KOCIA CHATKA - radości i smutki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2013 23:09 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Bardzo Was przepraszam, ale w najbliższym czasie nie mam szans na obstawienie jakiegokolwiek dyżuru. Przykro mi bardzo, ale zrobię wszystko, żeby jak najszybciej wrócić do stanu używalności :)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Śro wrz 18, 2013 11:04 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

po dyżurze:
Kotka z przedsionka jest urocza. Zostawiłam jej otwartą łazienkę, drzwi na zdrową są uszczelnione kocem.
Dzidka nadal ma rujkę, bardzo się wdzięczy.
Czarnulka (Nina?) ma kiepskie oczy, bawiła się, jadła, ale oczka łzawe.
Na zdrowej przybyło 3 sztuki: Lewy, Figa i Trojek. Doszłyśmy z Beatką do wniosku, że to będzie chyba lepsze niż przenosić Hildę.
Śnieżka jest niezadowolona, syczy na nich, ale malce jej ustępują, więc narazie nie było żadnych spięć, chociaż wiadomo chwilowo jest nerwowo.
Niestety z Hildą jest kiepsko, cały czas koczowała przy boksach i co chwilę właziła za boksy. Długo ją namawiałam na wyjście. Ona już nie może z taką ilością kociaków, wszystkie co chwilę się do niej złaziły, a ona uciekała. Poza tym jej brzuszek jest coraz większy :( Bardzo się martwię, czy to nie fip :( Udało mi się jej podać tylko galastop. Dlatego też przeniosłam część maluchów na zdrową.
Hilda ma do tego paskudną sra...ę, tak samo Bianka, i Messi :? Wzięłam próbki, są w lodówce i może Anetka zawiezie je jutro do badania. Kociaki były przecież odrobaczane, nie wiem co w nich siedzi, a sam probiotyk sobie z tym raczej nie poradzi :?
Dzikunki od Anetki przeniosłam do podwójnego dolnego boksu, jeden nawet zaczął się bawić.
Gabrysia też ma teraz podwójny boks i fajnie szaleje.
W szafce pod zlewem na kwarantannie jest znowu dużo wody, niedawno wycierałam, tam coś mocno cieknie :?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro wrz 18, 2013 11:12 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Jak sie miewa Happy bo cos trzeba pisac na wydarzeniu :( a tam nikt prócz mnie nie nie pisze.Może ktoś by cos tam skrobnął :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 18, 2013 11:51 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

The Szops pisze:Kotka z przedsionka jest urocza. Zostawiłam jej otwartą łazienkę, drzwi na zdrową są uszczelnione kocem.

Agata przyjedzie do kotki jutro po południu. Ta kotka nie jest dzika, poza tym jest ujmująca i myślę, że komuś by się mogła spodobać. Szkoda ją chyba wypuszczać w to miejsce, gdzie była. Idzie zima i kotów będzie coraz mniej, więc jej szanse rosną.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro wrz 18, 2013 13:18 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

CatAngel pisze:Jak sie miewa Happy bo cos trzeba pisac na wydarzeniu :( a tam nikt prócz mnie nie nie pisze.Może ktoś by cos tam skrobnął :roll:

ja się dziś uaktywnię trochę, miałam dostęp do FB tylko z komórki a tam jak mam coś napisać to szkoda gadać, dziś nadrobię zaległości, bo musze jeszcze ogłoszenie Tajgi zrobić, może na je ewentualnie udostępnić z profilu nadzieji? ma więcej "lubiących"
A z happy zgłosiła się chyba ta kobieta, Teresa pisała maila tu na forum, ale nie wiem czy ktoś z nią rozmawiał ?

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Śro wrz 18, 2013 13:27 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

fruciu pisze:
A z happy zgłosiła się chyba ta kobieta, Teresa pisała maila tu na forum, ale nie wiem czy ktoś z nią rozmawiał ?

