zaproś kociego seniora do domu - żeby zdążyć przed chłodem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 04, 2013 7:31 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

czarno-czarni pisze:a u Ślepaczków Izydor też jest?

Już jest :wink:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw wrz 05, 2013 19:56 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

Izydor :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie wrz 08, 2013 20:30 Re: ### w stronę wiosny, z nadzieją na DOM dla seniora ###

Pietrucha się pożegnała [*]
Obrazek

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Nie wrz 08, 2013 21:37 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

Eh.
[']

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon wrz 09, 2013 6:49 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

śliczna była....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon wrz 09, 2013 9:35 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

[*]

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw wrz 12, 2013 13:40 Re: ### w stronę wiosny, z nadzieją na DOM dla seniora ###

Cammi pisze:Pietrucha się pożegnała [*]
Obrazek

Widać, że była szczęśliwa. Brykaj koteczko za TM [']
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Śro wrz 18, 2013 12:42 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

Zapisze i podrzuce
Jak mi innego doroslego na tymczas nie podrzuca bede tu bazgrolic :)
Bardzo fajne forum:)

konefka

Od: Śro wrz 11, 2013 14:24

Post » Czw wrz 26, 2013 7:23 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

zajrzyjcie proszę tu....
viewtopic.php?f=1&t=156889

MalgosiaZ pisze:Chcę Wam przedstawić trzy koty , które praktycznie są skazane na przebywanie w schronisku do końca swojego życia. Dlaczego ? Bo raczej nigdy nie trafią do pokoju adopcyjnego .Nie nadają się aby bezskutecznie czekać na swój dom. Pozostaje im tylko izolacja w klatce i kontakt z opiekunem kociarni , lekarzem i czasem wolontariuszką.
Cała trójka jest ogromnym cierniem ,bólem w moim sercu , bo nie potrafię im pomóc. Ale chociaż w ten sposób chcę abyście o nich usłyszeli . Bo są ,żyją , istnieją . Bo może zdarzy się CUD .........

1)
BULEŃKA
a właściwie babuleńka . Napisano delikatnie ,że ma 9 lat. Ale Buleńka ma sporo więcej , bardziej 14-15lat.
Płochliwa , może troszkę dziczy , z krzywym pysiem . Przed człowiekiem ucieka na wybieg. Nie jest sterylizowana gdyż z racji wieku zabiegu może nie przeżyć . Ryzyko zbyt duże . Nie jest przeniesiona do pokoju adopcyjnego , gdyż w szpitaliku ma więcej spokoju. Tak sobie tam zamieszkała , a wszyscy o niej zapomnieli. W schronie od lutego 2013.

Obrazek

2)
AUGUST
wspaniały , dostojny. Wiek 9 lat. Cudowny dżentelmen .Duży, przystojny, grzeczny,spokojny. Moja kocia miłość.
Nie jest kastrowany. Jego życie to klatka i tak już pewnie pozostanie. Co czuje kot , w takim miejscu jak schronisko ,który nie widzi ? W ograniczonej przestrzeni obijając się o ściany klatki? Bo August jest ślepy . Pokój adopcyjny nie dla takiego kota , choćby ze względu na jego bezpieczeństwo.

Obrazek

3)
NADZIEJA
drobna , dymna koteczka . Wiek 10lat .Po sterylce .Ślepa . Ale to nie wszystko. Głucha. Brana na ręce sztywnieje . Mocno wbija swoje pazurki w człowieka . Nie widzi i nie słyszy co się wokół niej dzieje. Największy koci dramat. Co ona czuje ? Czy można to sobie wyobrazić ?

Obrazek

Jak im pomóc ?
Nie mogę przestać o nich myśleć , co czują , jak odbierają świat wokół siebie . Czy mają szansę na dom ?
Kiedyś mieszkały z człowiekiem. Gdzie on jest ? Ten człowiek i ten dom.
Trzy dramaty , trzy kocie serduszka , trzy życia .
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 26, 2013 14:56 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=138125][IMG]http://imageshack.us/a/img571/5596/wsy.gif[/IMG]
[/url]

nowy banerek dla tego wątku od forumowiczki anieli
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw wrz 26, 2013 15:22 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

czarno-czarni pisze:
Księciunio - kontakt miszelina Kraków
ur. ok. 2002, został znaleziony jako kocica w bardzo wysokiej ciąży nazwana roboczo Księżniczką. Po badaniach okazało się, że to starszy kocur, którego wypełnia olbrzymia, schorowana wątroba. Były podejrzenia nowotworu ale na tym się skończyło. Wyleczony, obecnie może jeść normalną karmę, ale wskazana jest okresowa kontrola. Niestety trzeba mu jedzenie wydzielać, bo jest bardzo łapczywy i tyje. Dlatego musi siedzieć w klatce, wypuszczany jedynie na spacerki.
Nie bardzo lubi inne koty, syczy na nie, potrafi nawet przyłożyć łapą niesfornym młodzikom. Do ludzi wielki miziak. Jest wykastrowany i szczepiony
Obrazek

Spiesze doniesc, ze Ksieciunio przeprowadza sie do domu stalego - w pierwszy wekend pazdziernika :ok:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw wrz 26, 2013 18:48 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

no to jest coś! dziękujemy za dobre wieści i.... czekamy na więcej!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt paź 04, 2013 7:11 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

coś nikt do nas nie zagląda..?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt paź 04, 2013 7:58 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

Ja zagladam i podczytuje :1luvu:

W gore starszaki po Domki :!: :!: :!:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pt paź 04, 2013 7:59 Re: jesień....niech starszakom DOMY przyniesie- seniorzy cze

:) a Bazyliszkową poproszę o przeniesienie Księciunia do postu kotów w domu :)
przybyła nowa seniorka tu:
viewtopic.php?f=1&t=156889
BAMBUSIA
Kolejna kotusia , która należy do grona tych "mało chcianych" , "omijanych". Subtelna , delikatna .Ma 10lat z plusem.
Jest po mastektomii , mimo wszystko silny organizm. Nie ma wielkich wymagań , tylko troszkę miłości poprosi.

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]