KRAKÓW i Małopolska

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lip 24, 2013 21:45 Re: KRAKÓW i Małopolska

Jeśli chodzi o jakiekolwiek problemy z oczkami to polecam z całego serca weterynarzy z ul. Rolnej 1.

Przychodnia http://weterynarz-okulista.pl/pl/

Niesamowita wiedza z zakresu okulistyki i nie tylko. Zaskoczyła mnie wiedza o rasach, o charakterach kotów. Podejście do zwierzęcia jak do najważniejszego pacjenta na globie. Plus super wyposażenie i racjonalny cennik.

Serdecznie polecam, ja jeżdżę z Nowej Huty, choc to przez całe miasto ale jednak warto!!!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pon lip 29, 2013 14:00 Re: KRAKÓW i Małopolska

Polecam:
Animal-Med
Henryka Sienkiewicza 15, Wieliczka

Wet. Mateusz Kręcina, podchodzi naprawdę fachowo i z sercem do zwierząt. Odratował moją sunię, która ma wypadnięty dysk. Robił szereg badań, stawiał diagnozy, utrzymywał przez 2 miesiące mojego psa przy normalnym funkcjonowaniu do czasu rezonansu i operacji, która miała być przeprowadzona u neurochirurga we Wrocławiu. Bardzo dużo dla nas zrobił, od roku mam sunię z alergią - odkąd u niego ją leczę, również są efekty i pies ma się dobrze :)

Polecam:
Arka
Chłopska 2, Kraków

Dr. Baran, specjalista od gryzoni. Ratował moją koszatniczkę, walka trwała 3 miesiące. Mimo wzlotów i upadków dziękuję mu za fachową pomoc, bo zrobił wszystko co się dało. Wiem, że ta pomoc nie była na darmo.

Lecznica wg mnie jedna z lepszych, kilka dni temu odratowali mi kociątko ze wstrząsem. Dostała natychmiastową pomoc, mimo ciężkiego stanu mała przeżyła :)
Minus tej lecznicy to spore koszta, jednak czego się nie zrobi dla zwierzęcia.

Nie polecam:
Całodobowa Lecznica dla zwierząt
Warzycka 37, Wieliczka

Wet. Pankiewicz - Zrobił więcej szkód niż pożytku, przez niego mój pies cierpiał bo był leczony na łapy, a chory miał kręgosłup. Nie chciał wypisać mi również leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych. Przyczynił się do cierpienia psów w "schronisku" w Kłaju. Jest osobą niekompetentną, nie liczy się ze zdaniem właściciela, odradzał operację psa, bo uważał, że jak raz zrobi się operację na kręgosłup to będą kolejne (będą kolejne kręgi wypadać :roll: ) i to nie opłacalne wg niego.

Lecznica mimo, iż całodobowa często zamykana, mimo że pracuje tam dużo weterynarzy. W sylwestra leciałam po leki uspokajające dla psa, który dostał nerwobólów i z szoku zlał wszystko, a tu nagle lecznica zamknięta. Siedział jakiś dyżurujący, który nie wiedział jak pomóc. A oni zabawiali się w sylwestra :roll:

Pracował tam kiedyś weterynarz z połowaniem, miałam bardzo dobre zdanie na jego temat. Wyratował mojego psa nie raz, jednak od paru lat tam nie pracuje i od tych paru lat lecznica moim zdaniem jest na bardzo niskim poziomie, mimo, że mam tam zniszki, większość zabiegów za darmo, to nie zaprowadzę tam już żadnego zwierzęcia.

slut

Od: Sob lip 27, 2013 11:59

Post » Śro sie 07, 2013 14:57 Re: KRAKÓW i Małopolska

Mamy w Krakowie jakiegos innego okuliste oprocz Retiny? Chodzi mi o pozniejsze godziny przyjec, w Retinie w tym tyg do 14 tylko, a nie moge sie wyrwac z pracy....
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Śro sie 07, 2013 22:35 Re: KRAKÓW i Małopolska

oj szczerze powiedziawszy, to nie słyszałam o innym okuliście w Krk...

