3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 18, 2013 11:11 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

Witam,

Tofik jest 3-4 miesięcznym kotkiem, który do wczoraj mieszkal pod przyczepą tira razem z innymi 7. kotami. Razem z siostrą Tosią był najmlodszym przedstwaicielem kociej gromady. Tofik ma śliczne futerko w kolorze kawy z mlekiem, łapki, uszka i ogonek w kolorze ciemnej czekolady i błękitne oczka.

Zdjecia mozna zobaczyc na FB:
https://www.facebook.com/events/1419409291612894/

Obrazek

Obrazek

W dniu wczorajszym kotek zostal zlapany, byl przy tym agresywny (drapal, wyrywal sie i gryzl). Zostal zabrany do weterynarza, ktory stwierdzil, ze kotka nie da sie udomowic. Tofik zostal u weterynarza (Warszawa) i dzis bedzie wykastrowany. W szpitalu spedzi 3 dni i jesli nikt sie po niego nie zglosi - zostanie wypuszczony na wolnosc (20-21.10.2013).
W sprawie Tofika skontaktowalam sie z p. Lidia Jarosz - Prezesem Fundacji KOT, ktora powiedziala, ze reakcja Tofika była naturalna reakcja kota zabranego z wolnosci i na pewno 100% kotow zachowywalo by się tak samo. Jesli znalazlaby się osoba cierpliwa, ktora wie jak poradzic sobie z takim kociakiem i pragnaca zapewnic mu dom, z checia podam namiery na weterynarza, gdzie bedzie mozna zobaczyc kotka i go przygarnac.
Ostatnio edytowano Śro wrz 18, 2013 13:04 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 2 razy
Powód: poprawiłam linki

myszka_ja

Od: Śro wrz 18, 2013 10:44

Post » Śro wrz 18, 2013 11:54 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

pani jarosz ma rację. Nie wiem dlaczego wet co teoretycznie zna naturę kota od razu rzucił takie twierdzenie. Kot ,nawet osowjony tzw domowy w stresie może byc groźny. Tofik nie wiedział,że to dla jego dobra. Tofik walczył o życie.

Zrób mu ogłoszenia w necie. Jak ładny to powinien szybko znaleźć dom. Tutaj takich domów szukających kącika takim Tofikom jest pełno.
Co nie znaczy,że i tutaj dom się nie trafi domek. Wklej jednak na miau foty bo nie każdy ma konto na fb.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 18, 2013 16:46 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

Śliczny Kociak.
Mam ludzi którzy mogą dać małemu BDT, o ile nie zje im psa na wstępie.
Niestety są z okolic Katowic i nie mam transportu.
Gdybyście byli zainteresowani zapraszam na PW.
Od kilku miesięcy pojawiam się sporadycznie..
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Od: Pon gru 06, 2010 13:15

Post » Śro wrz 18, 2013 19:33 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

Niestety nie moge bezposrednio napisac, poniewaz wyswietla mi sie komunikat:

Na forum moga glosowac osoby, ktore napisaly min. 101 postow i sa zarejestrowane od min. 6 mies. To samo ograniczenie dotyczy wysylania e-mail za pomoca forum.

myszka_ja

Post » Śro wrz 18, 2013 20:00 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

myszka_ja pisze:Niestety nie moge bezposrednio napisac, poniewaz wyswietla mi sie komunikat:

Na forum moga glosowac osoby, ktore napisaly min. 101 postow i sa zarejestrowane od min. 6 mies. To samo ograniczenie dotyczy wysylania e-mail za pomoca forum.

Ale Ty nie chcesz głosować :lol:
PW będziesz mogła wysyłać zdaje się, że po 5 postach. Cierpliwości.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt wrz 20, 2013 11:37 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

1. Tofik znalazl dom!
2. Nie chcialam glosowac, tylko wyslac maila (druga zcesc komunikatu).

Pozdrawiam!

myszka_ja

Post » Nie wrz 22, 2013 19:37 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

myszka_ja pisze:1. Tofik znalazl dom!

Pozdrawiam!

Ło matulu :D bo już mi pot spłynął po plecach, że jakiś 5 minut znający wyrwanego z ulicy kota kota wet ( dodatkowo jak mniemam dokonujący kastracji dzikusa - (za co chwała mu :D ) ) -no ale , że po 5 minutach znajomości.... no z kotem ...daj mu Boże! A z kobietą ? Tysz taki szybki :wink: do udzielania swojej najjaśniejszej opinii co i jak ? .
Bez urazy dla innych wetów- no ale ci tzw. "inni" to pewnie się ze mną zgodzą" . :mrgreen: :wink:

No dobrze, że kot dom znalazł. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie wrz 22, 2013 21:58 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

myszka_ja pisze:1. Tofik znalazl dom!

Pozdrawiam!

To moze zmien tytul,ze kocio ma DS:)

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pt wrz 27, 2013 9:19 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

Niestety osoba ktora miala wziac Tofika zrezygnowala w ostatniej chwili, bo jak sie okazalo podczas operacji Tofik okazal sie dziewczynka. Tofisia jest w szpitalu od ok. 7 dni i jesli nikt sie po niego nie zglosi - zostanie wypuszczona na wolnosc - nadal potrzebuje domku i to w trybie jeszcze bardziej nerwowym niz poprzednio, bo musi zostac zabrana juz w sobote!!

myszka_ja

Post » Pt wrz 27, 2013 10:48 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

Rany! Całe szczęście, że udało Ci się ją wysterylizować.

Ktoś zrezygnował, tylko dlatego, że kocur okazał się być kotką?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt wrz 27, 2013 10:59 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

Piękna Dziewczynka :1luvu:
dobrze że wysterylizowana, bo jużpewnie by się ustawiała kolejka "chętnych" do rozmnażania "rasowej" kotki...
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Pt wrz 27, 2013 18:22 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

Mogę jeszcze dopytać tych znajomych czy mają miejsce na DT.
Można jakieś nowe fotki?
Jak kotka reaguje na ludzi, cały czas tak samo?
Jak reaguje na psy?
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Post » Pt wrz 27, 2013 18:34 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

I co z dziewczynką?
Czy dobrze doczytałam, że ma zapewnione miejsce do jutra i trzeba będzie ją wypuścić?
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Sob wrz 28, 2013 13:53 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

Co z kotką? Nadal mam chętne DT...
Powód?
Choroba, przepraszam.

Jetrel

Post » Sob wrz 28, 2013 20:51 Re: 3/4 miesieczny kotek "syjamski" do oddania WARSZAWA

Dzis sobota, koteczka znalazła dom?

malagos

Od: Pon wrz 05, 2005 20:54

[następna]