Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Animus pisze:Czy jest możliwość za pośrednictwem forum zakupienia super wypasionego styropianowego domku?
Cieplutkiego, szczelnego? W końcu są tu sami profesjonaliści i ludzie w temacie. Potrzebowałabym z 2 sztuki.
Prakseda pisze:Animus pisze:Czy jest możliwość za pośrednictwem forum zakupienia super wypasionego styropianowego domku?
Cieplutkiego, szczelnego? W końcu są tu sami profesjonaliści i ludzie w temacie. Potrzebowałabym z 2 sztuki.
Proponuje kupić pudełka w Styromaxie - namiar w pierwszym poście tego wątku.
Potem samemu wyciąć otworek okleić folią, dolepić daszek, wypełnić polarem i gotowe.
Załączam link do mojego wątku jak to zrobić:
viewtopic.php?f=1&t=67461&hilit=Budki+dla+kot%C3%B3w
Animus pisze:Czy jest możliwość za pośrednictwem forum zakupienia super wypasionego styropianowego domku?
Zowisia pisze:Animus pisze:Czy jest możliwość za pośrednictwem forum zakupienia super wypasionego styropianowego domku?
Polecam - pudla styropianowe z pokrywami i bez, czekaja od zeszlej jesieni, jest wybor
viewtopic.php?f=20&t=135167&p=8152371#p8152371
Tylko wycinac otwory, oklejac folia i domki![]()
![]()
gotowe.
Pudla pakuje, zawoze na poczte, wysylam, i dochodza bez uszkodzen - potwierdzaja to odbiorcy dotychczasowi.
Zapraszam
Prakseda pisze: Ale te bez pokrywy nie nadają się na domek. Nawet jak dolepimy tu płytę styropianową, to nie ma tej szczelności co wyprofilowana pokrywa.
Zowisia pisze:Prakseda pisze: Ale te bez pokrywy nie nadają się na domek. Nawet jak dolepimy tu płytę styropianową, to nie ma tej szczelności co wyprofilowana pokrywa.
Oczywiscie, kazdy sam zdecyduje.
Jest wybor, sa przeciez i pudla z pokrywami. O takie sie staram, a ze czasami brakuje jakiejs czesci - to nie zalezy ode mnie. Co zas do nadawania sie lub nie, IMHO lepszy domek z dolepiona pokrywa niz zaden. Czasem koty zyja po prostu w piwnicach czy domkach i szopkach na dzialkach, i te schrony tez przeciez sa nieszczelne ...
pozdrawiam i dziekuje
zo
Prakseda pisze: Zowisiu, ja nie mam intencji antyreklamować pudeł, które posiadasz. Bardzo dobrze, że je oferujesz i wysyłasz. Doceniam to i szanuję.
Ale czuję się również zobowiązana uświadomić niedoświadczonym budowniczym kocich domków, co jest przydatne, co nie. Nie chodzi o estetykę, czy pokrywa dolepiana czy oryginalna ale o to, że jak robić kotu budkę, to po to by spełniała swoje zadanie, perfekcyjnie. Po co dawać kotu domek, w którym za chwilę będzie mokro.
Piwnice i szopki to co innego niż małe pudełko. Tam kot może wejść wyżej na półkę, na jakieś rupiecie i ma sucho. W końcu chcemy im poprawiać warunki życia.
Pudła bez pokryw proponuję wykorzystać na zimowe karmiki. W takich można uzupełnić czymś brakującą ściankę, zostawić duży otwór. Jedzenie wstawiane w taki styropianowy karmik jest chronione przed opadami, wyjadaniem przez ptaki i nawet w czasie deszczu kot może tam wejść i zjeść nie moknąc.
lamiglowka pisze:Chcemy kupić domek drewniany z trzema pokojami styropianowymi. To gdzie i za ile???
pwpw pisze:Mam kocicę (dzika), która uparła się, by mi domu w nocy pilnować i siedzi na podeście (beton) stąd pomysł, by jej zakupić coś na kształt budy dla psa. Znalazłam coś takiego, może ktoś się wypowie na ile rozmiar itd dobre.. Ewentualnie zaproponuje jakieś inne możliwe lokum dla niej:
http://allegro.pl/anpol-buda-dla-kota-s ... 25309.html
Prawdopodobnie ocieplenie to max 2 cm.. Może szukać bud dla psa (więcej propozycji) i odpowiednio zmodyfikować wejście do nich.. Nie wiem, niech ktoś rzuci doświadczonym okiem. Nie może tak siedzieć.. na teraz stawiam jej pudełka, ale rodzina wynosi![]()
Pozdrawiam.
dune pisze:Ja mam taką
http://m.allegro.pl/przedmiot,anpol-bud ... 83393.html
i jest bardzo dobra
dla mojego stróżującego niby dziczka
wejście ma male i okrągłe i z boku
slonce nagrzewa papę na dachu
i koty sie wylegują na budzie nawet w mroźne dni
chyba lepszy jest taki jednospadowy dach
oczywiscie do środka wkładam masę polarow
a na dno kawalek karimaty
rozmiar M jest w sumie akurat