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Czw sie 08, 2013 12:33 Re: KRAKÓW i Małopolska

jest jeszcze dr Komenda na ul. Szwai. FocusVet. trzeba tylko sprawdzić, kiedy przyjmuje, bo jest tam 3 wetów.
wczoraj był wieczorem.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto sie 13, 2013 21:46 Re: KRAKÓW i Małopolska

Witam, proszę o radę do jakiego weta możemy się wybrać z 5-miesięczną koteczką z następującymi objawami: brak apetytu, problemy z piciem wody pomimo chęci, nieznaczna osowiałość.
Wypadłam nieco z tematu, ale napewno Arka odpada.
Wizyta w trybie pilnym, jutro. Dziękuję z góry.

drakkula

Od: Wto sie 13, 2013 15:10

Post » Sob sie 24, 2013 15:18 Re:

Arsnova pisze:Kraków

Polecam panią dr Monikę Boroń, gabinet Rusznikarska 14/12U (os. Krowodrza Górka), tel. 012 633-60-45. Niestety w niedziele nieczynne. Pani dr młoda, bardzo miła i ciepła w podejściu do zwierzaka i właścicieli, a przy tym zdecydowana, robi wrażenie kompetentnej. Mojego chorego obecnie kota prowadzi od niedawna, ale docierają do mnie pozytywne sygnały od sąsiadów i od innych forumowiczów.
Ostatnio trzymając kicię przy pobieraniu krwi (strasznie sie rzucała) ja i mój TŻ niechcący ją przydusiliśmy - pani dr ją reanimowała i odratowała, zachowując pełny spokój!
11.2010 wildhoney pisze:Ja też polecam Panią Monikę - bardzo miła, kompetentna, rzeczowo odpowiada na wszystkie pytania, a jeśli chodzi o postępowanie z kotami, to jest delikatna, ale gdy trzeba [kot ma syndrom białego fartucha ;-p] jest stanowcza. Szczepi delikatnie. Zawsze bardzo dokładna.

M&X

Od: Sob maja 14, 2005 17:45

Post » Sob sie 24, 2013 16:00 Re: Re:

Arsnova pisze:Kraków

Polecam panią dr Monikę Boroń, gabinet Rusznikarska 14/12U (os. Krowodrza Górka), tel. 012 633-60-45. Niestety w niedziele nieczynne. Pani dr młoda, bardzo miła i ciepła w podejściu do zwierzaka i właścicieli, a przy tym zdecydowana, robi wrażenie kompetentnej. Mojego chorego obecnie kota prowadzi od niedawna, ale docierają do mnie pozytywne sygnały od sąsiadów i od innych forumowiczów.
Ostatnio trzymając kicię przy pobieraniu krwi (strasznie sie rzucała) ja i mój TŻ niechcący ją przydusiliśmy - pani dr ją reanimowała i odratowała, zachowując pełny spokój!
11.2010 wildhoney pisze:Ja też polecam Panią Monikę - bardzo miła, kompetentna, rzeczowo odpowiada na wszystkie pytania, a jeśli chodzi o postępowanie z kotami, to jest delikatna, ale gdy trzeba [kot ma syndrom białego fartucha ;-p] jest stanowcza. Szczepi delikatnie. Zawsze bardzo dokładna.

Tak, dokładnie :) Z całego serduszka również polecam :lol: i jak ktoś szuka zoopsychologa, to ma dwa w jednym :mrgreen: www.zoopsycholog-krakow.eu
Hodowla Kotów Norweskich Leśnych - Demon Lasu*PL
ObrazekObrazek

Wadera

Od: Śro sty 21, 2004 16:08

Post » Sob wrz 21, 2013 18:54 Re: KRAKÓW i Małopolska

britta pisze:nie polecam Arki na ul Chłopskiej -kosmiczne ceny (najdrożej w Krakowie z mojego doświadczenia), dr, Gawor nie rozpoznał chłoniaka u mojej kotki, kilkakrotnie kazał ją odrobaczać. Kotka zmarła. Za półtorej doby w szpitaliku i odsączenie płynu z płuc wziął 700zł. Cały czas był obcesowy, wręcz niegrzeczny, nawet podczas usypiania kotki. Sprawę skwitował -tego trzeba się spodziewać gdy się bierze kota ze schroniska. Brak słów. Działo się to już jakiś czas temu, lecz niedawno musiałam znów tam pojechać -na nocny dyżur, wrażenia wciąż nienajlepsze...

