Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Hannah12 pisze:Trazymach ma zapalenie pęcherza, ale też ma twardy brzuch. Ma robione wszystkie badania, ale na leki które dostał dobrze zareagował i nawet wczoraj wieczorem zjadł dużą kolację i poszedł do kuwety. Ale ciocia ( to nie pierwszy jej zwierzak) ma świadomość, że on już wiekowy i że takie chorowanie jest groźne, także go dopieszcza i dużo z nim rozmawia.
Dorota pisze:A skąd takie oryginalne imię?
Hannah12 pisze:Dorota pisze:A skąd takie oryginalne imię?
Dorotko, to chyba z literatury i moja ciocia i jej wnuczka ( która znalazła kocurka i go na nogi postawiła) są polonistkami. Ciocia pracowała w liceum, a wnusia jest w trakcie pisania hab. na UAM.
Dorota pisze:Hannah12 pisze:Dorota pisze:A skąd takie oryginalne imię?
Dorotko, to chyba z literatury i moja ciocia i jej wnuczka ( która znalazła kocurka i go na nogi postawiła) są polonistkami. Ciocia pracowała w liceum, a wnusia jest w trakcie pisania hab. na UAM.
![]()
![]()
Ja tez jestem polonistka
Dorota pisze:Trazymach z Chalcedonu (V w. p.n.e.) – filozof grecki, jeden z pierwszych sofistów. Uznany za przedstawiciela immoralizmu.
Definiował sprawiedliwość jako „to, co korzystne dla silniejszego”. Dowodził, że prawa i wartości nie pochodzą ani z natury, ani od bogów, ani z rozumnego ustanowienia, lecz wyrażają jedynie interes tego, kto ma władzę. Twierdził (według relacji Platona zawartej w dziele Państwo), że bogowie nie dbają o sprawy ludzkie. Gdyby było inaczej, nie zapomnieliby o największym z dóbr ludzkich, jakim jest sprawiedliwość, „a wszakże sprawiedliwości nie widzimy u ludzi”. Odrzucał, jako czysto umowne, normy moralne i religijne[1].
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trazymach
Hannah12 pisze: (...) jej duża jeździ, w ramach urlopu, po Polsce. Obecnie jest na Kaszubach, razem z Olą i jej mama. A potem ma jakieś szkolenia i kursy, także do Poznania będzie wpadała na parę dni. Pysiunia będzie u mnie praktycznie przez cały październik. Tak zdecydowały duże, nie ma seansu aby na np.5-7 dni wracała do domu i potem np. 5 dni do nas.
Haker
Nie jest źle, dzisiaj sobie pospałam na parapecie w słońcu. Apetyt mi dopisuje.
Pysia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 19 gości