Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 01, 2013 21:25 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Państwo mają dom, mają ogród, oby z dala od drogi...
Ale podobno to bardzo fajne małżeństwo. Podobno, ja nie wiem, nie widziałam ich i nie rozmawiałam z nimi.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt paź 04, 2013 11:27 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Hej :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt paź 04, 2013 12:44 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

:) :) :)

Ryża (już po sterylce) i jej szylkowata córeczka jadą dziś do domów. Jedzie też Elsa, ale najpierw muszę zabrać ją do weta, bo ma świerzba. W ogóle wszystkie te z rodziny Elsy mają, od razu zakupię więc środki, żeby im te uszyska porządnie wyczyścić i zapodać maść.

Węgielek adoptowany (nie wiem czy pisałam wcześniej).

Wiola pojechała na sterylkę.

Doszły 3 czarne malutkie maluszki i jedna ciut starsza czarna maluszka.

To tak z najpilniejszych informacji :wink:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 04, 2013 12:52 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

A jak Twoje zdrowie Biedusiu?
Obrazek

alab108

Post » Pt paź 04, 2013 13:00 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Lepiej...
...nie mówić ;)

Mam przedłużone zwolnienie do 20tego. A we wtorek kolejny rezonans. Nie jest specjalnie lepiej niż po operacji, a za to jest zdecydowanie gorzej niż przed operacją. Trudno. Nic nie poradzę, a koty trzeba ogarnąć, bo jak mnie nie było tyle czasu, to i świerzba nikt im nie wyleczył, jak na kwarantannie jeszcze były :(
No nic. Nie ma co się użalać, trza zakasać rękawy i do roboty ;)

Danusia szaleje z ogłoszeniami :) :ok:
Ja bym tylko bardzo chciała przekazać komuś odpowiadanie na maile ii telefony, jeśli kto chętny, bardzo proszę. Bo ja nie mam cierpliwości. No ludzie czasami tacy piszą czy dzwonią, że ciśnienie mi skacze od razu i uszy więdną. Ludzkie pojęcie przechodzi :|
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 04, 2013 13:28 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Domyślam się jakie przeżywasz tortury przy tych telefonach. Ja nie mogłabym rozmawiać w tych sprawach z ludźmi bo prawdopodobnie nie wyrobiłabym nerwowo i powiedziałabym coś głupiego, albo pierdyknęłabym słuchawką i tyle byłoby :mrgreen:
A poza tym Ty wiesz o tych kotach najwięcej :ok:
Obrazek

alab108

Post » Pt paź 04, 2013 14:24 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Oj tam szaleje :roll: Ogłoszenia zrobiłam dopiero na 10 portalach, bo jednak dodanie ich 12 trochę czasu pochłania :oops:
Skoro Węgielek i Elsa mają domki to zostaje "tylko" :wink: 10 :mrgreen:

Ala ma rację, nikt nie wie o tych kotach więcej niż Ty. Nie odpowiadaj na głupie maile i odkładaj słuchawkę kiedy ktoś zaczyna od głupot :ok:
Czy w schronisku, lub TOZ-ie nie ma nikogo kto mógłby Cię w tym wyręczyć i odpowiadać?

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt paź 04, 2013 16:07 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:Ja bym tylko bardzo chciała przekazać komuś odpowiadanie na maile ii telefony, jeśli kto chętny, bardzo proszę. Bo ja nie mam cierpliwości. No ludzie czasami tacy piszą czy dzwonią, że ciśnienie mi skacze od razu i uszy więdną. Ludzkie pojęcie przechodzi

Ja na maile mogę odpowiadać, pytanie tylko czy to na pewno dobry pomysł :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pt paź 04, 2013 17:17 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ja to ostatnio przerabiałam jak rozmawiałam z potencjalnymi domakmi w sprawie adopcji białej kici Balbinki. W kilku wypadkach nie wytrzymałam i powiedziałam co myślę...... :oops:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt paź 04, 2013 18:04 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

dana.b pisze:Skoro Węgielek i Elsa mają domki to zostaje "tylko" :wink: 10 :mrgreen:

9 Danusiu :mrgreen:
Elisa też została dziś adoptowana :ok:

Elsa, Elisa, Elias, Ela mają takiego świerzba, że w życiu takiego nie widziałam, a widziałam różne.

Przed wyjazdem zabrałam Elsę do weta. Tuż przed nami była tam też Elisa :ok:
Czyli do porządnego odświerzbienia zostaje Elias i Ela + wszystkie pozostałe chociaż zapobiegawczo.
Wzięłam od weta otifree i oridermyl. Oridermyl dałam państwu od Elsy, jako, że zobowiązali się sami zadbać o jej uszy, a nie czekać aż będzie w pełni ze świerzba wyleczona. To fajni ludzie :)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 04, 2013 18:17 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Cieszę się ogromnie z adopcji :dance2:
Trzymam żeby wszystkie kociaste znalazły domki :kotek: :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt paź 04, 2013 18:19 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Rzeczywiście fajni :ok: Boziu żeby tych kotów już nie przybywało, to jakoś by się to ogarnęło :roll:
Obrazek

alab108

Post » Nie paź 06, 2013 15:21 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

alab108 pisze:Rzeczywiście fajni :ok: Boziu żeby tych kotów już nie przybywało, to jakoś by się to ogarnęło :roll:

Przybywa wciąż :(

Taka trójeczka maluszków jest nowa:
Obrazek

Jest jeszcze jedna mała czarna kicia, o której napiszę więcej w nast. tyg. jak zrobię jej zdjęcia (bo to ciekawe, jak poruszono całe miasto w tym samą burmistrz, żeby ją ująć niczym dzikiego zwierza).

Kotek Styk, który przyszedł ze starym połamaniem nogi i aktualnie jest w Olsztynie na operacji
Obrazek

Starsza kotka Łapka - również przyszła z łapą połamaną, i również jest w Olsztynie
Obrazek

Dorosły, smutny bardzo kocur Men
Obrazek

Mała kotka Albertynka:
Obrazek

Małe rodzeństwo Mon i Mona
ObrazekObrazek

I wszystkie maluchy od Ryżej (poza szylkretką, która już jest w domu)
ObrazekObrazekObrazek

Jak wrócę do schronu, to będę chciała naszą Marysię zabrać na kwarantannę, przebadać, wysterylizować, odpicować i spróbować wyadoptować przed zimą :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 06, 2013 17:32 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

O boziu 8O Tyle nowych koteczków :?
Obrazek

alab108

Post » Nie paź 06, 2013 19:05 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Smutny kocurek Men.....straszny smutek i rezygnacja w oczach :(
Czy on jest zdrowy? Czy normalnie je i pije?
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

[poprzednia][następna]