Przykro mi z powodu twojej kotki :( Ja muszę jeszcze w tym miesiącu pojechać z kotem na Chłopską, ponieważ dr. Gawor jest jednym z najlepszych specjalistów w Polsce (jeśli chodzi o stomatologię zwierzęcą) Czy do niego trzeba się wcześniej umawiać na wizytę? Jak to wygląda, bo ilekroć dzwonię do lecznicy to pana doktora albo nie ma, albo ma właśnie jakiś zabieg. No i druga sprawa wygląda tak: jak tam dojechać z dworca głównego PKP w Krakowie? Są może jakieś bezpośrednie połączenia autobusowe tudzież tramwajowe spod dworca głównego, bo kompletnie nie mam rozeznania w tym temacie. Google mapa pokazuje 8 km ze Stanisława Worcella na Chłopską. "Mafię" spod dworca (taxi) absolutnie wykluczam, ew. skorzystam z ICAR'a, ale to w wyjątkowej ostateczności.
Obrazek Obrazek Świat z marmuru <3
Mój świat runął. Nigdy już nic nie będzie takie samo... 31.05.2020 [']
Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym :)

phoenix6

Od: Śro wrz 18, 2013 22:25

Post » Sob wrz 21, 2013 19:31 Re: KRAKÓW i Małopolska

Z dworca kieruj się przez Galerię na ul. Pawią, tam wsiądziesz w tramwaj nr 3 i dojedziesz do przystanku "bieżanowska". To niecałe pół godziny. Stamtąd jakieś 10 minut spacerem na ul. Chłopską.
http://krakow.jakdojade.pl/#tabId=0&
powinno się wyświetlić razem z planem miasta.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob wrz 21, 2013 22:02 Re: KRAKÓW i Małopolska

Dziękuje za pomoc, już nawet Street View Krakowa sobie obejrzałam i mapkę drukuje coby łatwiej było nam trafić do lecznicy :mrgreen: Już nie mogę się doczekać wizyty u pana Doktora (kota nawet nie pytam o zdanie :mrgreen: ) Tym bardziej że sytuacja z dnia na dzień, zamiast się poprawiać tylko jeszcze bardziej się pogarsza... no... błędne koło :| Wygląda na to, że tylko doktor Gawor może nam pomóc w rozwiązaniu stomatologicznego problemu, bo u nas wszyscy rozkładają bezradnie ręce.

phoenix6

Post » Nie wrz 22, 2013 12:45 Re: KRAKÓW i Małopolska

phoenix:
,,dr Gawor jest jednym z najlepszych specjalistów w Polsce (jeśli chodzi o stomatologię zwierzęcą)"

britta

Od: Śro sie 03, 2011 21:30

Post » Nie wrz 22, 2013 12:49 Re: KRAKÓW i Małopolska

phoenix6:
,,dr Gawor jest jednym z najlepszych specjalistów w Polsce (jeśli chodzi o stomatologię zwierzęcą)"
,,tylko doktor Gawor może nam pomóc w rozwiązaniu stomatologicznego problemu, bo u nas wszyscy rozkładają bezradnie ręce."
a dlaczego tak myślisz, skoro nie miałaś z nim jeszcze do czynienia? i bardzo różne opinie krążą na jego temat? może najpierw idź na wizytę, a dopiero potem lobbuj na jego korzyść?
tak, czy inaczej życzę koteczce zdrowia

britta

Post » Nie wrz 22, 2013 14:20 Re:

kachna pisze:KRAKÓW

A ja z kolei polecam gorąco lecznicę Arka przy Chłopskiej [Stary Prokocim]. z tego, co pamietam, na kotach.pl tez miala pochlebne opinie. ja jestem niezmiennie zadowolona.

