4 kociaki 6 tygodniowe - polfianki - szukamy DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 18, 2013 16:00 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

Propozycja imienia dla drugiej dziewczynki: Zorka :) Co sądzicie?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro wrz 18, 2013 16:03 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

oo znalazłam wątek :D

Cudne kociaki :1luvu:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro wrz 18, 2013 21:28 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

Dorzuciłam trochę zdjęć do albumu.
Z maluchami bawi się tymczasowy Oskarek :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw wrz 19, 2013 9:00 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

Oh! widzę, że mają mamkę :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A Oskar jest boski :1luvu:

A pannice zmieniły się!! Plamki na futerku zupełnie inne - zaczynają wyglądać jak koty :D
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw wrz 19, 2013 9:22 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

Mamka tylko chwilowa była, raczej nikt nie niańczy na stałe.
Dla Oskarka są tylko interaktywnymi zabawkami :)

ariel

Post » Nie wrz 22, 2013 2:44 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W

uroki posiadania dzieci :? :roll:
O 3 pobudka, w sumie dziwne, zazwyczaj budziły po 4, ale może to dlatego, że niespokojnie śpię, bo męczy mnie katar.
Oczywiście trzeba towarzystwo odsikać i nakarmić. Siusiają już same. Wrzucam całą czwórkę do kuwety. Idę przygotować mleko. Wracam - jedna z panienek właśnie nasikała na łóżko. Częściowo na poduszce mokra plama.
Samo jedzenie to Pikuś, pan Pikuś. Karmię największego, najbardziej drapieżnego malucha. Zuzka w tym czasie usiłuje wyrwać butelkę z ręki, wbija opazurzone łapki w mój biedny, obolały kciuk. Żarłok chwyta smoczek w zęby, denerwuje się, że nic nie leci, kopie. Zuza wczepiona w moją rękę szamocze się, usiłując wyrwać siostrze smoczka. Mam dość, zabieram butelkę, daję Zuzi. Teraz chwila spokoju. Dwie pozostałe dziewuszki nie są tak drapieżne.
Koniec karmienia. Jeszcze tylko zmiana pościeli i można pójść spać. O 6 kolejna pobudka...

ariel

Post » Pon wrz 23, 2013 9:59 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

:strach: :strach: :strach: :strach: :strach:

Widziałam Twoje ręce. Potwierdzam - pannice są drapieżne :lol: :lol:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto wrz 24, 2013 8:34 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

Kochani, szukam pilnie DT dla tych maluszków za kilka dni musze je zabrać od Ariel (pewnie jako pięciokilogramowe kluski ;) :1luvu: )
Ma ktoś trochę miejsca dla maluszka?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw wrz 26, 2013 7:56 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

Dziewuszki rosną jak na drożdżach.
Waga nieco stanęła w miejscu, ale panny są już na tym etapie, że bardzo dużo brykają zamiast spać. Jedna z dziewczynek odkryła drapak, niestety drapak jest mocno zdezelowany, więc daleko się nie mogła powspinać.
Wczoraj od cioci Tajdzi dostaliśmy przesyłkę z jedzeniem. I dobrze, bo mleczko się skończyło.
Już od kilku dni staram się karmić je nie tylko mlekiem, ale efekty na razie nie są imponujące. Zuzia jako pierwsza zaskoczyła, że są inne rzeczy do jedzenia. Wczoraj bardzo ładnie wciągała tackę weaninga, przy czym one jeszcze cały czas usiłują każdy pokarm ssać.
Największy żarłok mleczny, panna z jedną łapką ciemną w ogóle nie widzi nic prócz mleka.

Znalazły sobi dziwne miejsce do spania. Nie chcą spać w pudełku. Śpią między kanapą a starym łóżkiem, na drewnianych listewkach, które im położyłam, żeby odizolować od podłogi (na nich oczywiście jeszcze podkład, bo chociaż dzielnie już biegają do kuwety, to jeszcze zdarza im się gdzieś zgubić siuśki). W nocy przyłażą do mnie i śpią przytulone ze mną.

ariel

Post » Czw wrz 26, 2013 15:22 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

Koty kiedyś wpędzą mnie do grobu.
Małą, z białą końcówką ogona, dostała ode mnie imię Duszek, jakiś czas po śniadaniu zwymiotowała, tak solidnie. Cóż, maluchom się zdarza. Dzieciaki poszły spać. Po 11 wróciłam do pokoju, trzy biegają, domagają się jedzenia, Duszka nie ma. Nakarmiłam pozostałe. Wyszedł Duszek, ale jakiś taki nieprzytomny. Na początku myślałam, że jest mocno zaspana, ale po kilku krokach położyła się.
Mała była wiotka, przelewała się, w zasadzie bez kontaktu. Przestawiona w inne miejsce robiła kilka kroków i film jej się urywał. Myślałam, że umiera.
Poleciałam do lekarza. Dojazd, kolejka, w każdym razie trochę to wszsytko trwało. U lekarza a transportera wyjęłam zwykłe, trochę obkupkane (kupa ok) kociątko, które było strasznie głodne.
Temperatura w normie, w kocie nic dziwnego nie widać. Mam obserwować.
Po powrocie do domu dziecko pojadło i ułożyło się na moich kolanach do spania.

ariel

Post » Czw wrz 26, 2013 18:54 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

:roll: :roll: kociaki potrafią nastraszyć. Dziękuję za wspaniałą i szybką reakcję
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw wrz 26, 2013 20:07 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

nadal zachodzę w głowę, co to było i czy się nie powtórzy. Duszek ładnie zjadła podwieczorek i teraz kolację, ale wg mnie odstaje od reszty.
Odchowywanie kociąt to ciągły stres.

ariel

Post » Pt wrz 27, 2013 8:21 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

Zdjęcia z wczorajszego wieczora
Obrazek Duszek
Obrazek Obrazek Duszek i Zuzia
Obrazek
Obrazek
Sprzed dwóch dni
Obrazek
Obrazek
Obrazek z Małi-Małi (w kołnierzu, bo po zastrzykach zrobiła mu się paskudna martwica)

ariel

Post » Pt wrz 27, 2013 19:24 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

nikt nie odwiedza ślicznych dziewczynek?
Dzisiaj wszystkie w porządku, chociaż Duszek rano znów zwymiotowała. Potem już było ok.

ariel

Post » Pt wrz 27, 2013 19:58 Re: 4 kociaki 2 tygodniowe PILNIE szukam opieki/mamki W-wa

To nie są te koty co Ci zawoziłam 8O 8O 8O :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]