Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 28, 2013 19:38 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Debiut Izydora w prasie nie przyniósł spektakularnego sukcesu - mało tego, ci co byli dziś, wiedzą, iż będą tego konsekwencje. Planuję być jak "Wanda co nie chciała Niemca", tylko odwrotnie :mrgreen:

W tej chwili mam "śmieciowego" kota i wcale mi nie do śmiechu. Muszę go podtuczyć przez 5 dni, a on nie potrafi jeść.

Jedzenie w jego wydaniu to: wylizanie puszki po rybie, wycyckanie kości z kurczaka. On nie rozumie, że te pięknie pokrojone kawałeczki mięska są dla niego, że to jest JEDZENIE! On nawet nie chce dobrego suchego! Wynalazłam w czeluściach jakąś stara próbkę whiskasa - o ! to było super żarcie! Idę do sklepu po śmierdziucha whiskasa, nisko upadałam.

Dziki kot Plastuś (czytaj: pieszczoch Izydor) wlazł dziś na kanapę i mnie tyrpał łepkiem, coby o pieszczotach przypomnieć. Ten dziki i niedotykalski, co go przez 9 lat nie oswoili....

Info dla Fanclubowców prawie MCO czyli Rocha-Roszka-Groszka: Pan doktor Stefanowicz go dziś "wyobracał" optycznie. Nie ma żadnych sladów przebytych chorób i infekcji. Roszek TAKI się urodził. Taki cudowny..... eh.... rozmarzyłam się....

Edit: własnie wymysliłam, iż mogę dobre żarcie polać smierdziuchem whiskasem! Komentarz córki: jesteś złą kobietą, żepsujesz mu jedzenie i cię znienawidzi! 8O
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Nie wrz 29, 2013 15:56 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Cześć, trzymajcie mocno kciuki za Passę https://picasaweb.google.com/niekochane ... 0280687490 ma niewydolność nerek dzisiaj kreatynina powyżej 13
od środy choruje, najpierw miały to być tylko zatkane gruczoły okołoodbytowe, potem pojawiła się nadżerka w pyszczku, a dzisiaj wyraźnie gorzej się poczuła. Jest już po kroplówkach, przywieziona do domku sikneła troszkę i leży, nie wiem czy odpoczywa po 5 godzinnym pobycie w szpitaliku, czy tak źle się czuje :( .
Morfologia i elektrolity dobre, jutro ma mieć USG, niestety nie robią nam dużych nadziei na poprawę.

jasiulcowamama

Od: Nie maja 20, 2012 13:53

Post » Nie wrz 29, 2013 16:24 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Pasunia... :(
mocne kciuki :ok: :ok: :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie wrz 29, 2013 16:40 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

jasiulcowamama pisze:Cześć, trzymajcie mocno kciuki za Passę https://picasaweb.google.com/niekochane ... 0280687490 ma niewydolność nerek dzisiaj kreatynina powyżej 13
od środy choruje, najpierw miały to być tylko zatkane gruczoły okołoodbytowe, potem pojawiła się nadżerka w pyszczku, a dzisiaj wyraźnie gorzej się poczuła. Jest już po kroplówkach, przywieziona do domku sikneła troszkę i leży, nie wiem czy odpoczywa po 5 godzinnym pobycie w szpitaliku, czy tak źle się czuje :( .
Morfologia i elektrolity dobre, jutro ma mieć USG, niestety nie robią nam dużych nadziei na poprawę.

z całych sił :ok: , kreatynina na prawde strasznie wysoka :(

Kamakolo- whiskas dla tego kota to zapewne super wysoka półka

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon wrz 30, 2013 21:06 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Passa po USG, z którego nic szczególnego nie wynika, nerki produkują trochę moczu, dostawała kroplówki - 150ml przez 8 godzin, wrócila do domu, sikneła, napiła się i zaszyła się w ciemnym kątku. Nie wygląda ani lepiej ani gorzej. Tyle,że dała radę wejść na pięterko po schodkach, a wczoraj cały dzień leżała.