lili pisze:też polecam! Lili miała tam robioną sterylke, przy okazji wet zauważył chore oczka, podobno od dłuższego czasu - a żaden inny wet tego nie dosttrzegł :/ (nasz wet do dr Szymanowicz... czy jakoś tak ;-) )

karolian pisze:Bardzo bardzo bardzo polecam pana doktora DERKOWSKIEGO z Arki
Jest chirurgiem specjalistą,, ale też wielkim przyjacielem wszystkich stworzeń. Bardzo nam pomógł z naszą połamaną zaciążoną ukochaną znajdą
Dzięki niemu Milka chodzi-a pięcioodłamowego złąmania łąpy z przemieszczeniami nikt inny się w Kraku leczyć nie podjął- dzisaj Milka miałą wyjęte stabilizatory- i jest zrost !!!!!
Do tego dodam że kota po operacji nie tylko łapy ale jednoczesnej sterylcedzisiejszej...już kilka godzin później hasała sobie wesoło z myszką po mieszkaniu- pierwszy raz coś takiego widziałam !!!!zawsze kicie co najmniej dobę wyglądały jak kupka nieszczęścia !
doktor- Derkowski- profesjonalista i do tego przesympatyczny człowiek ! Zawsze miłe słowo i pomocna dłoń !
jescze raz polecam !
strona Arki
http://www.arka-vet.pl

sayane pisze:Gorąco polecam - podobnie jak inni - Arkę na Chłopskiej. http://www.arka-vet.pl/arka.php Co prawda nie pamiętam nazwiska PANI doktor (chyba Derkowska, taka niska, drobna), ale z moim Roczkiem obeszła się bardzo delikatnie i miło (np nosiła na rękach a nie za skórę), mnie wytłumaczyła wszystko co się dzieje i może dziać z kotkiem, objaśniła wyniki badań, itp. Pozwoliła asystować przy badaniach (można też nie, i wtedy pomaga 'pielęgniarz').
Nie zdzierają!! Pani doktor od razu zapytała jakie są fundusze, badania robiła po kolei na zasadzie "jak nie będzie po tych wiadomo, co mu jest to zrobimy kolejne." - a nie wszystko na raz, choć mogła. Wypytała jakie leki dostawał kot wcześniej i co poprzedni weterynarz mówił, o objawy, wcześniejsze choroby, itp - tak, jak powinno być. Wenflon założyła tak, że kotek nawet nie pisnął. Od razu powiedziała, jakie wg. niej są szanse przeżycia (marne i jeśli chcę, to już mogę uśpić z takimi wynikami badań) ale dała mu szansę i próbowała leczyć. A gdy umarł (ona powiedziała, że kotek odszedł a nie, że zdechł albo padł) wyjaśniła co mogło być przyczyną, jak się nim zajmowali, dała wyniki badań i kotka zawiniętego ładnie w jego posłanie (jeśli ktoś chce, za opłatą można zostawić, 65 zł). Od razu zadzwonili też z informacją.

Ogólnie obsługa miła, 'pielęgniarze' i recepcjonistka też, interesują się zwierzakami w poczekalni, zagadaja, człowiek czuje się tak samo zaopiekowany jak zwierzak. Od razu zakładają kartę, można zwierzaka zważyc już w poczekalni i wyniki porównać z poprzednią wagą. Trzeba czekać mimo, że przyjmuje 3 lekarzy na raz; najlepiej umawiać się na godzinę. Doba stacjonarnego leczenia 50 zł, łącznie z lekami. Mają własne laboratorium, badania robią od zaraz, można poczekać na nie albo zadzwonić.

yantei pisze:Wróciliśmy właśnie z Arki na Chłopskiej.
Polecam, bardzo dobre wrażenie na mnie zrobili.

