Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 04, 2013 8:16 Re: Broszka & Company

Jak szkoda, że u mnie nikt nie zje puszki 400 gramowej :twisted: - przez miesiąc. A ja nie pomogę :mrgreen:

Mnie by jednak poprawiała nastrój świadomość posiadania ogrzewania podpodłogowego .. oj, tak. Nawet przyszłościowo, ale to chyba już tej zimy, co nie?
No, dotrwać trudno jednak . I przetrwać. Alienor ma rację - jedz dobre rzeczy!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt paź 04, 2013 8:55 Re: Broszka & Company

Z kuchnią mam teraz problem bo ekipa mi się po niej kręci i codziennie majstrują przy piecu c.o. bo muszą przerobić rury i wentylację żeby podłączyć nową łazienkę więc tylko się przemykam i staram się nie używać. Zresztą wciąż zakręcają wodę...

Tato mówi że czuje się lepiej ale dopiero jutro do niego pojadę i zobaczę jak wygląda...

Morelowa, właśnie robimy w nowej łazience podłogowe ale nie tylko bo grzejniki ścienne też będą.
To pomieszczenie jest od północy i jest strasznie zimne - do tego bardzo wysokie więc sama podłogówka nie dałaby rady ogrzać. Ale miło będzie móc na bosaka stanąć na ciepłej podłodze ;)

Nie chcę Wam tu pojękiwać jak mi ciężko ale niestety nadeszła pora podjęcia poważnych decyzji co do dalszego losu kopytnych i to najbardziej spędza mi teraz sen z powiek :(
Nie będę się tu rozpisywać szczegółowo, bo nie chcę żeby moje problemy wisiały na forum - jeśli któraś cioteczka chce posłuchać moich jęków to mogę dokładniej opisać na pw....
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt paź 04, 2013 9:01 Re: Broszka & Company

Za dobre decyzje w sprawie kopytnych :ok: .
I za dobre domy dla nich (czy to u Ciebie, czy gdzie indziej) :ok: :ok: :ok:

Fajna ta promocja w modernpet. Szkoda, że taka krótka :( . Nie wyrobię się niestety. A szkoda.

Morelowa, możesz kupić 200 gramową puszkę :mrgreen:
Będziesz miała na ... pół miesiąca.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt paź 04, 2013 9:02 Re: Broszka & Company

Spotkałam się na forum że niektórzy kupują duże puszki dla jednego kota i po otwarciu porcjują i mrożą - podobno po rozmrożeniu karma jest jak świeżo z puszki.
Poza tym w tej promocji też dość tanio wychodzą małe puszeczki np. ziwi - przejrzyj morelowa całą ofertę sklepu ;)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt paź 04, 2013 9:56 Re: Broszka & Company

Zapomniałam o tej opcji z zamrażaniem. Ale raz - jestem po zamówieniu w zoo. Dwa - nie zaryzykuję kupienia czegoś, co nie wiadomo jak będzie jedzone. Nawet małej ilości - przecież nie kupię 2 saszetek. A jak będzie jedzone to mogę się domyślać :twisted:
Właściwie to nie mam co wydziwiać - choć czasem mam ochotę na jakąś zmianę, ale to ja :mrgreen: - mięso jakoś tam jedzą, suchy TotW chętnie, a czasem... winstonki, które, szczególnie Migdałowi, bardzo pasują teraz.

Moja łazienka też od północy. Zimna jak cholera. Więc nabijam sobie rachunek za prąd włączając do mycia farelkę. Nie jestem w stanie wszystkiego zrobić w godzinach 14-16, tańszego prądu. Nie mieszczę się. Wczoraj w tym czasie chciałam umyć głowę, żeby nie zamarznąć, ale nie zdążyłam. Jak mi się nawarstwi - a tak sie zdarza całkiem często - gotowanie na dwóch palnikach, jakieś odkurzenie, coś tam jeszcze..., a w międzyczasie podgrzanie i zjedzenie... to jestem do tyłu i chodze potem wściekła.

