Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mam taką nadzieję - niestety narazie coraz bardziej znika ogon i tłumaczę Misi żeby tak bardzo nie cieszyła sie cały czas z byle czego.... zachwycona ze do niej coś mówie macha ogonkiem jeszcze bardziejanulka111 pisze:Bedzie dobrze, ofutrzy sie ,jak uzna ,ze jest zimno- moje zaczynaja porastac
kussad pisze:Futerka i ogonki prześliczne![]()
Moja mam nadzieję, że kiedyś odzyska trochę futra i przestanie być goła... cóż powodu nikt wcześniej nie znał
Jeszcze trochę straci i trzeba będzie pomyśleć o ubranku... czy ktoś widział kiedyś ubranego retrievera:(
kussad pisze:Chol…. Jak tu w razie zaginięcia zwierzaka wiedząc, że zwierzak ma chipa można na tym polegać i myśleć, że to ułatwi poszukiwania….kussad pisze:W jakiej bazie są zarejestrowane chipy Waszych zwierząt – sprawdzałam nr chipa obydwojga - mojej suczki i kota tutaj http://pl.dogid.eu/ i nie ma żadnego z nich… czy może dla kotów jest jakaś inna baza?
Przecież sama kiedyś sprawdzałam i widziałam nas w bazie. Faktycznie to było kilka lat temu, teraz zabij mnie ale nie pamiętam linka….
Muszę zapytać weterynarza gdzie tego szukać albo najlepiej w lecznicach, w których były założone…
To było w ramach akcji bezpłatnego chipowania zwierząt –
- Choco – suczka – 2007 rok – lecznica na Różanej,
- Nero – kocurek – 2012 rok – w dniu kastracji – lecznica na Smulikowskiego.
kussad pisze: Dziękuję bardzo – faktycznie to tam wtedy sprawdzałam i jesteśmy tam tylko dane włącznie z imieniem średnio się zgadzają np. Choco ur. 5.11.2005:: chip założony w 2007 roku a zobaczcie na datę urodzenia![]()
Imię: Czoko
Rasa: mieszaniec
Sierść: długowłosy
Gatunek: Pies
Maść: brązowa
Data urodzenia: 03/2008
Nero ur. dokładnie 3.04.2012
Imię: NERO
Rasa: europejska
Sierść: krÓtka
Gatunek: Kot
Maść: czarna
Data urodzenia: 03/2012
Nie wiecie czy w tym drugim koty też są rejestrowane czy to baza tylko dla psów?
Narazie nie mogę zarejestrować nawet Choco bo nie pamiętam dokładnej daty szczepienia p/wściekliźnie?
kussad pisze:Yosiu![]()
![]()
![]()
![]()
Nie zabierajcie na zwabianie przerażonego kota żadnego psa nawet najbardziej zaprzyjaźnionego w domu na własnym terenie. Na zewnątrz kot na wszystko reaguje paniką, ma zakodowane że przed psami wszystkimi się ucieka i nie ma czasu na analizę czy to własny pies czy nie...
Przynajmniej tak zachowywał się mój kot pierwszy ukochany i jedyny wychodzący do końca życia półdziki...
Basiu leż spokojnie w domu i nigdzie nie wychodź![]()
kussad pisze:Podczas spacerów na wyjazdach Mruczuś zachowywał się identycznie - uciekał przed nami i chował się tak jakby nas wcale nie rozpoznawał przynajmniej w ciągu dnia gdy wszystko może na niego zapolować i zrobić mu krzywdę.
W poszukiwaniach pomagała nam świetnie tropiąca suczka - wskazywała miejsce, które potem obserwowaliśmy.
czyli prawdopodobnie tam gdzie znalazłam dokładne informacje-daty o przodkach Mojego Teścia… gdy kiedyś bardzo się zainteresował tematem genealogii, opowiadał nam o swojej rodzinie, przyniósł na płycie stare zdjęcia...W dniu 15 września 2013 roku odeszła nagle w wieku lat 78…. Kondolencje - synowa Elżbieta, wnuki Anna, Piotr, Grzegorz, Wojciech,..
Grobowiec rodzinny na Bródnie –
Niestety teraz działa gorzej niż dawniej.kussad pisze:Lokalizację grobu myślę że ustalimy na tej stronie ZCK w Warszawiehttp://95.50.23.26:8008/mapa/szukaj.php
Podczas weeckendu maleńki Pitulinek[*] od Dorci , Wczoraj maleńki Bingo[*] u Asi, Dziś Bubulka[*] Magji – to tylko ostatnie widoczne na forum a dochodzi dużo innych tragedii i dramatów poza forum i w życiu prywatnym i moim i moich najbliższych…kussad pisze:PiotrusiuMysiu
![]()
Całe szczęście że na forum wśród ulubionych mam też takie pozytywne wątki jak Wasz bo gdyby nie to to nic tylko się załamać po tylu nieszczęściach i dramatach
Bo mam w domu piece kaflowe i oczywiście podejrzenie padło na mnie że palimy w piecach i sąsiadka źle się czuje i pojawił się zapach dymu…truję czadem sąsiadkę z sąsiedniej kamienicy….
kussad pisze: Nie znam się na grzybach, nie zbieram, boje się, leśnych spacerów w okresie grzybowo jagodowym unikamy - jeśli spacer to w miejscu odpowiednim do spuszczenia suki czyli bezludnym i najlepiej widocznym ze wszystkich stron...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość