Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wlkp

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 19, 2013 15:54 Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wlkp

Drodzy Kociolubni

Wiem, że kto tylko mógł to przygarnął ile tylko się dało... Wiem, że poszukiwanie domu dla 3-letniego burasa tutaj ma małe szanse na powodzenie... Wiem, że przepełnienie... Jednak marzyć wolno, a ja i mój koci przyjaciel marzymy o dobrym domu - odpowiedzialnym, kochającym, sznaującym kocie granice, doświadczonym. Skoro na przeżycie skomplikowanej operacji miał tylko 5%, a udało się, to może i z domem tak będzie...

Historię kota opisuję na bierząco w wydarzeniu na fb:
https://www.facebook.com/events/1671384 ... ll_comment

Przed kotem jeszcze kontynuacja leczenia, badania, regeneracja sił. Dopóki nie wróci do zdrowia, zapewniam mu dom tymczasowy w postaci oddzielnego, pojedynczego pomieszczenia - inaczej nie dam rady ze względu na psy. Ubolewam nad tym, ale nie mogę go zatrzymać u siebie na stałe. Kot ma ok. 3 lat, jest wyskastrowany (niewiadomo kiedy była kastracja, zgarnęłam go już jako kastrata). Pałętał się po moim osiedlu od jakiegoś czasu (1,5 roku) i albo miał pseudo-dom, który o niego nie dbał, albo był bezdomny - tego nie wiem. W kontakcie z człowiekiem jest niesamowitym pieszczochem. Nie znam drugiego kota, który by tak bardzo łaknął bliskości z człowiekiem i nieustannie się tulił. Spokojny, powściągliwy. Kuwetkowy. W sytuacji zagrożenia, przekroczenia granic (np u weta) broni się używając do tego wszelkich kocich atrybutów. To kot duży, masywny - długie łapy, duża głowa. Umaszczony jak żbik. Poniżej jedno zdjecie, później postaram się wrzucić więcej.
Kot dużo wycierpiał, dużo zniósł. Niedługo zima i jeśli nie znajdzie się dla niego dom, to nie mam pojęcia co z nim będzie... Może jakimś cudem ktoś z kociolubnych zechce ofiarować mu prawdziwy dom...

Obrazek

Felusiek

Od: Nie mar 17, 2013 20:42

Post » Czw wrz 19, 2013 16:59 Re

:!: :!: :!:
kicikicimiauhau

Post » Czw wrz 19, 2013 17:31 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

Obrazek

Felusiek

Post » Wto wrz 24, 2013 14:19 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

Smutna cisza...

Kotuś jest kochany, niewymagający, spokojny. Spragniony kontaktu z człowiekiem, tulący się, mrucząco-ugniatający. Już za kilka tygodni wsróci do pełni sił. Ostatnie wyniki badań krwi wskazują na to, że nie dolega mu żadne schorzenie wątroby ani nerek. Rana pooperacyjna goi się. Pilnie szukamy domu. U mnie ma tylko jedno pomieszczenie, już wkrótce stanie się to powodem frustracji kota... Nie wyobrażam sobie, że miałabym go wypuścić z powrotem na osiedle...

Felusiek

Post » Wto wrz 24, 2013 14:59 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

podniosę
ObrazekObrazekObrazek

hutek

Od: Pon paź 04, 2010 17:41

Post » Wto wrz 24, 2013 15:16 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

Dzięki za up.

Zapraszam również na wydarzenie: https://www.facebook.com/events/1671384 ... ll_comment
Leczenie kota jest bardzo kosztowne, wciąż proszę na wydarzeniu o wsparcie finansowe. Zapraszam choćby po to by udostępniać.

Felusiek

Post » Wto wrz 24, 2013 15:20 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

Gdyby na forum znalazł się ktoś gotowy udzielić choćby drobnego wsparcia finansowego, będziemy bardzo wdzięczni.

Wpłaty można realizować na konto Fundacji "Kłębek":

Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek
Nr konta: 57 1240 1747 1111 0010 5004 6888
z dopiskiem "dla Fenka"

Felusiek

Post » Wto wrz 24, 2013 16:58 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

Jaka bieda :cry: Kciuki za domek :ok: :ok: :ok: :ok: , kocham buraski od zawsze :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob wrz 28, 2013 22:38 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

Spadamy w dół, w otchłań zapomnienia :(

Taki cudny przytulak typu "tylko mnie kochaj" i jak na razie żadnej propozycji domu...

Felusiek

Post » Sob wrz 28, 2013 23:47 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

Biedactwo, tyle przecierpiał i tak walczy...Oby znalazł mu się dom. Bardzo trzymam kciuki.

EJC

Od: Sob wrz 28, 2013 22:41

Post » Nie wrz 29, 2013 10:07 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

Spróbuj z ogłoszeniami na gumtree i na tablicy, ewentualnie w jakiejś lokalnej telewizji (jeśli się uda).
Kotek wspaniały, na pewno dom się znajdzie, niestety to zawsze trwa.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Nie wrz 29, 2013 14:50 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

Mamy ogłoszenia na 5 portalach w tej chwili.

Zapraszam na nasze wydarzenie na fb i proszę o udostępnianie.

Felusiek

Post » Nie wrz 29, 2013 18:43 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

podnoszę...
i za domek :ok: :ok: :ok: :ok:

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Nie paź 06, 2013 18:42 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

Fenek wraca do zdrowia i wypatruje domku. Szczęśliwie obyło się bez większych powikłań. Borykamy się jedynie z niewielką anemią pozabiegową oraz przedłużonym gojeniem rany w jednym miejscu. Za jakieś 2 tygodnie problemy te powinny odejść w zapomnienie. Wciąż nie mamy żadnej wizji domku na horyzoncie :( A to tak wspaniały kot do towarzystwa...

Obrazek

Obrazek

Felusiek

Post » Nie paź 06, 2013 18:58 Re: Cudem uratowany, może cudem znajdzie wymarzony dom... Wl

piękny kot.
Felusiek, rób mu ogłoszenia w necie. FB i maiu to za mało często by dom się trafił. Tak my szukamy domów kotom będącym pod naszą opieką.

By wątek nie spadał musi się coś w nim dziać. Nikt nie zajrzy , a raczej zajrzy ale nie wpisze. jeśli jest cisza na nim. Pisz o kocie. Wklejaj foty. Zdawaj "sprawozdania" z jego leczenia. Pisz jaki jest ,co robi, jakieś śmieszne historyjki...ot, pisuj dzień powszedni kota. Jak na wątku jest nudno to spada daleko i w ogóle szans nie ma na obecność gości.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[następna]