warmińsko - mazurskie, dokocę się!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 20, 2013 16:25 warmińsko - mazurskie, dokocę się!

Nastał TEN moment w naszym życiu, kiedy Trufelka chodzi bardzo smutna od wyjazdu od rodziców, gdzie miała towarzystwo kotki mojej mamy. wczoraj dostałam oficjalną zgodę TŻ, a więc - pragniemy przygarnąć jakiegoś koteczka.
Co oferuję ze swojej strony:
- towarzystwo Trufli (6-miesięczna koteczka, z przedłużonym włosem)
- towarzystwo Sparrowa ( roczny terier niemiecki)
- domek bez możliwości wyjścia na podwórko ( w grę wchodzi jedynie(!) wyjście w szeleczkach)
- zabezpieczone okna siatkami ( balkonu nie zabezpieczałam ze względu, iż nie wypuszczam zwierząt na balkon z powodu mojego lęku wysokości, ale gdyby była taka mocna, mocna potrzeba - zabezpieczymy!)
- osobisty kocyk do spania, miseczki, nowy drapak z hamakiem (właśnie zamówiony)
- dobrej jakości karmę, surowe mięsko też
- cztery ręce do przytulania i głaskania, dwa serduszka do kochania.

Czego oczekiwałabym:
tak sobie wymarzyłam: biała kotka. tolerująca towarzystwo psa.
jak nagnę swoje marzenia: może być też kocurek. jeżeli nie biały kotek, może być innego koloru, jednak wolałabym, żeby był "jednokolorowy". może mieć przedłużony włos, może mieć włosy całkiem długie, może być łysy. jedynie do domku niewychodzącego.
chciałabym również mieć możliwość taką, by ktoś przyjechał na wizytę z kotkiem, w celu zidentyfikowania zachowania wobec psa. aczkolwiek nie wymagam. (mam jednak dużo herbaty, więc zapraszam serdecznie.)

w ramach podpatrzenia relacji kocio-psich, kilka zdjęć na naszym wątku, w moim podpisie.
dojadę prawie wszędzie, jako, że posiadam zniżki studenckie - jestem w stanie jeździć nawet pociągiem na koniec świata, jeśli się zakocham! mogę również podjechać samochodem.
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Pt wrz 20, 2013 16:36 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

HA, to teraz już wszystko wiem :twisted:

Powodzenia!
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pt wrz 20, 2013 16:48 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

A czy moze byc bialy kocurek a nie kotka? Pytam,bo jest do oddania taki bialy kocurek w Bartoszycach. Maluch obecnie przebywa na podworku. Podaje nr tel do tej osoby,jesli bylabys zainteresowana: 517 024 454
Ostatnio edytowano Pt wrz 20, 2013 16:58 przez Czarna puma, łącznie edytowano 1 raz

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pt wrz 20, 2013 16:49 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

Trufelia może Twoje serduszko zmięknie dla tej panienki u Ani Rylskiej. :ok:

Obrazek

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Pt wrz 20, 2013 17:37 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

A malutka kotka z przedłużonym włosem? Na wątku hucianych o niej piszę.Cudna, zdrowiutka, kota lubi ( w jej DT jest dorosły kot).Nie lubi, bo boi się dzieci.Tylko to strasznie daleko ....
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt wrz 20, 2013 17:41 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

jaki fajny post ! Jaki wymarzony dom !

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pt wrz 20, 2013 17:54 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

Czarna puma pisze:A czy moze byc bialy kocurek a nie kotka? Pytam,bo jest do oddania taki bialy kocurek w Bartoszycach. Maluch obecnie przebywa na podworku. Podaje nr tel do tej osoby,jesli bylabys zainteresowana: 517 024 454

potrzebowałabym zdjęć. jednak jestem wzrokowcem. ;)

lenka* pisze:Trufelia może Twoje serduszko zmięknie dla tej panienki u Ani Rylskiej. :ok:

Obrazek

leneczko, potrzebuję linku, bo nie mogę namierzyć wątku :oops:

ewar pisze:A malutka kotka z przedłużonym włosem? Na wątku hucianych o niej piszę.Cudna, zdrowiutka, kota lubi ( w jej DT jest dorosły kot).Nie lubi, bo boi się dzieci.Tylko to strasznie daleko ....

