[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 23, 2013 22:26 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kassja pisze:
lusesita pisze:
Luspa pisze:Technologia żywności i żywienie człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym :wink:

zuch!! jesteśmy z Ciebie dumni!!! :1luvu: szkoda tylko, że tak daleko... ale koty wrocławskie będą miały za to fajnie :wink:

A Wrocław to takie piękne i klimatyczne miasto :ok:

To prawda, w razie potrzeby drzwi we Wrocławiu stoją otworem dla wszystkich z Kotkowa :mrgreen:
Poza tym będę mieszkać sama, więc DT będzie mógł prężnie działać 8)
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto wrz 24, 2013 5:05 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Moja nowicjuszka /chyba taka płeć?/ okazała się być bardzo nieprzyjazną w stosunku do mnie:
syczy na mne zdala jak żmija. Nawet trochę jej się boję.
Nie starałam się na nią świecić latarką - muszę wszak szukać porozumienia z nią.
Chyba ją ludzie okrutnie traktowali i dopóki była głodna, zachowywała się w miarę przyzwoicie.
Apetyt ma niesamowity - chyba i mnie by skonsumowała.
Cóż, będziemy się obserwować i może dogadamy się.
Nawet mam chęć ją nazwać Ragana, co po litewsku zdaje się znaczyć wiedźma.
Ale kto wie - mogę skrzywdzić koteczkę.
A może Mimoza? Tak zapewne lepiej.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto wrz 24, 2013 9:02 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

jania pisze:Przed chwilą przyniesiono do mnie z ul. Ogrodowej porzuconą koteczkę, a może porzuconego kocurka. Nie wiem - nie sprawdzałam. Niby grzeczna, ale syczaca, fucząca i strasznie głośno miaucząca. Zamknęłam ją/ jego w piwnicy do rana. Dałam głodomórkowi jeść i pić. Naprawdę, była/ był głodna/y. Postawiłam kuwetkę i "spanko".
Zobaczymy się rano. Najbardziej przeraża mnie to, że ona/on nieustannie wyje. Może nie lubi być sama?
Kolor nowicjuszki/ nowicjusza - biały z żołtymi i chyba innymi plamkami.
Dość ładna. Ale już chyba nie nadaje się do adopcji?
Chyba trzeba z nią udać się do lekarza, Agatko, Kasiu?

Chętnie Ci pomogę Janiu,tylko moze dać kotu parę dni na ochłonięcie i uspokojenie się :kotek:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto wrz 24, 2013 11:32 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kochana Kasieńko,
jeśli tylko możesz, to proszę o zawiezienie Mimozy na sterylkę już jutro - w środę -
bo ona nie chce siedzieć w "ciepełku Chełmińskim" i przeraźliwie piszczy.
Z moimi bezdomniaczkami - mam nadzieję - się oswoi niebawem i będzie po krzyku.
Bardzo proszę w środę.... Please....
Miłego dnia!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto wrz 24, 2013 15:19 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

jania pisze:Moja nowicjuszka /chyba taka płeć?/ okazała się być bardzo nieprzyjazną w stosunku do mnie: syczy na mne zdala jak żmija. Nawet trochę jej się boję.
A może Mimoza? Tak zapewne lepiej.

Janiu, jakbym widziała moją kicię, co to uciekła mi na Orzeszkowej. Także na początku syczała i fuczała, później, po prawie pół roku, była przyjaźniejsza, ale mogłam ją głaskać tylko wtedy, kiedy jadła. Nawet lubiła. Jednak jeśli zorientowała się, że to ręka - natychmiast w bok!
Koteczka była bura, miała na łebku wyraźną kreskę z żółtej sierści.
Po pół roku wypuściłam ją w miejscu skąd wzięłam, czyli na Orzeszkowej, a ta jak nie pyrgnie przed siebie - i tyle ją widziałam. Nie ma do dzisiaj, chodziłam tam, wołałam, kamień w wodę.
Nazwałam ją Maleństwo, bo zgarnęłam do klatki-łapki jako dziką dzicz drobniutkiej postury. U mnie odpasła się, wysterylizowałam, zaszczepiłam i wypuściłam, no i od tamtej pory nie widziałam ja ani nikt w okolicy. Maleństwo najwyraźniej wybrało wolność, ale ja martwię się.

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Wto wrz 24, 2013 20:24 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Nie ma mojej Śmietniczki :cry:
Mam w domu nowe nabytki - Czarny -lat 4 - wykastrowany i Gucio -nie ma jeszcze roku.Miały to być małe 6miesięczne kotki no cóż..jak na razie Czarny bardzo tęskni za swoją panią Ulą...kilka godzin spędził w szafie, teraz jest z Guciem w zamkniętym pokoju (dla świętego spokoju i moich kotów). Gucio za to zwiedził już całe mieszkanie na "giętkich nogach".
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Śro wrz 25, 2013 10:13 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Witam wszystkich, ja tak z innej bajki.
Może ktoś z tu obecnych chciałby osiatkować balkon dla swoich kotów?
W Warszawie jest firma, która się tym profesjonalnie zajmuje i chcę żeby przyjechali osiatkować mój balkon.
Gdyby znalazł się jeszcze jedna chętna osoba, nic by nie policzyli za dojazd.
Dodam, że robią naprawdę profesjonalne i bardzo dobrze wyglądające osiatkowania - dodałabym linka do ich strony, ale to chyba nielegalne???
Ktoś chętny??

