Ktoś ma pociechę z Korka rudzielca! Korek w dz! KAN

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 23, 2013 19:26 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

Ale Korek zachowuje się tak samo jak inne koty, na pewno nie gorzej. Dla mnie jego podgryzanie nie jest niczym strasznym, to forma wyrażania radości, zabawa, której pewnie nigdy w życiu nie miał okazji pokazać.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pon wrz 23, 2013 21:03 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

Ale czy w momencie zwykłego dotknięcia, pogłaskania również podgryza i drapie, czy jedynie podczas zabawy??

Magda86

Od: Sob wrz 21, 2013 20:39

Post » Pon wrz 23, 2013 21:35 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

Magda86 pisze:Ale czy w momencie zwykłego dotknięcia, pogłaskania również podgryza i drapie, czy jedynie podczas zabawy??

Mam czteroletnią córkę wychowywaną z kotami. Koty czasem gryzą i drapią, w zabawie, kiedy mają dość namolności malucha, zaskoczone w kuwecie czy podczas jedzenia. Dzieci nie są głupie, szybko uczą się zasad. O ile w kocie nie ma agresji, nie atakuje to wielkiej krzywdy dziecku nie zrobi a ślad pazurka na łapce szybciej uczy dziecko co wolno robić z kotem niż milion razy powtarzane "zostaw". Jedna z moich kotek dawała zrobić ze sobą wszystko i Młoda robiła co chciała, druga potrafiła walnąć łapą i miała spokój. Obecnie moja córka doskonale wie na ile który kot sobie pozwoli i dostosowuje się do tego. Mam tymczasa Bąbelka, który jak ma dobry dzień to można opierać na nim głowę, miętosić, nawet sam wchodzi do łóżeczka dla lalek i daje się przykrywać kołderką. Jak ma gorszy to siedzi poza zasięgiem. I też czasem podgryza czy drapnie, ale to nie jest atak ani złość. On po prostu jasno stawia granice. Jeśli się boisz o dziecko, weź kota z DT gdzie są dzieci. Będziesz wiedziała jak reaguje, czego można się po nim spodziewać i podejmiesz decyzję świadomie. Dla kota powrót z adopcji to dramat.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pon wrz 23, 2013 21:36 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

Dotykałam dzisiaj i głaskałam, nie podgryzał, i nie drapał, mruczał, wystawił brzuchol.
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Śro wrz 25, 2013 7:34 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

myślę, że "dorosły" kotek jest "lepszy" dla DS z dzieckiem niż mały ruchliwy i nieprzewidywalny kociak
no cóż wszystkie koty maja pazurki, regularne przycinanie rozwiążą większość problemów.. koty też się uczą i wiedzą, że pewnych rzeczy nie "wolno"

moja siostrzenica od urodzenia żyje i bawi się z kotem w domu, nigdy nie było żadnego problemu; z "dzikawym" kotem mógłby być, ale przecież Korek nie jest taki - przeciwnie!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt wrz 27, 2013 0:48 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

andzelika1952 pisze:Ale Korek zachowuje się tak samo jak inne koty, na pewno nie gorzej. Dla mnie jego podgryzanie nie jest niczym strasznym, to forma wyrażania radości, zabawa, której pewnie nigdy w życiu nie miał okazji pokazać.

Kicia.Yoda, choc to juz stateczna kocica, dobrze wychowana, tez nas podgryza :) Kostki, jak chce sie bawic, czasami dlonie. Ale sa to wlasnie radosne, wesole 'chapsniecia', ale czasami dobitnie potrafi zaznaczyc granice. Jak kazdy kot.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt wrz 27, 2013 11:07 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

hej, Magda86, co Ty na to? :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt wrz 27, 2013 19:36 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

Czytam i się uczę. Nigdy kota nie miałam, więc nie umiem jeszcze powiedzieć co jest normą a co nie ;)
Książkę kupiłam i się dokształcam ;)
Ale już pisałam parę dni temu, że decyzję podjęłam...

Magda86

Post » Pon wrz 30, 2013 9:57 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

Magda86 pisze:Czytam i się uczę. Nigdy kota nie miałam, więc nie umiem jeszcze powiedzieć co jest normą a co nie ;)
Książkę kupiłam i się dokształcam ;)
Ale już pisałam parę dni temu, że decyzję podjęłam...

:ok: :ok: :ok: :ok:

też najpierw miałam podręcznik, mój pierwszy: "Ty i Twój kot"... to był 96 rok, innych jeszcze wtedy nie było, tzn. takich, które wydawały mi się dobre..

Magda86, przepraszam, nie doczytałam, czy możesz powtórzyć, czy jesteś zainteresowana adopcją Korka? :oops:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon wrz 30, 2013 21:58 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

Hanulka nie, zdecydowałam się na Kociczkę - Kropkę

Magda86

Post » Czw paź 03, 2013 16:03 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

Magda86 pisze:Hanulka nie, zdecydowałam się na Kociczkę - Kropkę

ok, to mi wystarczy, dziękuję
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw paź 17, 2013 19:18 Re: Kto chce mieć pociechę z Korka rudzielca? Kto da Domek?

KOREK vel GARFIELD w nowym fajnym domku, tym samym co SISI :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

[poprzednia]