociaki-kto montował zabezpieczenia na uchylne ok

Iwonko ja taką blokadę to mam tylko założoną w tym pokoju gdzie stoją kuwety.
Dostęp do świeżego powietrza to mam duży, bo mam taką siatkę w oknie na balkonie i w lecie okno jest otwarte cały czas, żeby kotki mogły sobie wychodzić na półeczkę i podziwiać widoki ruchliwej ulicy.
Obrazek Obrazek
już więcej nie zaśmiecam wątku fotkami.
Ostatnio edytowano Pon paź 07, 2013 7:47 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[poprzednia][następna]