Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 23, 2013 16:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-dlaczego mały,biały kot

fenek_k pisze:
Neigh pisze:fenek - nie chce tam aby ktoś od Was klatek dla świnek za jakąś symboliczną kwotę? Mam jeszcze wybieg - taki duży sześciokątny - do ogródka ( ponoć niektórzy w domu dla kociaków używaja).

Nazbierałam z czasów jak jeszcze tymczasowałam świnki. Robiłam ostatnio porzadki i postanowiłam się definitywnie pozbyć. A tak przy okazji znasz Puckę?:-)

Ja to sie zawsze... :oops:
Neigh - dopiero teraz doczytalam :)
Pucke znam - nie osobiscie :) bo z Gliwic a ona z Wawy.
Generalnie my jako stowarzyszenie nie kupujemy klatek.
Mamy ich noo na razie wystarczajaco - ale gdybys chciala to mozna u nas na forum wystawic.
o tu.
http://www.swinkimorskie.eu/nowe_forum/ ... 64d503ac92

ale jak to mowia lepiej pozno niz wcale.

Dooobra wystawię ten kojec, bo mi bez sensu dom zawala......ostatnio się staram pozbywać różnych rzeczy. Mam problem z ogromną juccą - kurce ponad 2 metry ma, pień jak baobab i jest u mnie ponad 20 lat........NIE UMIEM oddać......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon wrz 23, 2013 20:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

Dobry wieczór kotkinsowi oraz krewnym i znajomym kotkinsa :D

Ja się tak nieśmiało przypominam :oops: , albowiem zbieramy na siano na zimę dla koników: viewtopic.php?f=21&t=155387&start=30#p10124635

Kto chce i może - niechże dorzuci chociaż złocisza, tudzież zawita na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=156872

Pupy tym razem nie wystawię, bo na niej siedzę, a Wasilij kruszynka solidnie przygniótł mnie do podłoża.

kotkinsa widzę coś długo nie ma...
jak na Nią ;)
czyżby ludzkość ślepła masowo?
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon wrz 23, 2013 21:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

Kotkins był wczoraj we Wrocku na wystawie.
Wystawa była Breugeulów , było tego ze 150 obrazów.
CO licząc z przejazdem -170 km po polskich drogach (nie mam do Wrocka autostrady- stwierdził Kotkins z goryczą!)daje cały dzień.
Najładniejszy obraz? "Martwa Natura z Maksiem Kurą".
Był tam taki- Maksymilian jak żywy na tle jakowyś owoców.
W drodze do wysłuchaliśmy kryminału, w drodze z - zaplanowaliśmy rozbudowę (lub przeprowadzkę) Kotkinsowa.

Wrocław to takie śliczne , europejskie miasto!
Moje ulubione w Polsce (tak, tak- Kraków uważam za taki sobie, a Warszawę lubię tylko ze względu na zamieszkującą w pobliżu Neigh!)
Zjedliśmy pyyyyszny obiad w restauracji lwowskiej (mega pierogi!) na rynku, pochodziliśmy sobie wokół tegoż rynku...
I postanowiliśmy ,że przyjedziemy znowu, wiosną.
W sumie będziemy tam znowu niedługo przejazdem- lądujemy tam, ale odbiorą nas pasierb z narzeczoną i od razu wiozą do domu.
To się nie liczy.

No a dziś normalny kieracik...

Idę spać...

MB - chłopaki z trudem jedzą Felini Complete...
Taurynę przemycam w budyniu.
Mam kłopoty:
- Fio miała troszkę krwi w kupie, odkłaczam intensywnie
- Leoś ma dziś kiepski apetyt- Kotkins przerażony, wszak leosiowy syn odszedł z powodu FIP-a....
- Amka nie lubi budyniu , nie mam jak jej dawać suplementów (z mięska je TYLKO królika, widać to jedyny stwór , który zjada SWÓJ gatunek...)(bo Amcia jest białym królikiem bez uszek)
- NIKT nie dzwoni/pisze/sms-uje o Lala.
(Lalowi to chyba pasuje...)

Poza tym się pochwalę ,że wychowałam już Lala- pazurki nawet obcięłam dziś rano, na razie przednie.
Lal się myje, pięknie drapaczy i jest UJMUJĄCY.

MK obiecał wrzucić na INSTA zdjęcie z dzisiaj- wesołe trio na parapecie- jak widać Lal już się "dokotkował" do reszty.
I co ja pocznę z tym Lalem?????