Wprawdzie tani nie są (35 zł za podanie pasty odrobaczającej i ogólne badanie), ale jestem skłonny wydawać trochę więcej na profesjonalną opiekę zdrowotną mojego syna ;)

tree pisze:Polecam Arke na Chlopskiej. Genialne podejcie do kiciow poza tym jest tam mozliwosc umowienia sie na konkretna godzine, co zmniejsza stres do minimum.

10.2008 moni77 pisze:gorąco polecam ARKĘ na ul. Chłopskiej w Krakwie.
"Leczę się " tam od 8 lat i jestem bardzo zadowolona
Doktor Derkowski - świetny specjalista i profesjonalista a przy tym "ludzki" człowiek. Chirug
Stefanowicz Paweł- młody, ambitny i dociekliwy lekarz. Specjalizuje się w okulistyce
Do tych dwóch chodze w ciemno
Dr Gawor - despotyczny i specyficzny ale niewątpliwy specjalista stomatolog
przyjmują tam ponad to dwie panie
Gawor- specjalistka dermatolog
Derkowska
oraz młody pan - doktor Baran
:)
klinika prowadzi diagnostykę i dyżur 24h/dobę

12.2008 sayane pisze:[/b]Polecam gorąco dr. Barana z Arki. Super delikatny, wszystko wyjaśni, porządnie zajmie się zwierzakiem.

02.2009 dora750 pisze:Szczerze polecam lecznicę ARKA na Chłopskiej. Dr Gawor leczył Parysowi ząb z 6 lat temu. Trzyma się do dziś :wink: Sterylizował Pandorę i robił jej przeszczep skóry, kiedy wystąpiła u niej martwica. Bardzo podobało mi się jego rzeczowe wyjaśnienie problemów podopiecznych, możliwe działanie i propozycje.

Teraz maluchy były kastrowane: Ptyś i Bablinka. Dr Derkowski się nami (i nimi :wink: )zajął naprawdę bardzo miło. A co najważniejsze oseski odebraliśmy w pełni wybudzone, bez żadnych perturbacji (Ptyś dwustronne wnętrostwo), bez wymiotów. No nic, jakby nic się nie stało.

Ja jestem bardzo zadowolona z tej lecznicy i mogę polecić. Jest drożej niż w innych lecznicach, ale wiem, że te pieniądze są dobrze ulokowane.

Kasia41krak. pisze:Ja tam chodzę od lat 15-16 (jeszcze nie na Chłopską a na Gersona). Oni są wszyscy cudowni (najmniejszy kontakt miałam z dr Gaworową), ale dr Ania Drekowska to chyba do nieba w butach pójdzie :wink: Prowadziła moje psiaki, moje charty też, a w tej chwili koty. Nigdy się na Niej nie zawiodłam. Nawet jak się jest bez kasy to można zapłacić w ratach (przypuszczam że stali klienci).

04.2009 Monica_20 pisze:A ja NIE POLECAM pani dr Gawor. Byłam tam z moją suczką która miała jakieś guzy na drogach rodnych. Za pobranie krwi i jakiś jeden zastrzyk policzyła sobie 120zł, a za operację chciała zaledwie 700... :/ Umówiła mnie na zabieg ale wcale jej się nie spieszyło chociaż te guzy już gniły... Chciała ją leczyć bo wyniki ie były najlepsze. Zabrałam wyniki badań i już więcej się tam nie pokazałam. Z jej teorią dla Klary mogło być już za późno. Pojechałam do Krak vet-u i tam nie zastanawiali się ani chwili tylko od razu wzięli Klarę na stół. Teraz moja psinka jest zdrowa i szczęśliwa. A dokładniej polecam dr Romana Miśkiewicza i dr Aleksandra (nie pamiętam nazwiska). Poza tym oni za wypisanie recepty nie pobierają opłat a inni tak.

