Śląsk - kot znaleziony. DO USUNIĘCIA.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 18, 2013 22:33 Re: Śląsk - przygarnę kota do dokocenia

A może Franuś z tego wątku? posting.php?mode=quote&f=1&p=9862600

Obrazek

Obrazek

Ma ok. 1,5 roku, po urazie ma trochę niesprawną łapkę, szuka domu wyłącznie niewychodzącego. Bardzo lubi towarzystwo innych kotów, poczytaj jego historię, w wątku też jest więcej zdjęć.

Może serduszko drgnie właśnie do Franusia?? :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro wrz 18, 2013 23:22 Re: Śląsk - przygarnę kota do dokocenia

Faktycznie historia Franusia niesamowita - czytałam z zapartym tchem.

W chwili obecnej czekam na odpowiedź odnośnie adopcji niewidomego kotka. Odezwała się też do mnie Pani z miejscowego schroniska.

Szukamy kota z najmniejszą szansą na adopcję.
Sami staramy się pomagać pewnemu małemu schronisku, więc zdajemy sobie sprawę jak ciężko znaleźć dom niepełnosprawnemu i "brzydkiemu" zwierzęciu. My kierujemy się sercem, wiemy,że taki zwierzak sto razy bardziej będzie wdzięczny za ciepły kąt i ofiarowaną miłość.
Obrazek
Izi&Bubu

Lusii

Od: Śro wrz 18, 2013 20:23

Post » Czw wrz 19, 2013 5:05 Re: Śląsk - przygarnę kota do dokocenia

Lusii- zapraszamy do poznania naszych kotków, jest ich kilkadziesiąt
dziś-czwartek-jest wolontariat w schronisku i jesteśmy tam w godz 16-18ta
same odwiedziny nie wymuszają adopcji, a być może ktoś Cię zauroczy

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw wrz 19, 2013 7:42 Re: Śląsk - przygarnę kota do dokocenia

Lusii pisze:Faktycznie historia Franusia niesamowita - czytałam z zapartym tchem.

W chwili obecnej czekam na odpowiedź odnośnie adopcji niewidomego kotka. Odezwała się też do mnie Pani z miejscowego schroniska.

Szukamy kota z najmniejszą szansą na adopcję.
Sami staramy się pomagać pewnemu małemu schronisku, więc zdajemy sobie sprawę jak ciężko znaleźć dom niepełnosprawnemu i "brzydkiemu" zwierzęciu. My kierujemy się sercem, wiemy,że taki zwierzak sto razy bardziej będzie wdzięczny za ciepły kąt i ofiarowaną miłość
.

Pozwoliłam sobie pogrubić cytat.
Może zainteresuje Cię Pełzaczek vel Krasnalek z tego wątku?
viewtopic.php?f=13&t=135573&hilit=+pe%C5%82zaczek

Zapewniamy transport za zwrot kosztów paliwa.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw wrz 19, 2013 12:01 Re: Śląsk - przygarnę kota do dokocenia

U nas też jest niewidomy kot Bubuś, ma 1,5 roku. To totalny pieszczoch, ale do tej pory większość domków które chciały Bubusia niestety były wychodzące... Jesteśmy z Tarnowskich Gór.

Bubu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw wrz 19, 2013 16:55 Re: Śląsk - przygarnę kota do dokocenia

U mnie mieszka Marcel. Nie jest chory ani niepełnosprawny, ale o dziwo mimo masy ogłoszeń nikogo nie zauroczył. Jedynym jego "minusikiem" jest niewielka przepuklina, którą wet uznał za niegroźną, ale od czasu do czasu trzeba ją skontrolować. Marcel musi iść do domku, gdzie są inne koty, bowiem wielbi je mocno, ale człowieka kocha bezgranicznie. Ma 6 miesięcy.Wykastrowany, zaszczepiony, gotowy do pokochania od zaraz. Może akurat Was zauroczy?

Obrazek
Obrazek

Choć przyznać trzeba, że są tu koteczki dużo bardziej poszkodowane przez los i człowieka niż Marcyś. Zatem wszystkim przedstawionym tu futerkom życzymy najlepszych domków na świecie :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Czw wrz 19, 2013 19:19 Re: Śląsk - przygarnę kota do dokocenia

Chętnie przygarnęlibyśmy wszystkie kotki z wątku, niestety warunki mieszkaniowe mamy ograniczone i miejsce jest tylko dla jednego.
W chwili obecnej jesteśmy w trakcie procedury adopcyjnej jednego z wymienionych kociaków.
Jeżeli moderator/administrator uważa, że to konieczne można wątek usunąć - mam nadzieję,że znaleźliśmy już "tego" koteczka :)
Na pewno będę się później radzić w sprawie zaprzyjażniania.

P.S.
Trochę off topic, ale nie umiem się połapać w forum. Może mi podpowiecie gdzie szukać wątków np. o legowiskach dla kotów? Nasza kicia miała kiedyś drapak z budką jednak w ogóle go nie używała, kotek, który do nas trafi jest "fanem" legowisk i nie bardzo wiem jakie wybrać. Próbowałam szukać w wyszukiwarce, ale tylko bazarki wyskakiwały, zero porad.
Z góry dziękuję :)
Obrazek
Izi&Bubu

Lusii

Od: Śro wrz 18, 2013 20:23

Post » Czw wrz 19, 2013 20:48 Re: Śląsk - przygarnę kota do dokocenia

Napisałam na pv. Do małego dziecka polecałabym kotka z dt, odrobaczonego i zaszczepionego, takiego, którego nie będzie trzeba leczyć... Do dorosłego kota kota raczej młodszego, zsocjalizowanego z kotami... Mam dwa takie kocurki tygryski: radosne, miziaste, odważne, trzy razy szczepione, odrobaczone itp. Mieszkam w Zabrzu. Kotka dowieziemy. W razie nieudanego dokocenia ma gdzie wrócić, co zabezpiecza umowa adopcyjna i odległość... Kotki są pod opieka Fundacji "Szara Przystań" w Zabrzu. Pozdrawiam! Halina
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt wrz 20, 2013 10:59 Re: Śląsk - przygarnę kota do dokocenia

Halbina nie podkradaj mi domu :ryk:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

[poprzednia]