Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół: s89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 04, 2013 12:02 Re: Perełka i przyjaciele :)

Piękna Perełcia w misce :) Kotka Trojga Imion, to brzmi trochę tolkienowo :) A wierszyk bardzo adekwatny :ok: Super, że pomagasz kociakom - ja też staram się jak mogę, tylko funduszy brak... Jutro zaniosę futrzakom trochę puszek, na pewno się ucieszą :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt paź 04, 2013 12:03 Re: Perełka i przyjaciele :)

Sarah DeMonique pisze:
Spilett pisze:Dzień dobry wszystkim, skórzastym i futrzastym :1luvu:
Ja się dziś powyżalam...
Jest u mnie w grupie taka Dorota. Kiedyś napisałabym - koleżanka, ale strasznie mnie denerwuje jej zachowanie. Dlaczego?
Otóż Dorota nie lubi zwierząt. W ogóle. Chciałam iść do zoo z nią, ale ona nie pójdzie, "bo tam śmierdzi!". No comment. Do przeżycia, nie każdy musi lubić, trudno. Jednak jej dalsze teksty mnie powaliły na kolana. :roll:
Dorota nie lubi psów, bo kiedyś jakiś wściekły pies ugryzł jej brata. Kij z tym, że brat zaczepiał i wkurzał psa, a ten tylko się bronił. Ona psów nie lubi. Dorota nie lubi także kotów. Ponieważ jej siostra miała toksoplazmozę jak była w ciąży i prawie poroniła. Kij z tym, że kobieta w ciąży powinna zachować ostrożność przy kuwecie. U nich 'geniusz' jest chyba rodzinny, bo biednego kotka wyrzucili/oddali (nie wiem dokładnie). :evil:
Dorota nie lubi także chomików, ogólnie gryzoni. Bo jej szwagier zaraził się od chomika jakimś wirusem(?), cytuję "Na szczęście już go [chomika] wyrzucili!" 8O :evil:
No żesz ku**a mać...
Dzisiaj Dorota mnie znokautowała. Mówi tak: "Mój współlokator gdzieś pojechał na 2 dni z pudełkiem na psa albo kota. Mam nadzieję, że mi TEGO nie przyniesie do domu! Jak przyniesie, to ja wyprowadzam się!"
Na co ja mówię, że przecież miły kotek w mieszkaniu, dużo radości i w ogóle, a ona że jest alergikiem i NIE. No to pokazuję na koleżankę Gosię, która też jest alergikiem, a ma piękną syberyjską kotkę. Na co Dorota: "JA NIE BĘDĘ MIAŁA ZWIERZĄT! ONE NARAŻAŁY ZDROWIE MOJEJ RODZINY! TO SĄ NOSICIELE CHORÓB!" :evil: :evil: :evil:
No to jej powiedziałam, że po 1 przy kontaktach ze zwierzętami zachowanie ostrożności i higieny rozumie się samo przez się, jak jej siostra sprzątała kotu kuwetę i nie umyła potem łap, to się sama prosiła. (Dorotka się zapowietrzyła) Dodałam jej też, że ona także może być nosicielem wielu chorób, a przecież jej narzeczony jej za to nie wyrzuci, prawda? Obraziła się i poszła sobie.
Jak ja nienawidzę takich ludzi...

Świeć Panie nad jej duszą, albowiem sam powiadasz "Cokolwiek uczyniliście jednemu z tych maluczkich, mnie-ście uczynili"...

Spilett pisze:Siebie to ona uwielbia! Jak jej opowiadałam o znalezieniu Perełeczki to nie powiedziała ani razu 'ojej', ani 'jak dobrze że kotek znalazł domek' czy coś takiego... Wręcz powiedziała mi "ty to się tak zajmujesz tym KOTEM i tym CHOMIKIEM, zrobiłabyś coś dla siebie! Poszłabyś na jakąś zumbę czy na pizzę czy do spa?" :evil: No to jej mówię, że dla mnie właśnie to jest najważniejsze, że uratowałam kotkowi życie i dzięki mnie ma ciepło, jeść i jest szczęśliwa i ŻYJE... Puszynek tak samo, nie wiadomo do kogo mógłby trafić ze sklepu... Ale ona tego nie rozumie. Za to próbowała mnie namówić żebym chociaż DLA SIEBIE ćwiczyła z płytami Chodakowskiej. No załamka po prostu...