01.2011 agussia5 pisze:Nie polecam:
viewtopic.php?t=92567

jenny 1001 pisze:Nie polecam!
Weterynarze z Arki!Tam liczą sie tylko pieniądze a nie zwierzęta.Czasem uda sie im jakies zwierzę wyleczyć,ale nie ma statystyk ile zwierzat uśmiercają.Szczególnie radze uwazać na nową pseudolekarkę o nazwisku Chmielarz-niekompetentny mruk uśmiercający zwierzęta-szczególnie na dyzurach nocnych.Pani ta dorabia się nie na leczeniu zwierzat ale na ich zabijaniu!!!!

Jakoś nie widzę negatywnych opinii na temat samego pana Gawora (wręcz przeciwnie, jeśli chodzi o stomatologię to jest jednym z najlepszych lekarzy specjalistów w Polsce, i to nie jest moja opinia, tylko jego klientów) Negatywną opinię to widzę tu tylko jedną - twoją właśnie :( Jeszcze tylko dodam że sprawdziłam wszelkie możliwe informacje w internecie na temat samego pana Doktora, zanim podjełam ostateczną decyzję żeby jechać ponad 200 km do tak drogiej kliniki jaką jest Arka i to właśnie do tego konkretnego lekarza) Może zapytam w ten sposób: a jaki ja mam powód żeby tobie wierzyć? Wiesz co to jest plazmocytarne? Znasz to uczucie kiedy lekarze bezradnie rozkładają ręce, bo się nie znają i leczą w ciemno (ze szkodą dla kota oczywiście)

Przepraszam za ton mojej wypowiedzi, ale jestem już zmęczona walką z chorobą, a mój kot wygląda i czuje się coraz gorzej :(

phoenix6

Post » Nie wrz 22, 2013 17:54 Re: KRAKÓW i Małopolska

wybiórczo szukałaś.. proszę bardzo:
..nie znam dobrego weta w twojej okolicy , ale jeśli jesteś mobilna to jedź na bajeczną 1 (Niedakeko zapory na dąbiu) lecze tam od lat swoje zwierzaki . Specjaliści świetni , do dego nie drodzy . Arki stanowczo nie polecam i to nie tylko ze względu na koszty niestety , a dr Gawor to już dla mnie totalna porażka.Podaje ci numer na bajeczną 12 414 33 33. czynne od 10-19;30 soboty 10-14. Rano przyjnuje młoda pani doktor bardzo sympatyczna ale nie ma wielkiego doświadczenia. Jedz najlepiej po 16 wtedy przyjmują zamiennie Bartosz Stawowski lub Maciej Nejman obydwoje tak samo godni zaufania."
,,Kichocia już doszczepiona. Trafił nam się dr Gawor :roll: , więcej do niego nie pójdę... :? "
,,... Akademia weterynaryjna oni powiedza czy cos mozna zrobic czy nie! I jak mam byc szczera to blagam jezeli w Krakowie weterynarz to blagam nie dr.Gawor ten czlowiek zedrze z Ciebie ostatnia koszule i nie powie prawdy byle jak najdluzej ciagnac kase! Mozesz smialo skonsultowac Marcysie u dr Bakowskiego ..."
,,... z LIDL-a . Dostają go bardzo rzadko. Jako przysmak bonusowy. Mam pytanie czy znacie dobrego weta usuwającego zęby ?? Od razu mówię nie doktor Gawor - nie mam w tej chwili tyle pieniędzy. Z tego co się dowiedziałam w Arce usunięcie zęba + ściągnięcie kamienia kosztuje od 300 złotych wzwyż..... ..."
,,... człowiek. Chirug Stefanowicz Paweł- młody, ambitny i dociekliwy lekarz. Specjalizuje się w okulistyce Do tych dwóch chodze w ciemno Dr Gawor - despotyczny i specyficzny ale niewątpliwy specjalista stomatolog przyjmują tam ponad to dwie panie Gawor- specjalistka dermatolog Derkowska ..."
wszystkie cytaty z miau

britta

[poprzednia][następna]