Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 26, 2013 18:03 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Coś chyba zrobią, mam nadzieję.
Odwiedziła nas dzisiaj p.Iza.Dawno nie widziała Dudusia, stwierdziła, że to nie ten kot :lol: A Duduś się bał 8O .Uciekł do łazienki, nawet na jedzenie nie chciał wyjść.Nie wiem, co się stało.P.Iza myśli, że on bał się, że go zabierze.Dudusiowi jest u mnie dobrze, chyba nigdy tak dobrze mu nie było i dlatego wcale nie chce wychodzić, nawet nie podejdzie do drzwi.Ma jedzonka w bród, czuje się lepiej, śpi w łóżku, ma mizianki, zabawki, osiatkowany, słoneczny balkon, czego jeszcze chcieć? Kocie towarzystwo też ma i to w sumie koty bardzo przyjacielsko nastawione, ale to akurat dla Dudusia jest mało ważne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw wrz 26, 2013 18:38 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

No jakby go akurat pani Iza zabrała, to dobrze by trafił ;)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt wrz 27, 2013 6:39 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Chyba nie, jest tam Tino, a on lubi tylko kociaki :lol: Myślę, że Duduś chciałby być jedynakiem.Nie ma u mnie awantur, a przecież są koty, ale Duduś nie jest nimi zupełnie zainteresowany.
Oczka nadal nie są takie, jak być powinny, to już tyle trwa :cry: W przyszłym tygodniu wizyta u weta.Poza tym wszystko super, Duduś ma sierść jak jedwab, piękną, gęstą , przytył bardzo, ale nie jest tłusty.Wczoraj kroiłam gotowanego kurczaka dla kotów starszej pani i dla jej psa.Duduś oczywiście wyżebrał trochę, moje koty na gotowane mięso nawet nie popatrzą.Dla Dudusia był to przysmak, z resztą on lubi wszystko.
Duduś to bardzo mądry kotek, naprawdę mam wrażenie, że on się u mnie czuje jak w raju.Bezdomność bardzo dała mu się we znaki, nie był to jego wybór.On tak się do mnie przytula, barankuje, paca łapką, kiedy przestaję go miziać, dopomina się o jeszcze.Zawsze śpi na kołdrze w nogach łóżka, to już jest jego miejsce.Gucia śpi obok mnie, dla pozostałych kotów już nie ma miejsca :mrgreen:

ewar

Post » Pt wrz 27, 2013 7:05 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Większe łóżko by Wam się przydało byście się mogli pomieścić :wink:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt wrz 27, 2013 14:13 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Dwa koty mi w zupełności wystarczą :mrgreen: Było już tak, że kilka biegało po mnie w nocy, bawiły się i w ogóle było super! :ryk:

ewar

Post » Pt wrz 27, 2013 16:37 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Duduś lubi moją siostrę, dzisiaj bawił się z nią i w ogóle nie bał się zupełnie.P.Iza sądzi, że on ją pamięta z parkingu, kiedy tam go głaskała i czekała, aż wrócę z pobliskiego Fraca z jakąś puszką.Kojarzy go z wolnością, której ma po dziurki w nosie.
A oto Duduś, wklejam jak lecą, u Doroty w objęciach i z ukochanym delfinkiem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt wrz 27, 2013 16:52 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

zakochałam się!
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Sob wrz 28, 2013 6:01 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Trufelia pisze:zakochałam się!

:lol:
Dudusia nie da się nie kochać, to świetny kot.Jest u mnie już długo, zmienia się, uczy wszystkiego bardzo szybko.Potrafi się ze mną komunikować, jest spokojny, zrównoważony i pomimo chorych jeszcze oczek bardzo szczęśliwy.On czuje, że jest kochany, że zaspokajane są wszystkie jego potrzeby i bardzo to docenia.Nie przepada za towarzystwem innych kotów, a przecież żyje w stadzie.Nauczył się, że koty są, ale nic złego mu nie robią, jest więc wobec nich obojętny.Ma swoje miejsca, one swoje i jest w porządku.One wprawdzie zapraszają go do wspólnej zabawy, ale Duduś nie chce.Wybiera inną zabawkę, albo kładzie się na posłanko i już.Urody też jest niezwykłej, nie ma drugiego takiego kota, takiego biało-niebieskiego misia.