Zastanawiam się, czy lepiej pracować nad ciałem, czy rozumem i empatią? :aniolek:

Amen.Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pt paź 04, 2013 12:06 Re: Perełka i przyjaciele :)

Pełne imię naszej kici po rodzinnych ustaleniach brzmi zgodnie z nadaniem:
syn-Gandzia ja i żona Perełka , a z racji wydawanego dzwięku PurrPurr
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pt paź 04, 2013 12:11 Re: Perełka i przyjaciele :)

Epickie :D

Spilett

Post » Pt paź 04, 2013 12:26 Re: Perełka i przyjaciele :)

Panie i Panowie - przedstawiam Kajtusia :) Kotek urodzony, wychowany i mieszkający na terenie Zakładów Rokita w Brzegu Dolnym, utrzymywany w dobrej kondycji dzięki pani Joli i panom aparatowym, którzy chronią go od krzywdy (inni aparatowi kopią kotka... suk**yny):
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A na deser Perełs słoneczny:
Obrazek

Spilett

Post » Pt paź 04, 2013 12:33 Re: Perełka i przyjaciele :)

Spilett pisze:Panie i Panowie - przedstawiam Kajtusia :) Kotek urodzony, wychowany i mieszkający na terenie Zakładów Rokita w Brzegu Dolnym, utrzymywany w dobrej kondycji dzięki pani Joli i panom aparatowym, którzy chronią go od krzywdy (inni aparatowi kopią kotka... suk**yny):

A znaja Ci oni powiedzenie nie rób drugiemu, co Tobie niemiłe...? :twisted:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt paź 04, 2013 12:36 Re: Perełka i przyjaciele :)

No chyba nie. Jakkolwiek większość załogi Rokity jaką poznałam to ludzie do rany przyłóż, zdarzają się takie skretyniałe jednostki. Na szczęście panowie Adam i Krzysiu chronią Kajtusia bo obaj zakoceni, a przed Kajtusiem opiekowali się jego mamą i braciszkiem (nie dał biedny rady przeżyć :() oraz innymi zwierzątkami :) Fajnie że tacy jeszcze są, prawda? Trochę przywraca wiarę w ludziów.

Spilett

Post » Pt paź 04, 2013 12:40 Re: Perełka i przyjaciele :)

Spilett pisze:No chyba nie. Jakkolwiek większość załogi Rokity jaką poznałam to ludzie do rany przyłóż, zdarzają się takie skretyniałe jednostki. Na szczęście panowie Adam i Krzysiu chronią Kajtusia bo obaj zakoceni, a przed Kajtusiem opiekowali się jego mamą i braciszkiem (nie dał biedny rady przeżyć :() oraz innymi zwierzątkami :) Fajnie że tacy jeszcze są, prawda? Trochę przywraca wiarę w ludziów.

Kajtuś :) :1luvu: Cudne imię dla kota :)

Ważne, ze są tacy ludzie. Bardzo ważne. Dzięki temu widać, że koci los nie jest obojętny...

Sarah DeMonique

Post » Pt paź 04, 2013 12:46 Re: Perełka i przyjaciele :)

Dokładnie :) Perełkę też wygłaskali i wytulili, jak ją tam przyniosłam to od razu podbiła serca wszystkich :1luvu:
A tu fotka, jak dwaj technolodzy - moi opiekunowie na praktykach - bawią się z Perełką (najpierw się kłócili, który pierwszy :P):
Obrazek

Spilett

Post » Pt paź 04, 2013 12:47 Re: Perełka i przyjaciele :)

Powinniśmy przyznawać dyplomy imienne Kociego Przyjaciela. Już teraz nominuję tych dwóch Panów powyżej ;)

Sarah DeMonique

Post » Pt paź 04, 2013 12:48 Re: Perełka i przyjaciele :)

Szacun dla Panów - czapki z głów
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pt paź 04, 2013 12:50 Re: Perełka i przyjaciele :)

Ten co miał ją na rękach - Krzysiu - najpierw przyszedł i powiedział, że dział BHP kazał mu ją spłukać w kanalizacji, bo stwarza zagrożenie :D A potem to już widać na zdjęciu :) z kolei Grzesiek powiedział, że to takie malutkie, że możnaby mówić: Kot.rar :lol:

Spilett

Post » Pt paź 04, 2013 14:12 Re: Perełka i przyjaciele :)

Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pt paź 04, 2013 14:14 Re: Perełka i przyjaciele :)

Co ja paczę o.O
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Pt paź 04, 2013 14:15 Re: Perełka i przyjaciele :)

Kot.rar niszczy :lol: :roll:

Spilett

[poprzednia][następna]