12 łap i 4 kopyta: koniec części I, zaproszenie do II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 24, 2013 17:26 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Maupa pisze:my tu gadu gadu, a trzeba pomóc koniom z Tary!

viewtopic.php?f=21&t=155387

zbieramy na 600 kostek siana na zimę - w tej chwili mamy 43. jedna kostka kosztuje 3,20 zł.
w kupie siła! :ok:

Wiem, sama założyłam pierwszy wątek o Tarze, no i banerek poczyniłam ;)

Ale fakt, swoim gościom nie uświadomiłam (poza trzymaniem banerka w podpisie), więc dzięki za przypomnienie :)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto wrz 24, 2013 17:27 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

floxanna pisze:Wiem, sama założyłam pierwszy wątek o Tarze, no i banerek poczyniłam ;)

Ale fakt, swoim gościom nie uświadomiłam (poza trzymaniem banerka w podpisie), więc dzięki za przypomnienie :)

wiem przecież :mrgreen: ale jak już chodzę i spamuję, to u Ciebie nie zaspamuję?! :lol:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Wto wrz 24, 2013 17:28 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Maupa pisze:
floxanna pisze:Wiem, sama założyłam pierwszy wątek o Tarze, no i banerek poczyniłam ;)

wiem przecież :mrgreen: ale jak już chodzę i spamuję, to u Ciebie nie zaspamuję?! :lol:

Ależ spamuj, spamuj, bo ja to chyba za mało przebojowa jestem ;)

floxanna

Post » Wto wrz 24, 2013 17:40 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Villentretenmerth pisze:Personel uwiązany do Kota na szeleczkach tkwi heroicznie w polu, deszcz nie deszcz, a Jaśnie Kot raczy polować na myszałki ^^

Pewnie padają ze śmiechu. Bo jak polować mając Dużą na smyczy!?

w sensie, że myszy padają? Tego to nie wiem, Felin nigdy w sumie nie mówiła, jaki efekt przynosi ta łowiecka żyłka Jaśnie Pana Kota ;>
KotkaWodna

Post » Wto wrz 24, 2013 18:33 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

No myszy, myszy. Już widzę ten duet łowiecki... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto wrz 24, 2013 18:51 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Myśmy dawno doszli do wniosku, że Stary to nawet miałby szansę przeżycia na wolności. Jakby zaczął po swojemu polować (jak mu się w daaawnych czasach zdarzało), to potencjalna ofiara umarłaby ze śmiechu. Może tam działa coś podobnego?

floxanna

Post » Wto wrz 24, 2013 20:33 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Floxanna kobieto małej wiary:-). Widziałaś Personę? Widzialaś. Kotkins twierdzi, że Persona jest w stanie upolować nawet kangura. Zabiłaby go wzrokiem......kangur by się poczuł w obowiązku udrapować fantazyjnie w jej misce.

Grunt to siła i moc. A czego jak czego mocy kotom nie brakuje. Jaką to trzeba mieć moc, żeby tak sobie wytresować człowieka, że i w łożku się posunie i zarcie upoluje i przyniesie........ba gotów wyżebrać karton w spożywczaku ku rozrywce ukochanego.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto wrz 24, 2013 20:37 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Boskie.... :ryk: ...i prawdziwe.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto wrz 24, 2013 21:21 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Neigh pisze:Floxanna kobieto małej wiary:-). Widziałaś Personę? Widzialaś. Kotkins twierdzi, że Persona jest w stanie upolować nawet kangura. Zabiłaby go wzrokiem......kangur by się poczuł w obowiązku udrapować fantazyjnie w jej misce.

Grunt to siła i moc. A czego jak czego mocy kotom nie brakuje. Jaką to trzeba mieć moc, żeby tak sobie wytresować człowieka, że i w łożku się posunie i zarcie upoluje i przyniesie........ba gotów wyżebrać karton w spożywczaku ku rozrywce ukochanego.....

Kotkins widziała też na żywo Starego — to nie jest typ podobny do Persony. Potencjalna ofiara umarłaby albo ze śmiechu, albo z nudów, ewentualnie ze starości :lol: Lub znalazłby się litościwy ludź, który by nakarmił. Chyba to ostatnie najprędzej.

floxanna

Post » Wto wrz 24, 2013 21:25 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

a na latające tałatajstwo nie poluje?
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Wto wrz 24, 2013 21:30 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Maupa pisze:a na latające tałatajstwo nie poluje?

Za młodu czasami mu się zdarzało (ale niezbyt często), teraz to już tylko na swoją miskę ;) On ewidentnie jest krótkowidzem, latajuchy chyba są dla w tej chwili niewidoczne. Jak mu czasami macham czymś przed dziobem, to trafia tylko moją dłoń, mniejsze obiekty chyba mu umykają.

floxanna

Post » Wto wrz 24, 2013 21:31 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

dobrze, że chociaż tyle - wie, gdzie miziają ;)
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Wto wrz 24, 2013 21:37 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Maupa pisze:dobrze, że chociaż tyle - wie, gdzie miziają ;)

Myślę, że nawet po całkowitej utracie wzroku trafiłby pod głaskanie (i do gwałcenia — bo on, mimo że kastrat, chęci ma, ale skierowane nie do kotek, tylko do moich przedramion), ale chyba pełna ślepota mu nie grozi. Od początku wykazywał cechy solidnej krótkowzroczności, która się pogłębiła, a ja czuję z nim wspólnotę, bo też półślepa jestem ;)

floxanna

Post » Wto wrz 24, 2013 21:42 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

czarny jak kret, ślepy jak kret, tylko zamiast samemu się chować, chowa rzeczy... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Śro wrz 25, 2013 16:49 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Maupa pisze:czarny jak kret, ślepy jak kret, tylko zamiast samemu się chować, chowa rzeczy... :mrgreen:

Mnie też próbuje pod sobą schować:

Obrazek

Młoda go wspomagała dzielnie:

Obrazek

A poza tym Młoda postanowiła udowodnić, że zmieści się w tym malutkim pudełku, w którym ostatnio kompresowała się Newa:

Obrazek

floxanna

[poprzednia][następna]