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon wrz 23, 2013 22:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

Ukochasz :1luvu: I ode mnie pogłaszczesz i mu dorzucisz kawalątek mięska :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto wrz 24, 2013 8:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

Odnosnie Breugeula,to widzialam trzy lata temu swietny film Lecha Majewskiego "Mlyn i krzyz".
Majewski pokazuje historie narodu flamandzkiego na podstawie ozywionych postaci z obrazu Bruegeula.
Wchlania sie to calym soba,bo emocje przekazane sa nie poprzez dialogi ale "obrazowo".
Po Wroclawiu,wystawa jedzie do Paryza,no ale mi jednak za daleko.

lolav

Od: Pon lut 06, 2012 13:25

Post » Wto wrz 24, 2013 8:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

Leoś nie je i za wiele śpi.
Jedziemy wieczorem do weta.

Boję się.

kotkins

Post » Wto wrz 24, 2013 9:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

kotkins pisze:Leoś nie je i za wiele śpi.
Jedziemy wieczorem do weta.

Boję się.

Ale tak w ogóle nie je?
Czy nie je tyle, co zawsze?
Pytam, bo kotkins = panikarz :mrgreen: i może się okazać, że Leoś ma jesienny humorek... albo osłabionko jakieś...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto wrz 24, 2013 9:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

Co z Leosiem ?

jaanka

Od: Wto paź 03, 2006 21:57

Post » Wto wrz 24, 2013 10:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

Za Leosia!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto wrz 24, 2013 10:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

Też byłam na tej wystawie. Mi najbardziej podobały się "wzorniki" z motylami i innymi owadami. Bardzo realistyczne.
Felini Complete nie podawałam, ja bazuję na naturalnych suplementach. FC bałam się podawać, bo Ofelia jest wybredna jak francuski piesek i nie wiedziałam czy zechce wziąć do pyska.

Za Leosiołka wielkie, wielkie kciuki :ok: :ok: . Oby to były tylko humorki albo zakłaczenie albo coś równie niegroźnego.

Ja dzisiaj ciacham Małą Czarną. A moja mama z moją ciocią lecą na wakacje do Grecji (samolotem :strach: ), a ja podwójnie umieram ze strachu.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto wrz 24, 2013 11:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

Kotkins,uspokoj sie,nie denerwoj sie za wczasu.
Wydaje mi sie ze Leos nie jest tak "rozwalony" genetycznie jak jego syn.
Przyczyna tego ze nie je, moze byc wszystko i nic!
W ubieglym tygodniu tez bylam u weta z Calypso,bo nie jadla i biegunke miala,od dwoch dni jest lepiej.
Czekamy na dobre wiadomosci wieczorem!

lolav

Od: Pon lut 06, 2012 13:25

Post » Wto wrz 24, 2013 11:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

A mnie się dziś Kotkinsowo śniło, mimo że nigdy tam nie byłam.

Trzymam kciuki, żeby się okazało, że to tylko Leosiowy kaprys albo wczesnojesienna chwilowa chandra czy inna pierdoła.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto wrz 24, 2013 13:27 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

MB - trzymam kciuki za wszystkich!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto wrz 24, 2013 19:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

Ulżyło mi...po powrocie do domu (z zakupionym uprzednio indykiem)- podałam.
Zjedzono 130 gramów (Leoś) i 100 (Lal),oraz resztę (dziewczyny)
Teraz wszyscy śpią.
Chyba Leosiowi znudziło się wołowe mięsko...

Zobaczymy co będzie dalej.
Jeśli będę musiała kupować codziennie świeżutkie mięsko , to panowie mnie wykończą.

Lal chodzi jak piesek na Małżem i z nim gada.

Małże mówi ,że jak się zmieściły trzy ,to czwarty nie jest żadnym problemem...hmmm...

Póki są ogłoszenia- Lal jest tymczasem.

Floxanna i jak było w Kotkinsowie???

kotkins

Post » Wto wrz 24, 2013 19:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- co dalej, Lalisławie?

kotkins pisze:Floxanna i jak było w Kotkinsowie???

Dużo nie zwiedziłam, bo po wejściu wyraziłam zapotrzebowanie na pójście do łazienki, po czym jak wyszłam z tej łazienki, to mi się już sen przeniósł gdzie indziej :(

Fajnie, że kociejstwu nic nie jest :)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

[poprzednia][następna]