NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 01, 2013 16:44 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Kurde ale na numery też w razie czego nie patrzcie ostatnich kotów jakby co.
Jak będą błędy to dopiero poprawie jutro po pracy...
Pod koniec pracy przyszło mi 15 kotów - do mnie, plus izolatka (nie wiem ile tam)
Sama się pogubiłam :]

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Wto paź 01, 2013 16:46 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Tyż nie ciachnięta. Super. :|

Czy te dwa: 892/13 i 894/13 nie żyją? Wyglądały jakby były w dobrym stanie.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Wto paź 01, 2013 16:49 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

na 3 u Aśki

_leśna_

Post » Wto paź 01, 2013 16:52 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Jest tak duży "przypływ" kotów że u mnie brak miejsc, siedzą w pokojach w których nie powinny siedzieć.
Zmywalnia, sterylizacyjny, przyjęciowy...
Jutro żeby robić miejsce dla tych dzisiejszych kotów, muszę dać na 3 kolejne koty od siebie

_leśna_

Post » Wto paź 01, 2013 16:57 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

_leśna_ pisze:na 3 u Aśki

Uffff. :D

Już zaczęłam myśleć, że mój Dickens to jakiś potworny twardziel, że dał radę dotrwać do końca kwarantanny w wieku 10 lat, i jeszcze do tego parę miesięcy na kociarni... :o

Edit:

Doris zaczęła (przymusowo) opuszczać łazienkę, pralka okazała się straszniejsza od mieszkania pełnego kotów.
Kocisko generalnie albo jest rozzłoszczone jak osa, albo śpi. :roll:
Koty toleruje, póki nie są blisko. Mnie nadal nie cierpi z całego serca. Ale są małe postępy, ostatnio nie próbowała mi zmasakrować ręki, jak dawałam jej miskę z żarciem. I parę razy na mnie nie nasyczała, jak wchodziłam do łazienki. :roll:
Siusia już stale do kuwety (albo obok, ale liczą się dobre chęci), niestety jeśli chodzi o kupy jest niezłomna. :(
Mam niejasne wrażenie, że póki co to ona za bardzo adopcyjna nie jest. :roll:

Obrazek Obrazek

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Wto paź 01, 2013 17:48 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 01, 2013 18:02 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Obrazek
JESTEŚCIE WSPANIALI!!!

To dzięki Wam udało się wygrać karmę dla kotów. Dziękujemy Wam wszystkim - naszym przyjaciołom z FB oraz for, wspaniałym dzieciakom i nauczycielom ze szkoły w Sobótce, wolontariuszom i przyjaciołom Fundacji Hospicjum dla Kotów Bezdomnych, przyjaciołom ze Społeczności Wolontariusze Wrocław (w której rozpoczynaliśmy swoją pracę na rzecz kotów), Grupie Wrocławskie Koty, Grupie Koty SOS, dwóm cudownym kocurkom z "Co ja Tofię?" oraz ich niedaremnym fanom i WSZYSTKIM, którzy na nas głosowali i nas wspierali. Bez Was nie byłoby to możliwe!

Chciałam też podziękować naszym wolontariuszom, na których pomoc i zaangażowanie zawsze można liczyć. Do startu w konkursie przygotowywaliśmy się od ponad 2 miesięcy, była to często żmudna i mozolna praca ale na pewno było warto! Dla tych, którzy sami o pomoc prosić nie potrafią - to dla nich jesteśmy i dla nich działamy.

Dziękujemy także sklepowi Krakvet za zorganizowanie konkursu, a także wszystkim Klientom, którzy zrezygnowali ze swoich rabatów na rzecz bezdomnych zwierząt.

Kochani przyjaciele - dziękujemy!

I mamy do Was jeszcze jedną, ważną prośbę. Wielkimi krokami zbliża się zima - otwórzcie piwniczne okienka dla bezdomnych kotów, aby mogły się schronić przed mrozem i przeżyć zimowe dni.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto paź 01, 2013 18:02 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Ano :)

_leśna_

Post » Wto paź 01, 2013 18:04 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Gibutkowa pisze:Adoptowana?
http://www.dla-ciebie.eu/node/2880

Podbijam, bo się właśnie złamałyśmy i jeśli maleńtas jeszcze jest to wzięłybyśmy ją od jutra na tymczas. Jest tylko problem z jej odebraniem :oops:
Czy jest jakaś szansa, żeby ktoś ją wyciągnął :oops: . Jutro cały dzień pracuję w domu, więc mogłabym ją przejąć w każdej chwili.
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Wto paź 01, 2013 18:16 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

_leśna_ pisze:Ano :)

Jesli dotyczy maleńkiej to strasznie się cieszę :D Bardzo ją ogłaszaliśmy na naszym FB. A do jakiegoś DT poszła czy do DS od razu?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto paź 01, 2013 18:29 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

moje Ano było do -adoptowana

_leśna_

Post » Wto paź 01, 2013 18:29 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