jasiulcowamama

Post » Wto paź 01, 2013 12:57 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

bardzo mi Was żal :(

Mała1

Post » Pt paź 04, 2013 8:34 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

No dobrze, umówmy się, że w kwestii techniki zdjęciowej do Korciaczek i Tani mi daleko:

Obrazek

Maluch operacji nie miał.
Nóżka nie była połamana tylko zwichnięta. Niestety tkanki przyjęły już nowy kształt - nóżkę trzeba było usztywnic. Boli zapewne bo Maluch leży i nawet jeśc nie chce. Poruszac się nie umie, bo szyna jest dłuższa niż nóżka. Trzeba gówniarzyka nosic do kuwety, jedzonko pod nosek podtykac. Mamy zabawy na 6 tyg., a potem.... w najlepszym wypadku kilka tygodni rehabilitacji, w najgorszym operacja i wkładanie śruby.

I co trzy dni u weta - sprawdzac czy nie ma odleżyn i zmieniac szynę - mały będzie teraz intensywnie rósł i przybierał na wadzę (taką mam nadzieję!).

Ale nóżka jest! :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Pt paź 04, 2013 10:19 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Mam nadzieję, że nóżka dojdzie do siebie bez operacji :ok: :ok: :ok:

No i widzę, że ma swoją, prywatną niankę :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt paź 04, 2013 18:48 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

no to za Mironka :ok:

jaculciowamamo- jak tam u Was?

Mała1

Post » Sob paź 05, 2013 14:19 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

W środę badania kontrolne były takie same jak w niedzielę - nieoznaczalne na aparacie mocznik >130 i kreatynina > 13,6 mg/dl i dyskretna propozycja eutanazji, od tego czasu nie wozimy Passy do weterynarzy (nie żebyśmy się obrazili)...
... a Passa sobie żyje
nie cierpi, snuje się troszkę po mieszkaniu, troszkę kolankuje, troszkę ogląda świat z balkonu, dziś posiedziała na trawce, sika, kupczy, pije, mało je. Toczę jej przez wenflon 250 ml soli na dobę w trzech dawkach , jak wenflon się zepsuje przejdziemy na wlewy podskórne. Mam wrażenie, że kot od czwartku troszkę się poprawia, wczoraj mnie nawet małpa pogryzła jak zwykle :)

jasiulcowamama

Post » Sob paź 05, 2013 16:45 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

cały czas trzymam za Was :ok:

Mała1

Post » Pon paź 07, 2013 18:00 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

zgłaszam

syjameczka
ok 4-5 tyg, kotka, koci katar
od w schronisku
u kamakolo od 6 10 2013
fotki na razie nie mam

burasia
od w schronisku
u phantasmagorii od 6 10 2013
fotki na razie nie mam

biała
od w schronisku
u phantasmagorii od 6 10 2013
fotki na razie nie mam

Mała1

Post » Pon paź 07, 2013 20:16 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Mała1 pisze:zgłaszam

syjameczka
od w schronisku
u kamakolo od 6 10 2013
fotki na razie nie mam

Ja też nie mam. Musicie poczekać :mrgreen: Stanowczo odmówiła, tupiąc nóżką, iż ona taka nieuczesana i nieumalowana i nie życzy sobie na razie fotek.
Obrazek

Kamakolo

Post » Wto paź 08, 2013 18:27 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Przenoszony tymczas,czyli Szczawinka,która była Szczawiem-wymienia zęby.Stara dupa,jednym słowem :ryk: Oczywiście-zero domku :evil:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto paź 08, 2013 18:38 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

ech, wszędzie tak kiepsko z adopcjami
mamaju- zrób nowa fotkę i nowe ogłoszenie- to czasem działa

Mała1

[poprzednia][następna]