Ja rozmawiałam z babką mailowo, nie podała swojego numeru telefonu. Mam się do niej odezwać jak powtórka testu na białaczkę wyjdzie dodatnia u Happy. Więc czekamy na II test i zobaczymy.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 18, 2013 16:41 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=156776
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro wrz 18, 2013 18:19 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

CatAngel pisze:Jak sie miewa Happy bo cos trzeba pisac na wydarzeniu :( a tam nikt prócz mnie nie nie pisze.Może ktoś by cos tam skrobnął :roll:

dodałam na fb filmik z Happy, w tle nagrane dzieciaki lepiej żeby wyłączyć głos, ale ja nie umiałam

fruciu

Post » Śro wrz 18, 2013 18:35 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Dorota Wojciechowska pisze:Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=156776

cholewka ale mi poprzeczkę podniosłaś :oops:

bransoletkę z bazarku podrzucę przy okazji

fruciu

Post » Śro wrz 18, 2013 20:00 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

nie wiem gdzie, ale gdzies funkcjonuje ogloszenie Tajgi z moim numerem-jakas babka dzwonila ale niestety ma juz1 kota i chciala dla niego towarzysza :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 19, 2013 11:28 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Bardzo przepraszam , ale po wieczornym dyzurze 18.09 nie mialam dostepou do netu.
Byłam o tyle spokojna ze wszystko tam było ok, za wyjątkiem "braku" niani Hildzi.
Obie z Teresa , która tam akurat była, szukalysmy jej za szafa , no bo wiadomo jest Teresa nie ma Hildy :P , ale gdy zostałam tam sama to juz to było zastanawiające. (moze by tak zostawiac zwykla kartke z info , gdy sie zabiera zwierzaka? 8O, ? )
Marta mnie jednak uspokoila tel, ze zabrała ją Aneta do weta. :D
Maluszki maciupki wystraszone, szaraczki mimo ze dziki to sie bawia, rolowały nabiezaco kolderke.
Pozostałe wszystkie pogodne, kupy ok. Jeden z wolno puszczonych ( ten co ma wiecej czarnego na glowie) bardzo mialczal i wlazil na mnie chyba sie zalil ze nie ma niani.
Na zdrowej Śnieżka goni resztę..Maluchy wesole, prócz jednej ktora sie chowa. Dzidka no coz, wygina smialo cialo.

Pozdrawiam
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Czw wrz 19, 2013 11:40 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Mara S pisze:nie wiem gdzie, ale gdzies funkcjonuje ogloszenie Tajgi z moim numerem-jakas babka dzwonila ale niestety ma juz1 kota i chciala dla niego towarzysza :(

ja postaram się coś odnaleźć i czekam na zdjęcia od niej lepszej jakości do ogłoszenia,
pamiętam że było o nią dużo telefonów ale teraz cisza.

za to o Oliego nie było ani jednego telefonu a był na tylu stronach ogłoszony przecież, nie wiem że tez nikomu nie wpadł w oko :? dobrze że i tak pojechał do domu

fruciu

Post » Czw wrz 19, 2013 11:44 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Na zdrowej przybyło 3 sztuki: Lewy, Figa i Trojek. Doszłyśmy z Beatką do wniosku, że to będzie chyba lepsze niż przenosić Hildę.
Śnieżka jest niezadowolona, syczy na nich, ale malce jej ustępują, więc narazie nie było żadnych spięć, chociaż wiadomo chwilowo jest nerwowo.

Atomosfera taka sobie,bo do niezadowolonych dołączył Trojek.Warczy głośniej niż Śnieżka :roll: Figusia się niczym nie przejmuje i bawi się w najlepsze.Reszta zresztą też.Najbardziej dzikawa jest Niki(czarnulka),ale też już częściej widać ją na kociarni a nie po kątach.
Kotka z przedsionka(,może nazwiemy ją Sielanka?)cudowny miziak,ale jeszcze trochę wystraszona.

Na kwarantannie maluchy luzem pomiaukują jakby szukały Hildy. Messiego kupa dzisiaj w porządku.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw wrz 19, 2013 12:02 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Sielanka :ok: Bardzo mi się podoba :D Będzie z niej jeszcze lwica salonowa.
Ja dzisiaj o godz. 4.30 wypuściłam kocura demolkę na jego włości. Pognał jak pershing.
Dzikuska po sterylce ładnie zjadła rano, a bałam się, że nie będzie jadła ze stresu. Tabletkę też dała sobie podać. Ona jest z tych, które jak się boją, to zastygają w bezruchu, ale nie atakują.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Czw wrz 19, 2013 17:13 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

sobotę rano proszę :D

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

[poprzednia][następna]