_leśna_ pisze:Jest tak duży "przypływ" kotów że u mnie brak miejsc, siedzą w pokojach w których nie powinny siedzieć.
Zmywalnia, sterylizacyjny, przyjęciowy...
Jutro żeby robić miejsce dla tych dzisiejszych kotów, muszę dać na 3 kolejne koty od siebie

no to bardzo niedobrze :( mam nadzieję że w dzień otwarty pójdzie ich trochę do adopcji...
Oby to był mój ostatni taki zalatany weekend żebym mogła w końcu podjechać i porobić duuużo zdjęć.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto paź 01, 2013 18:31 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Nie wiem bo mnie przy adopcji nie było

_leśna_

Post » Śro paź 02, 2013 8:14 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]-schron dni otwarte 5

michalinadzordz pisze:Wczoraj byłam w kociarni schroniskowej... zrobiłam trochę zdjęć i je porozsyłam dalej, może ktoś wypatrzy te piękności?

Zacznę od największej (a zarazem najmniejszej) biedy...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Kiedy podchodziło się do klatki zaczynało to maleństwo rozpaczliwie płakać "zabierz mnie" :( Jak na moje oko ma ok. 4-5 tyg.

Inne maluszki:
ObrazekObrazekObrazek
Trójka rodzeństwa w wieku ok. 3,5 - 4 mies.

ObrazekObrazek
Trzy malce, mają ok. 3 mies. (mniejsze niż te wyżej)

Obrazek
Maleńki, biało-czarny kocurek, ma 2 mies.

I starsze...
ObrazekObrazek
Czarna kotka w wieku ok. 1,5 roku, miała złamaną łapkę. Po wypadku komunikacyjnym lub wypadnięciu z okna. Oswojona.

ObrazekObrazek
Dwa 8-mio letnie persy, bardzo załzawione oczka, kotka i kocur, oddane po śmierci właściciela. Oba wycofane, wystraszone, bardzo zestresowane.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Czarno-biały kocur, bardzo miły, kiedy podeszłam do klatki bardzo prosił o uwagę, łasił się. Ma 4 lata, kuwetkowy.

I teraz koty z budynku nr 3, oczywiście nie wszystkie, ale te, które w jakiś sposób przyciągnęły moją uwagę...

ObrazekObrazek
Dziadziuś. Wygląda jakby był w schronisku już długo, bo nasza obecność nie robiła na nim wrażenia. Wycofany, ale chętnie przyjmował pieszczoty.

ObrazekObrazekObrazek
Śliczna kotka o dłuższej sierści, bardzo kontaktowa, rozmruczana i przytulaśna.

ObrazekObrazekObrazek
Cudo na 3 łapkach, to chyba kocurek, ale pewności nie mam. Marzy żeby z następnym kto wejdzie do pomieszczenia po prostu wyjść... Bardzo otwarty i przyjacielski.

ObrazekObrazek
Rudy kocur, żądny uwagi, ale kiedy wyciągałam rękę, odchodził. Nie wiem czemu.

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Dwie tricolorki, ta z łatką na nosie wygląda na młodszą i jest weselsza, chętna do kontaktu. Druga była dumna i zaspana, ale zupełnie się mnie nie bała .

ObrazekObrazek
Śpiący królewicz/królewna (nie udało mi się zajrzeć pod ogonek). Kotek dorosły, ale drobniutki i delikatny.

ObrazekObrazek
To chyba kocurek, wesoły, łaszący się. Słabe zdjęcia pod światło, bo chciał się wygłaskać ;)

ObrazekObrazek
Biały kocurek - przytulak.

ObrazekObrazek
Duży, piękny i miły kocur.

ObrazekObrazek
Milusiński, chyba chłopak.

Obrazek
Miły, chyba kocur.

ObrazekObrazekObrazek

Desperacko pragnący wyjścia z kociarni, ulotnił się na korytarz w oka mgnieniu ;) Kocur. mizialski.

Obrazek
Miła szarutka. Jest tam kilka bardzo podobnych do niej kotek. Jest też kilka podobnych burasków w wieku ok. 6 mies.

ObrazekObrazek
Biało-rudy, widać, że zestresowany, ale pozwalał się głaskać. Kocur.

ObrazekObrazekObrazek
Kocurek - przytulak.

Obrazek
Wystraszone, czarne coś, możliwe, że kotka, bo drobnej budowy.

Obrazek
Chyba kotka, piękne oczy, o urodzie "sowy", bardzo się bała.

ObrazekObrazekObrazek
Bardzo miła i rozgadana kotka.

Kotów oczywiście jest znacznie więcej, ale nie ma strasznego przepełnienia na salach. Dużo jest kotków czarnych i burasków. Kotki łapią ostatnie promienie słońca na wybiegach.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro paź 02, 2013 9:53 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]-schron dni otwarte 5

Michalina dzięki :1luvu: wstawie je wieczorem na FB
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]