STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 27, 2013 14:21 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Czy Nadzieja miała robione testy ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt wrz 27, 2013 16:41 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

mamaGiny pisze:Czy Nadzieja miała robione testy ?

Nie miała . Testy robione są w momencie , gdy są ku temu wskazania . Ona jest w całkiem dobrej formie. Najwrażliwsza jest Buleńka :? .

August zrobił sioooooo do kuwety , gdy dostał żwirek :mrgreen: . Pisałam że to super dżentelmen :ok: . Gazety są do czytania a nie do szcz.... :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt wrz 27, 2013 17:26 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

MalgosiaZ pisze:August zrobił sioooooo do kuwety , gdy dostał żwirek :mrgreen: . Pisałam że to super dżentelmen :ok: . Gazety są do czytania a nie do szcz.... :wink: .

:ok:
Mądry kotek :wink:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt wrz 27, 2013 18:12 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Mogę tylko potrzymac kciuki żeby domki znalazły.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Sob wrz 28, 2013 14:49 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Dostałam krótką informację ,że August został przeniesiony do pokoju adopcyjnego 8O . Sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić . Nie wiem też czy jest w klatce . Revontulet jest dziś w schronie , zapewne tu zajrzy i napisze coś więcej.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob wrz 28, 2013 19:15 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

taka wielka tragedia 3 kotków
trzymam kciuki za dom ...

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Sob wrz 28, 2013 19:37 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Wielkie dzięki Iweto!
Pozdrowienia dla kociastych a szczególnie Bogusia :1luvu:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Sob wrz 28, 2013 21:19 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Biedactwa. :cry:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob wrz 28, 2013 21:41 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

MalgosiaZ pisze:Dostałam krótką informację ,że August został przeniesiony do pokoju adopcyjnego 8O . Sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić . Nie wiem też czy jest w klatce . Revontulet jest dziś w schronie , zapewne tu zajrzy i napisze coś więcej.

Tak, August jest w pokoju adopcyjnym. Oczywiście w klatce.
Radzi sobie rewelacyjnie. To jest mega wyluzowany kot :ok:
Je za trzech, nadstawia się do głaskania, mruczy jak opętany :kotek:

Nie niepokoiła go moja krzątanina, otwieranie klatki, itp. To niesamowicie zrównoważony kot.
W odpowiednim domu niczym nie będzie różnił się od widzących kotów :kotek: .

Edit: i jeszcze zdjęcia z wczoraj.
Ciężko było zrobić, bo chłopak planował wyjść z klatki celem zwiedzania świata :mrgreen:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie wrz 29, 2013 20:28 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

A to August dzisiaj :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pojechałam do schronu specjalnie dla niego ,żeby sprawdzić czy wszystko w porządku . :oops:

Żwirek w kuwecie konieczny , bez tego ani rusz . Posłanko było mokre z zawiniętym kupalem :roll: .
Było troszkę żwirku silikonowego ,więc go dostał.
Gdyby ktoś był przejazdem - proszę o podrzucenie i od razu wsypanie do kuwety nawet najtańszego.
Ostatnio edytowano Nie wrz 29, 2013 20:31 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Nie wrz 29, 2013 20:30 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Śliczny, kochany :1luvu: A co słychac u Nadziejki? Jak się kotusia miewa ?
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie wrz 29, 2013 20:34 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Iweta pisze:Śliczny, kochany :1luvu: A co słychac u Nadziejki? Jak się kotusia miewa ?

Nadzieja na ogół skulona w kuwecie , tyłem do drzwiczek . Widocznie czuje się bezpieczniej w kąciku :cry: .
Jest w niezłej formie.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Nie wrz 29, 2013 21:04 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Śliczne są te kociska i takie biedne. :(

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon wrz 30, 2013 20:29 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

Czyżby tutaj dziś jeszcze nikt nie zaglądał :o

A kawaler niczgo sobie przystojniak jak się patrzy :)

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Wto paź 01, 2013 19:34 Re: ŚLEPY,ŚLEPA i GŁUCHA,STARA-w schronie !!!Szukają domów

MalgosiaZ pisze:Chcę Wam przedstawić trzy koty , które praktycznie są skazane na przebywanie w schronisku do końca swojego życia.

2)
AUGUST
wspaniały , dostojny. Wiek 9 lat. Cudowny dżentelmen .Duży, przystojny, grzeczny,spokojny. Moja kocia miłość.
Jest kastrowany. Jego życie to klatka i tak już pewnie pozostanie. Co czuje kot , w takim miejscu jak schronisko ,który nie widzi ? W ograniczonej przestrzeni obijając się o ściany klatki? Bo August jest ślepy . Pokój adopcyjny nie dla takiego kota , choćby ze względu na jego bezpieczeństwo.

Obrazek

Przyznam się, że nie przeczytałam wszystkich postów w tym wątku, chcę tylko podzielić się moimi wrażeniami z krótkiego obcowania z Augustem:

Chłopak jest na maksa łagodny, nie boi się dziwnych niespodziewanych dźwięków i ma super apetyt! Co w schronisku nie jest takie łatwe, bo stres robi swoje.
Jest dostojny (no właśnie, to najlepsze określenie - chłopak ma klasę), ma sylwetkę dużego dorosłego kota nie zakarmionego (czytajcie: nie ma nadwagi, pomimo wielkiego apetytu.)
A jego oczy są jedyne w swoim rodzaju. Ale ja nie mam doświadczenia w obcowaniu z kotami niewidomymi, pewnie to normalne, te nieregularne źrenice.

Chyba miał niedawno dość dom, który albo umarł (na to stawiam) albo ...

No nie wiem, co napisać, chłopak (a właściwie mężczyzna :) ma swój urok.
Jeśli ktoś szuka starszego spokojnego kota i jest w stanie zaakceptować, że nie widzi, czyli przemeblowania nie i stały porządek rzeczy tak - to August jest w sam raz.
August moim zdaniem pożyje jeszcze z 10 lat. Pod warunkiem, że trafi na Mądry Domek.

To tyle, musiałam się podzielić wrażeniami na żywca z obcowania z tą wspaniałą kocią osobą.

(...)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

[poprzednia][następna]