Kociaki przy ruchliwej drodze - POMOCY PŁOCK

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 18, 2013 22:40 Kociaki przy ruchliwej drodze - POMOCY PŁOCK

Dzisiaj około godziny 19:00 na drodze z Płocka do Warszawy dostrzegłam dwa małe kotki tulące się do siebie na poboczu. Zatrzymałam się by spróbowac im pomóc. Podchodziły blisko mnie zaciekawione i wygłodniałe z nadzieją, że mam coś do jedzenia, ale jak tylko przysuwałam się bliżej uciekały. Niestety są dzikie. Kociaki chyba mają około 2-3 miesięcy. Wyglądają zdrowo nie są wychudzone, ani zaniedbane, ale z pewnością są bardzo głodne i jest im zimno. Mimo usilnych prób nie dały się złapac. :( Zostawiłam im karton z nakryciem z folii bąbelkowej (tylko to miałam w aucie), z nadzieją, że może położą się w nim i trochę ogrzeją. Niestety jedzenia nie miałam przy sobie. Potrzebują teraz pomocy! :( Ich matki nigdzie nie widziałam żywej, ani na szczęście martwej.
Kotki siedzą na poboczu trasy (trawiaste pobocze, dookoła las) z Płocka do Warszawy na drodze nr 62, niedaleko Słupna na 158km.
Piszę do Was z prośbą o pomoc. Byc może ktoś z Was ma specjalistyczne narzędzia i wiedzę do łapania dzikich kotów. Ja niestety byłam bezradna :(.
Kotki czekają na Waszą pomoc!

kasiulex

Od: Śro wrz 18, 2013 22:17

Post » Czw wrz 19, 2013 16:13 Re: Kociaki przy ruchliwej drodze - POMOCY PŁOCK

:!: :!: :!:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw wrz 19, 2013 19:32 Re: Kociaki przy ruchliwej drodze - POMOCY PŁOCK

Przeniosę na Koty.
Obrazek

LimLim