Pozdrawiam Aneta

kisielek882

Od: Pt sie 24, 2012 14:26

Post » Śro wrz 25, 2013 12:22 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kisielek882 pisze:Witam wszystkich, ja tak z innej bajki.
W Warszawie jest firma, która się tym profesjonalnie zajmuje i chcę żeby przyjechali osiatkować mój balkon.
Dodam, że robią naprawdę profesjonalne i bardzo dobrze wyglądające osiatkowania - dodałabym linka do ich strony, ale to chyba nielegalne???
Ktoś chętny??

Pozdrawiam Aneta

Dlaczego to nielegalne? skoro maja strone to chyba dla wszystkich, tak? Prosze podac, przesłałabym ludziom, ktorzy adoptowali ode mnie dwa kociaki, moze zechcą skorzystac.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro wrz 25, 2013 12:26 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Gucio chodził na giętkich nogach i obsikał całe mieszkanie. :mrgreen:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Śro wrz 25, 2013 13:59 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

http://kociasiatka.pl/
Warto wejść w galerię i zobaczyć jak to robią.
Mi zależy na tym żeby siatka była jak najmniej widoczna, bo będę mieszkać w chorej wspólnocie, oni robią perfekcyjnie.
Mają też swój profil na FB
https://www.facebook.com/siatkidlakotow

kisielek882

Od: Pt sie 24, 2012 14:26

Post » Śro wrz 25, 2013 16:16 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kisielek882 pisze:Witam wszystkich, ja tak z innej bajki.
Ktoś chętny??
Pozdrawiam Aneta

Ciekawa jestem jaki byłby koszt osiatkowania balkonu wys.1,30 dł 5,20 J Jesli nie jakiś gigantyczny wielotysięczny, to przyłączyłabym się, bo jednak sieć rybacką rozpiętą na balkonie jedna z moich kocic zwyczajnie przegryza.
Dotąd tego nie było, ale Nutka znalazła sposób na zdemolowanie siatki no i mieszkanie wygląda jak u cyganów.

bozennak

Post » Śro wrz 25, 2013 19:45 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kisielek882 pisze:http://kociasiatka.pl/
Warto wejść w galerię i zobaczyć jak to robią.
Mi zależy na tym żeby siatka była jak najmniej widoczna, bo będę mieszkać w chorej wspólnocie, oni robią perfekcyjnie.
Mają też swój profil na FB
https://www.facebook.com/siatkidlakotow

ja się też na to piszę tylko w październiku, teraz podobno kończą już ocieplanie bloku.
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro wrz 25, 2013 21:42 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ja w Warszawie u córki siatkowałam balkon, kupiłam sama siatkę i aluminiowe kątowniki. Facet wziął za robociznę, tj za przymocowanie siatki 100 zł. Balkon był łatwy do osiatkowania, bo tylko przód
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Czw wrz 26, 2013 8:24 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

MalgorzataJ pisze:Ja w Warszawie u córki siatkowałam balkon, kupiłam sama siatkę i aluminiowe kątowniki. Facet wziął za robociznę, tj za przymocowanie siatki 100 zł. Balkon był łatwy do osiatkowania, bo tylko przód

Małgosiu - dzięki

bozennak

Post » Czw wrz 26, 2013 11:10 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

24.09.2013 razem z pinokio_ łapałyśmy 2 kotki na sterylki z tego samego miejsca, z którego ostatnio zostało zabranych 5 kociaków (wieś Augustowo pod Bielskiem Podlaskim) złapane kotki to tricolorka i czarna oswojone, obecnie przebywają w lecznicy po sterylkach (28.09.2013 lub 30.09.2013 zostaną wypuszczone w miejsce gdzie do tej pory żyły), może ktoś miałby możliwośc zabrania ich na DT? właściecielka tych kotów przebywa w szpitalu i ze szpitala już nie wyjdzie :(, jeśli kotki po sterylkach wrócą w miejsce gdzie do tej pory żyły nie przeżyją zimy, bo nikt ich tam nie będzie karmił

po zabraniu 5 kociaków zostało tam w sumie 5 dorosłych kotów (tricolorka, czarna,bura, czarny i biało-czarny kocur)

burą kotkę zabrała do siebie pinokio_, bo kotka jest chora i wymaga leczenia, 2 kotki są w lecznicy po sterylkach, na miejscu we wsi Augustowo zostały 2 kocury (czarny i biało-czarny)

w takich warunkach żyły koty z właścicielką

Obrazek

Obrazek

kotki złapane na sterylki

w oddali widać biało-czarnego kocuraObrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

[poprzednia][następna]