Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 22, 2013 22:21 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Trzymam kciuki za Wisienkę i Jasia :ok:
Ty się tez trzymaj, wracaj do żywych z tego szpitala :ok:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob sie 24, 2013 20:56 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Jaś i Wisienka bądźcie dzielne maluchy w nowych domkach :ok:
Za Brzydala i Chudego też kciuki :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Nie sie 25, 2013 18:43 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Przed chwilą pojawił sie Chudy :D
Ale żeby nie było tak pięknie, mocno utykał na tylną łapkę :(
Obejrzałam ile mogłam, wydaje się cała, zgina ją, ran nie ma, paluchy całe. Moze tylko naciągnął coś w środku ...
Strasznie głodny, rzucił sie na żarełko w ruderze, oczywiscie Siwy stał mu nad głową i śpiewał :evil: Mam nadzieje, ze nie bedzie bójki ...
Siwy bardzo mocno pilnuje swojej twierdzy, czyli rudery. Cały czas tam jest, nigdzie nie chodzi. Aż dziwne jak na niekastrowanego kocura.
A w ogóle dzisiaj przejechałam mu ręką po grzbiecie :D Ale był zaskoczony :lol:

Chłopaki OK, Marchewa szaleje w altanie :lol:
Domu mu trzeba, bo rozniesie mury ;)
Proszę reklamujcie chłopaka gdzie sie da!
Nie zdążyłam mu zrobić ogłoszeń :oops:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw wrz 12, 2013 13:25 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Pewnie masz ręce pełne roboty, ale co tam u kotów? Jak dzieciaki? Jak starszyzna?
Jak wygląda aktualnie sprawa z zarządem działek? Ucichło na razie?
Chudy ok?
Obrazek

Jahodny

Od: Pt lut 22, 2013 23:58

Post » Czw wrz 12, 2013 14:06 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

No to po kolei ;)

Chudy ok - łapka sie zagoiła, został tylko łysy ślad. Przychodzi dosć regularnie.
Teraz martwię sie o Siwego ... ostatni raz widziałam go w poniedziałek rano :( Zawsze był, pojawiał się na wołanie. Boję się, ze coś mu sie stało :( No ale nic nie mogę zrobić, tylko czekać ...
W poniedziałek rano był w dobrej formie, zdrowy i coraz bardziej ufny ! Już od wielu dni pozwalał sie porządnie wygłaskać ... szkoda byłoby, zeby teraz coś mu sie stało :(

Jaś i Marchewa juz w swoich domach, małych sreberek nie widać, choć parę dni temu mignął mi jeden z maluchów.
Silva przychodzi regularnie na kolację - mogłabym ją łapać na sterylkę, ale nie mam jej gdzie zamknąć, bo Wisienka wróciła z adopcji i zajęła klatke :roll:
Kojec okupuje mały czarny Joy (którego zgarnęłam 2 tygodnie temu z progu mojego domu).

Chłopaki altankowcy znów wyluzowani, jak nie ma Marchewy :lol: Radek tak go nie lubił, że w ogóle nie zbliżał się do altany - spał 3 dni pod chmurką :( Teraz od 2 dni ich życie wróciło do normy :D
Radecki w przyszły weekend jedzie znów na wystawę promować siebie i pozostałą dwójkę do adopcji :ok:

Działkowe dziadki nadal mendzą, jeden z nich zadzwonił po straż miejską i złożył skargę na nas, ze nasz kot pogryzł mu koperek :lol: Strażnik go wyśmiał i stwierdził, ze straż sie takimi sprawami nie zajmuje :ok:
Szkoda, bo chciałabym porozmawiać ze strażnikami, pokazać, jak żyją koty pod moją opieką, opowiedzieć, na czym polega moja "kocia robota" na działkach. (mam nadzieję, ze byśmy sie dogadali, w końcu jestem z tej samej firmy co strażnicy ;) )

Dostałam długie zwolnienie poszpitalne, wiec chodzę sobie spokojnie rano na działkę, mam więcej czasu dla chłopaków :D

Tak to wygląda aktualnie 8)
Obrazek

Avian

Post » Czw wrz 12, 2013 14:25 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Avian pisze:Działkowe dziadki nadal mendzą, jeden z nich zadzwonił po straż miejską i złożył skargę na nas, ze nasz kot pogryzł mu koperek :lol:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw wrz 12, 2013 15:54 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Witaj w domu. :D
Cóż się stało z Wisienką? Dlaczego wróciła? Nie umiała grać na fortepianie!? Ja nie pojmuję, jak można zrobić coś takiego... Przyjąć a później odrzucić.

