FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na leczenie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2013 21:29 FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na leczenie

Bardzo pilnie potrzebne wsparcie w leczeniu porzuconej chorej kotki- Frani...
Kotka aby móc cieszyc się życiem potrzebuje kosztownych badań oraz leczenia...
Bardzo prosimy o jakiekolwiek wsparcie...
Bez tego Frania nie ma szans na normalne życie...

Cyt. z aukcji Allegro

"Miała być młoda, adopcyjna, a okazało się, że to kotka w wieku 8 - 10 lat i w dodatku chora.
Kilka dni wcześniej doszły mnie słuchy, że gdzieś tam wałęsa się kot perski...
Okazało się ze to kotka która była kilka dni dokarmiana przez panią, która ma sklep zoologiczny i zakład groomerski. Ale kiedy wyszło na jaw, że coś z nią nie tak, pani ta oznajmiła że wypuszcza ją z powrotem na osiedle. Do mnie powiedziała, że już jej nie chce(bo miała wziąć ją do siebie), ponieważ kotka jest agresywna, nabrudziła w kąty i już nie zamierza się nią dłużej zajmować.
Gdybym nie widziała tego na własne oczy, to pewnie mając tyle kotów nie pomogłabym, ale kiedy zobaczyłam to nieszczęście pomyślałam, że ona po prostu umrze w tej mokrej trawie. Widać było na pierwszy rzut oka, ze jest chora więc zabrałam ją i zawiozłam do weterynarza.
Biochemia (wet wyniki podał mi późnym wieczorem przez telefon), to:
glukoza 76(poniżej normy)
kreatynina 1,93(nieznacznie powiększona)
mocznik 75,6
Ogólnie może być taki wynik spowodowany odwodnieniem.
Kicia ma nieżyt górnych dróg oddechowych, zapalenie oskrzeli, czerwone gardło.
Test na białaczkę ujemny.
Dostała antybiotyk synulox w zastrzykach i dexafort. Dzisiaj jakby lżej oddycha, ale w dalszym ciągu nie je.
Ma ubytek zębów i ogólnie jest wyniszczona. Brudna skołtuniona sierść.
Niestety nie chce siedzieć w klatce, dostaje dosłownie szału, a nie mogę jej połączyć z kotami, bo ona niestety nie jest przyjaźnie nastawiona... "

Obrazek

Obrazek

"Historia jakich wiele ostatnio, przez jednych poszukiwane przez innych wyrzucane..nie nauczone do życia na wolności, nie nauczone do polowania, niezaradne i zagubione. Frania to jedna z nich, starsza persica, która zapewne miała kiedyś dom-dziś stanęła na progu bezdomności równoznacznej z najgorszym. Ktoś ją znalazł, ktoś poprosił o pomoc Fundację Azylu Koci Świat, która mimo wielu podopiecznych przyjęła perską kocicę i chce dać szansę na godne życie aż po kres. Szansa jest kosztowna, bo kotka ma przypadłość charakterystyczną dla persów lub tych w typie, urodzonych w obskurnych pseudo-hodowlach--torbielowatość nerek. Poza tym ma chorą wątrobę zapewne przez warunki życiowe w jakich ostatnio się znalazła oraz stany zapalne jamy brzusznej. To nie jest wyrok,ale potrzeba kosztownej diagnozy a zarazem leczenia, aby pokazać tej kotce, że człowiek to nie kat, że nadal potrafi być przyjacielem proszę o wsparcie dla małej, nie w imieniu fundacji, nie w imieniu swoim, ale w imieniu jej ---Frani...

Fundacja Azylu Koci Świat jest mi bardzo bliska, kilka razy pokazała mi, że nie tylko udostępni nr konta...kilka razy przejęła mój dług w lecznicy za pomaganie i leczenie bezdomnych zwierząt i cierpliwie czekała na spłatę miesiącami,wyciąga koty ze schronisk organizując im domy tymczasowe, leczy je i szuka domów stałych, dzięki pomocy wolontariuszy działa sprawnie i skutecznie. Znam osobiście założycielkę Kociego Świata, która opiekuje się nie tylko kotami ale również i psami, końmi ( zgarniętymi z transportu do Włoch ). Byłam i widziałam i proszę Was uczciwie o pomoc w leczeniu Frani, sama mam persa z pseudo, którego ktoś wystawił na klatkę schodową w ciasnym transporterze i wiem, ile pieniędzy pochłania sama diagnostyka a potem leczenie i monitorowanie.

Jest to moje któreś z kolei wydarzenie, zawsze byliście ze mną, proszę więc i tym razem o pomoc...