Jeśli o mnie chodzi, Broszka, to możesz jęczeć ile Ci sie podoba. Zrewanżuję się :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 04, 2013 10:14 Re: Broszka & Company

Broszeczko, chętnie udostępnię mój pw na Twoje jęki. Pewnie nie będę mogła pomóc ani wymyślić nic odkrywczego, ale choć się wygadasz, a ja spróbuję podnieść Cię na duchu :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt paź 04, 2013 11:12 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:...
Jeśli o mnie chodzi, Broszka, to możesz jęczeć ile Ci sie podoba. Zrewanżuję się :mrgreen:

a jeśli chodzi o mnie - to też :piwa: jęcz ile chcesz, tutaj albo na PW :D
wiem, że krzywdy kopytnym nie dasz zrobić, ale problem pewnie masz spory :|
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt paź 04, 2013 12:15 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Dostałam dziś na maila newsletter z Modernpet że mają z okazji dnia zwierząt UŚMIECHNIĘTĄ PROMOCJĘ - MINUS 15% na wszystkie produkty marek ZiwiPeak, Power of Nature, Moonlight Dinner, Thrive, Fromm Family i Biopur
Ceny rzeczywiście rewelacyjne więc piszę tutaj może któraś się skusi - np. 400g puszka PoN za 8,92 :!:
Jaka szkoda że właśnie zrobiłam zamówienie z zoo+ i nie mam kasy :(

Ja wlaśnie odebralam drugą paczkę :evil: :evil:
Shit! Chętnie bym coś chlopakom nabyla :evil: :evil:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt paź 04, 2013 12:25 Re: Broszka & Company

Można mi marudzić i się żalić - postaram się wesprzeć wirtualnym przytuleniem i co tam będzie trzeba :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt paź 04, 2013 18:59 Re: Broszka & Company

Brosia moje pw otwarte,a i z przyjemnością podam nr tel.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pt paź 04, 2013 19:15 Re: Broszka & Company

Trzy dni temu, mam tel. baba wzieła kotke,kotka ma kociaki,sa na dworze,temp -2,odchodza po jednym, jak nie weżmiecie ten ostatni też zamarznie. O 21 przywiezli ze wsi maleniego siweczka.
Przed chwilą wracałam od weta koło bloku spory maluch strasznie płaczacy,nie dał mi sie złapac.Podrzucony. Ludzie to są jednak..
.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pt paź 04, 2013 19:30 Re: Broszka & Company

Witam Serdecznie :)

OlaiPaola

Od: Wto paź 01, 2013 15:59

Post » Pt paź 04, 2013 20:10 Re: Broszka & Company

Ja tam nie wiem Broszka, czy nie lepiej by Ci było jednak hurtem na wątku pojęczeć :mrgreen: Bo jak tak na wszystkie pw byś chciała..to się tak najęczysz,że się w jakiś dół wpędzisz 8O

Fumcia, to są okropne doświadczenia :(

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 04, 2013 20:17 Re: Broszka & Company

Broszka wyśle do nas hurtem to jęczenie, a potem dostanie pięć jak nie więcej odpowiedzi :wink:

Fumcia, ogół społeczeństwa jest do bani - dlatego uzależniamy się od for - bo są na nich ludzie, których nie wahamy się zaliczyć do kategorii istot myślących i współczujących :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob paź 05, 2013 9:01 Re: Broszka & Company

Jezu, dziękuję za taki liczny odzew :1luvu:
Chętnie skorzystam i wyżalę się ale jednak wyłącznie na pw ...
Możemy pogadać w większej grupie - jest coś takiego jak grupowe pw, w funduszu onkologicznym często korzystamy z tego żeby pogadać niepublicznie w gronie darczyńców.
Tylko nie wiem kiedy będę miała możliwość bo urwało nam wczoraj neta a w nocy prąd - od kilku dni strasznie wieje a w nocy to już był istny huragan aż połamało w okolicy kupę drzew i pozrywało linie... U nas wyrwało olbrzymie drzwi ze stodoły i położyło płot :| Dobrze że nie ma jeszcze śniegu bo by nas doszczętnie zawiało... Nie wiem nawet czego się spodziewać jak wrócimy do domu bo kiedy rano wyjeżdżaliśmy to nadal strasznie wiało :? Teraz jestem u rodziców i gościnnie wpadłam na chwilę na forum.
Dzięki że jesteście :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]