Działkowe dziadki nadal mendzą, jeden z nich zadzwonił po straż miejską i złożył skargę na nas, że nasz kot pogryzł mu koperek...

Yhy... I pewnie jeszcze gruszę na miedzy otrząsnął. Niektóre dziadki bywaja mendzące, cóż - taka uroda. Obawiam się, że jeszcze będziesz miała okazję porozmawiania ze strażnikami ale ten ostatni był całkiem sensowny, więc nie powinno być źle.
Gorsza sprawa, że działkowcy mogą bezpośrednio zrobić kotom coś złego. :(
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw wrz 12, 2013 16:09 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Kiedyś, jak była sprawa w sądzie w sprawach kocich, bardzo chciałam tam pójść i opowiedzieć. Ale nie dali mi, tylko przysłali zawiadomienie, że jest już po i pan musi zapłacić (nie mnie, oczywiście). Bardzo żałowałam, rozumiem Cię.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob wrz 14, 2013 10:27 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Chłopaki altankowcy znów wyluzowani, jak nie ma Marchewy :lol: Radek tak go nie lubił, że w ogóle nie zbliżał się do altany - spał 3 dni pod chmurką :( Teraz od 2 dni ich życie wróciło do normy :D
Radecki w przyszły weekend jedzie znów na wystawę promować siebie i pozostałą dwójkę do adopcji :ok:

Ale że co proszę? Ale jak to? To co ta Marchewa robiła? Terroryzowała całe towarzystwo? I Radzio jej nie przepędził??? Dżizes!
Obrazek

Jahodny

Od: Pt lut 22, 2013 23:58

Post » Śro wrz 25, 2013 16:04 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Radzio się lansował w ubiegły weekend na wystawie w Bydgoszczy 8)
Postarał sie porządnie ( w końcu pracował nad tężyzną ciała od paru miesiecy ;) ) - zapewnił swoim kumplom chrupek na zimę :D

Tak się wczoraj odstresowywał po pracowitym weekendzie ;)
Obrazek

... a tak pracował w weekend
Obrazek

Obrazek

Obrazek

W ten weekend znów jedzie "zarabiać" ;)
Zapraszam fanki i fanów w sobotę i niedzielę - hala obok pływalni AWF (Poznań oczywiscie), Droga Dębińska 10c
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 25, 2013 16:35 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Iza, czy ja już mówiłam, że kocham Radzia? :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro wrz 25, 2013 18:04 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Mówiłaś, mówiłaś :lol:

Zapraszam w weekend na wystawę - Radek będzie w oba dni przyjmował wyrazy uwielbienia :mrgreen:
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 25, 2013 18:09 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Avian pisze:Obrazek

Wow!!!

Radek madalista :ok:
Gratulacje :piwa:
Ostatnio edytowano Śro wrz 25, 2013 18:46 przez miltonia, łącznie edytowano 1 raz

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Śro wrz 25, 2013 18:16 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Gratulacje dla Radzia :D :ok:

Jest piękny, ma cudne zielone oczy, malutki biały krawacik i czarny garniturek :D
I do tego zarabia na pozostałych czarnoarmistów, no ja nie wiem Iza ale moim zdaniem zasłużył sobie na dożywocie w Twojej altanie, bo to jest najpiękniejsze miejsce dla niego.
A tę ksywę "wściekły" to już dawno nie należałoby używać, bo przecież na wystawach to oaza spokoju i gracji :D .

Też go kocham ... :1luvu: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Śro wrz 25, 2013 18:24 Re: Działkowa Czarna Armia - Wisienka znów szuka domu!

Ksywka dodaje mu uroku :lol:
Prowadzący wystawę bardzo wyraźne zaznaczał jakie kot ma imię ;)
A Radek nie zaprzeczał tylko głośno i od serca się darł :mrgreen: Ale ani ze strachu, ani ze złości - po prostu lubi sobie pogadać, a że głos ma donośny, bo rezonatory pokaźne ... :mrgreen:
Wszyscy mieli z niego uciechę - zwiedzający, bo był jedynym kotem, którego można było przytulać do woli i sędziowie, bo taki rozdaaaarty :lol:
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]