ewar

Post » Nie wrz 29, 2013 6:56 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Odnoszę wrażenie, że Duduś mieszka u mnie od...zawsze :lol: Wpasował się w stado, nie ma żadnych konfliktów, przyjaźni też nie.To akurat ma swoje dobre strony, nie muszę się bać, że się zarazi czymkolwiek on, albo moje koty.Miski są chowane zaraz po posiłku.Duduś kiedyś leżał pod biurkiem, bo tam czuł się bezpieczny.Teraz śpi wyłącznie na kanapie, na swojej poduszce i żaden kot nie ma tam wstępu.Mela musiała się przenieść na fotel.W nocy oczywiście wciąż śpi w nogach łóżka, tak mu się podoba i już.
Duduś towarzyszy moim kotom, kiedy kroję mięso w kuchni.Nie może się doczekać posiłku, wciąż jest głodny :mrgreen: Powinnam chyba mu trochę ograniczać jedzenie, staram się, ale kiepsko mi to wychodzi :oops: On tak długo głodował, chorował, szkoda mi go.
Aha, wiele osób boi się, że kot, który był wolno żyjący będzie się dopominał o wyjście, że trzeba będzie uważać na drzwi...itd.No, nie wiem, mnie się jeszcze nie zdarzyło, aby któryś kot tak miał.Duduś wręcz boi się, że go zmuszę do wyjścia, ucieka do łazienki, a na drzwi nawet nie popatrzy.Nie zauważyłam też, aby leżał na parapecie i aby interesował go świat za oknem.Owszem, na balkonie lubił spać, bo słonko go grzało, ale teraz jest zimno i wychodzić nie chce.
Ktoś będzie miał kota ze snów, naprawdę, mądrego aż do bólu, to jest coś, co go wyróżnia, piszę to z pełną odpowiedzialnością.

ewar

Post » Nie wrz 29, 2013 10:59 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

W końcu ma święty spokój. Życie bezdomnego kota, nie wolnożyjącego, tylko właśnie bezdomnego kota, nie jest usłane różami. Żadne tam skakanie po połotach, wspinanie się na drzewa, gonienie ptaszków. To walka o przetrwanie i ciągły strach. Duduś wcale za takim życiem nie tęskni.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie wrz 29, 2013 11:16 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Tak, to widać, nawet boi się, że wróci na parking.Nie wróci.Naprawdę o niego dbam, on chyba nigdy tak dobrze nie jadł, docenia to.Mizianek ma w bród, on czuje, że jest kochany, że mu pomagam, to ważne dla każdego stworzenia.Już jest inny, nie taki przestraszony.Nie protestuje, kiedy go zamykam w łazience, już wie, że to chwilowe i nie ma co się denerwować.Wskakuje po prostu na swój kocyk i śpi.Jest taki czyściutki, milutki.Nie zapomnę jak trafił do wetki pierwszy raz.Najwyraźniej się go brzydziła.Koty, które przedtem przynosiłam były czyściutkie, zdrowe, pachnące, a Duduś :cry: Wyliniała, brudna sierść, sterczące kości, no i oczy z zieloną ropą.Ręce myłam bez przerwy, posłanka wciąż zmieniałam, bo były brudne.Bardzo przypominał mi wtedy Bazylego, tylko Bazyli miał zdrowe oczy, za to uszkodzoną miednicę i znaczące braki w uzębieniu.Duduś zęby ma, nawet w niezłym stanie,stracił tylko jeden kieł.

ewar

Post » Nie wrz 29, 2013 11:21 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Ewa, ale jaką masz satysfakcję, że taką bidę, której nawet lekarz "z powołania" się brzydził, wyprowadziłaś na takiego kochanego zdrowego czyściutkiego miśka, jakim teraz po półtora miesiąca, jest Duduś.

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Nie wrz 29, 2013 11:26 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Ależ oczywiście! I jest to bardzo miłe uczucie :lol: Zawsze lubiłam tymczasować.Koty wyprowadza się na prostą, znajduje dobre domki, jakoś tak jest optymistycznie.Zdecydowanie gorzej z bezdomniakami, już się skarżyłam na wątku hucianych.

ewar

Post » Pon wrz 30, 2013 6:55 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Jak oczka Dudusia, lepiej choć troszkę?
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon wrz 30, 2013 7:11 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Ma je otwarte, nie leci ropa, ale nadal opuchnięte powieki.W tym tygodniu idziemy do weta.Bardzo długo to trwa, prawda?

ewar

[poprzednia][następna]