Podaję nr konta koniecznie z dopiskiem " FRANIA "

Fundacja Azylu Koci Świat,
05-190 Nasielsk, Kątne 59
rachunek bankowy nr. 47 1240 5312 1111 0000 5049 4208

Ania"

To cytat z wydarzenia utworzonego na Facebooku https://www.facebook.com/#!/events/244413665707514/245702062245341/?notif_t=plan_mall_activity

Na chwilę obecną na konto Fundacji na leczenie Frani nie wpłynęła ani jedna złotówka... :(

Tutaj można wesprzeć leczenie Frani zakupem cegiełki http://allegro.pl/porzucona-perska-kotka-cegielki-zycia-pomoz-frani-i3558447055.html?utm_source=Facebook&utm_medium=LikeButton
Ostatnio edytowano Śro wrz 18, 2013 9:20 przez Ania G, łącznie edytowano 2 razy
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

ZENUŚ -MIŁOŚC MOJEGO ŻYCIA 17.06.2014 ['] LALUŚ 05.11.2013[']
Obrazek Obrazek

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Wto wrz 17, 2013 22:12 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

Coś tam wyskrobię, ale ciężko bo zęby Czarnej i wakacje syna mnie zrujnowały. Może ktoś zrobi bazarek? A co lepiej schodzi ciuchy, książki czy biżuteria?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Wto wrz 17, 2013 22:31 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

Dziękujemy :-) Bazarek jak najbardziej tak :-) Myślę, że ubrania i książki są równie chodliwe a jak ktoś kupi np. bluzeczkę to może skusi się też na biżuterię do kompletu ;-)
"...i w swoim cierpieniu odnajdziesz radość, jeśli jego celem będzie ratowanie czyjegoś życia"

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Wto wrz 17, 2013 23:45 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

Ania G pisze:

To cytat z wydarzenia utworzonego na Facebooku https://www.facebook.com/#!/events/244413665707514/245702062245341/?notif_t=plan_mall_activity

Na chwilę obecną na konto Fundacji na leczenie Frani nie wpłynęła ani jedna złotówka... :(

Tutaj można wesprzeć leczenie Frani zakupem cegiełki http://allegro.pl/porzucona-perska-kotka-cegielki-zycia-pomoz-frani-i3558447055.html?utm_source=Facebook&utm_medium=LikeButton

Ania, poudostepniam wydarzenie na FB, ale nie moge w nie wejsc - albo jest zablokowane albo skonczyla mu sie data?
i może dlatego reakcji nie ma, bo rzeczywiście zawsze jest szybki odzew
sprawdzisz? uaktualnisz?
Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this.

ewiczka

Od: Nie gru 30, 2012 23:05

Post » Wto wrz 17, 2013 23:58 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

ewiczka pisze:
Ania, poudostepniam wydarzenie na FB, ale nie moge w nie wejsc - albo jest zablokowane albo skonczyla mu sie data?
sprawdzisz? uaktualnisz?

Wszystko z wydarzeniem jest w porządku. Widać jak śmiga po tablicy głównej od kilku dni.
Może masz chwilową awarię albo cos z ustawieniami w profilu.
A reakcji nie ma tak szybkiej bo to juz nie to co kiedyś. Teraz na fb ogrom kociego czy psiego nieszczęścia jest. I nie wiadomo gdzie ręce włożyć.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 18, 2013 0:12 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

ewiczka pisze:
Ania G pisze:

sprawdzisz? uaktualnisz?

Wydarzenie prowadzi druga Ania poproszę żeby sprawdziła ustawienia prywatności ;-)
Może próbujesz zrobić to przez telefon? U mnie w telefonie nie można udostępniać wydarzeń - mam blokadę...

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Śro wrz 18, 2013 0:14 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

Na glownej widze fote i w opisie link do wydarzenia, ale wejsc w nie nie moge niestety (sprawdzalam przez kompa i komorke) :(

Duzo bid, to fakt, ale zerowy odzew jest bardzo dziwny
Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this.

ewiczka

Post » Śro wrz 18, 2013 0:19 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

Rozmawiałam z Anią jakieś 30min temu. Ustawienia są dobre. A możesz dołączyć do wydarzenia czy z tym też masz problem. Tam co trochę ktoś bierze udział.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 18, 2013 0:46 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

Spróbuje jutro jeszcze raz z jakiegoś innego kompa. Mi wyskakuje że wydarzenia brak :-( więc opcji dołączania i udostępniania nie ma.
Może tylko dziś mi wszystko wariuje, porównuje jutro.
Franie trzeba koniecznie rozreklamować!

ewiczka

Post » Śro wrz 18, 2013 9:17 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

Cyt z FB

"Frania lepiej na lekach-zaczęła w miarę normalnie jeść, robi ładne kupy - widać że wraca do życia.Psy jej nie przeszkadzają, kotów nie atakuje-pod tym względem jest cudowna. W stosunku do ludzi jest koszmarna, ale może dlatego że ją cały czas coś bolało-jak nie nerki to wątroba czy brzuszek....-
biedniusia, najgorsze, że to my ludzie jesteśmy za to odpowiedzialni.."

Obrazek

Obrazek Obrazek

Ania G

Post » Śro wrz 18, 2013 9:27 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

podrzuce chociaz :oops:
agula76

Post » Śro wrz 18, 2013 13:28 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

Zerkne w domu na FB
w tym miesiacu mam fatalnie powiem szczerze, ale moze da sie cos uszczknac...zobacze.

ps
przepraszam, skleroza nie boli ech...
Ostatnio edytowano Pt wrz 20, 2013 12:45 przez fenek_k, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Śro wrz 18, 2013 14:18 Re: FRANIA-wyrzucona perska bieda,potrzebne wsparcie na lecz

zadziałało, udostępniamy, udostępniamy

ewiczka

[następna]