a jak z psem? wiadomo coś, jak reaguje na psy? zaraz zerknę na huciane. :)
Obrazek

Obrazek

Trufelia

Post » Pt wrz 20, 2013 18:20 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

W schronisku w Szczytnie jest na kwarantannie dwuletnia koteczka, zabawowa i przytulasta. Wychowała się z 10 kotami. Jeszcze niedawno miała dom, opiekowały się nią dwie staruszki. Niestety – jedna zmarła, drugą zabrała do siebie córka, ale dla kotów nie znalazło się już miejsce w jej domu. Maja trafiła do schroniska, bardzo źle znosi zamkniecie w małej klatce i odizolowanie od ludzi. Leży całymi dniami apatyczna w kącie. Tęskni do człowieka, który poświęci jej swoją uwagę, pogłaszcze, pobawi się z nią.

Majeczka tęskni do Człowieka

Obrazek
Majka to żywa, wesoła biało-bura koteczka. Jest wysterylizowana czysta, chętnie korzysta z kuwety. Jest wielką pieszczoszką. Została znaleziona w majowy weekend (stąd jej imię), gdy miała zaledwie kilka dni. Być może dlatego, że została wykarmiona pipetką uwielbia kontakt z człowiekiem, przytulanie, trzymanie na kolanach. Ma dwa lata, ale wciąż uwielbia zabawy i psoty, kocha ludzi i koty, jest bardzo towarzyska.

Maja przebywa obecnie w schronisku w Szczytnie. Można ją adoptować ze schroniska. Możemy też osobiście dowieźć kota do Warszawy czy innej miejscowości na terenie Mazur czy Mazowsza.
Telefon kontaktowy w sprawie adopcji: 661-291-778

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pt wrz 20, 2013 18:23 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

Trufelia, o wiele łatwiej jest o przyjaźń kocią -psią niż kocio-kocią, pod warunkiem, że pies jest łagodny.

ewar

Post » Pt wrz 20, 2013 18:25 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

w przypadku moich zwierząt - one do wszystkich przyjdą się obwąchać i bawić, akceptują. obawiam się tylko i wyłącznie tej drugiej strony. :wink:
Obrazek

Obrazek

Trufelia

Post » Pt wrz 20, 2013 18:31 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

Wiele moich kotów poszło do domków z pieskami.Nie raz pisałam, że uwielbiam, kiedy w domu jest kot i pies.W Żadnym wypadku nie było najmniejszego problemu, bardziej więc boję się o relacje z kocim rezydentem niż z psem.
Jakoś nie doczytałam, że chcesz kota jednokolorowego :oops: Nasza malutka jest w bure łatki, więc odpada.

ewar

Post » Pt wrz 20, 2013 18:33 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

Myślę, że jeśli Majeczka akceptowała 10 kotów, to i pieska zaakceptuje. W schronisku, bez człowieka do rozpieszczania, zgaśnie
Chociaż też ma łatki, nie jest całkiem biała...

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pt wrz 20, 2013 18:34 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

owszem, ma łatki. ale jest brana pod uwagę. ;) pokażę TŻ jak wróci z pracy.
Obrazek

Obrazek

Trufelia

Post » Pt wrz 20, 2013 18:44 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

Proszzzz, Malutka jak się odpicuje to paluszki lizać... :mrgreen:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=156768

Obrazek

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Pt wrz 20, 2013 19:21 Re: warmińsko - mazurskie, dokocę się!

Mam cos dla Ciebie .... Milka jest za pan brat z psami - wychowuje się z dwoma na raz .... potrafi się odnależć w kazdym otoczeniu, akceptuje kazdego kota, psa, futra, człowieka .... ona potrafi sie odnależć wszędzie ...

zdjęcia?

za chwilę .... znów mi sie cos wiesza :evil: i mam kłopot aby załadować na ropuchę

na zdjęciach widać, że z psami jej po drodze ....
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

[następna]