!!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKociaka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2013 6:34 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

*anika* pisze:Miłe to to :wink: Mruczy. Pewnie ze strachu, ale zawsze :mrgreen:
Koczurek. Cały czarny. Zdrowy, śliczny. Jeszcze mleczaki ma. Wiek na moje oko: 3,5-4 miesiące.

Na kolanach mi siedzi. Nie próbował gryźć, raczej fajny będzie - do oswojenia.

8 tygodni maimum miało chyba być :roll:
Dobrze,że bezpieczny.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 17, 2013 10:28 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

*anika* pisze:Teraz bardzo prosimy (ja i ewa_mrau) o wsparcie finansowe na pokrycie kosztów jednego szczepienia (tyle będzie u mnie - dzieciak zostaje na przynajmniej kilka dni na "wstęp oswajania") na choroby wirusowe. Trzeba dzieciaka zaszczepić jak najszybciej (za 2-3 dni). Fotkę rachunku/faktury zrobię oczywiście. Samo odpchlenie i odrobaczanie zrobię ze swoich zapasów (wszystko w domu mam, tylko jeszcze o dawkę muszę dopytać). Nie orientuję się na dziś ile taka szczepionka kosztuje, wydaje mi się że około 45-55 zł (w zależności od producenta i lecznicy).

.

Od drugiego(!) odrobaczenia do szczepienia musi minąć conajmniej tydzień. Nie aplikujcie wszystkiego naraz,bo to się źle kończy... Poza tym zmiana warunków i stres z tym związany to absolutnie nie najlepszy czas na natychmiastowe szczepienie.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto wrz 17, 2013 12:14 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

i przede wszystkim wielkie dzięki *anika* za szybką i tak udaną akcję! :1luvu:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto wrz 17, 2013 13:12 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

tabo10 pisze:i przede wszystkim wielkie dzięki *anika* za szybką i tak udaną akcję! :1luvu:

Nie ma sprawy ;)

Też byłam zaskoczona, że tak szybko się złapał - to chyba najszybsza moja łapanka w życiu :lol: (oprócz łapania ręcznie dzikich kociąt z mojej piwnicy ;) ale na otwartym terenie na najszybsza :) )

Kolejne zdjęcia dzieciaka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak w ogóle trzeba nadać mu imię... Na razie mi się nasunęło imię Marcepan, ale nie wiem czy takie zostanie ;)

I jestem zachwycona zachowaniem kociaka: bezbłędnie trafia do kuwety! Nie zdemolował w nocy klatki chcąc z niej wyjść. Nie rozlał wody z wiszącej miski ;) Nie chciał mnie zjeść. Teraz mojego psa wpuściłam do pokoju (na szczęście nie piszczy pod klatką z nosem między prętami, a zazwyczaj tak robi jak widzi nowego kota) i w ogóle się go nie boi. Przycięłam mu wczoraj pazurki bez żadnego problemu (tuż po pierwszym wyjęciu z transportera po przyjściu do domu).
Dziś się będzie żywił udkiem z kurczaka, już pochłonął pierwszą miskę ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto wrz 17, 2013 13:14 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

Dzięki anika za odzew i łapankę. Kot śliczny. Lubię czarnuszki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 17, 2013 15:39 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

tabo10 pisze:i przede wszystkim wielkie dzięki *anika* za szybką i tak udaną akcję! :1luvu:

*anika* no duże brawa!
To się nazywa pokazowa łapanka :ok:
Ja też poproszę o nr konta na pw, coś dorzucę na szczepienia i inne okołokociakowe zabiegi.

A imię już macie adekwatne dla kociaka z rosyjskiej ambasady? Może Grisza lub Wania? :mrgreen:

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Wto wrz 17, 2013 16:27 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

Agalenora pisze:

*anika* no duże brawa!
To się nazywa pokazowa łapanka :ok:
Ja też poproszę o nr konta na pw, coś dorzucę na szczepienia i inne okołokociakowe zabiegi.

A imię już macie adekwatne dla kociaka z rosyjskiej ambasady? Może Grisza lub Wania? :mrgreen:

a podać swój nr konta czy poczekamy na nr konta ewa_mrau? (ona na razie nie ma dostępu do netu)
Dzięki :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 17, 2013 16:36 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

Podaj swój i rozporządzajcie później, co dalej. :kotek:

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Wto wrz 17, 2013 16:41 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

Agalenora pisze:Podaj swój i rozporządzajcie później, co dalej. :kotek:

ok :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 17, 2013 18:15 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

Wrzucić go na JoKota jako "do adopcji za kilka dni"? Może ktoś się znajdzie chętny :oops: bo widzę, że chłopak szybkie postępy robi :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto wrz 17, 2013 18:33 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

Szalony Kot pisze:Wrzucić go na JoKota jako "do adopcji za kilka dni"? Może ktoś się znajdzie chętny :oops: bo widzę, że chłopak szybkie postępy robi :ok:

Tak! :P

Wrzuć, fajny jest ;)

Jeszcze będę miała filmik kręcony rano (tzn. jak wstałam, czyli po 13 :twisted: ) gdzie leży mi na kolanach i mruczy ;) Poczekasz na link do filmu czy jakoś się go doda na fb później?

Zachęcające do adopcji szczególnie może być to, że (na moje oko) jest całkiem zdrowy 8)

Dodatkowe info: na moje koty (nawet te syczące na niego) reaguje przyjaźnie. Ani się nie boi, ani na nie nie syczy. Z ciekawością się tylko patrzy ;)

Obecnie bawi się gąbkową piłką. Przywiesiłam mu też zabawkę na krótkim łańcuszku pod sufitem - też był zainteresowany :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 17, 2013 19:24 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

Będzie pod tym linkiem za jakieś 20 minut podobno:
http://youtu.be/XBUkQ711agY

Już jest :ok:

Edit: Szalony Kot, podpisz go tam imieniem Marcepan, niech nie będzie bezimienny ;)

Tak, wiem że w Jokocie już Marcepan jakieś 2 lata temu był ;)
Ostatnio edytowano Wto wrz 17, 2013 20:42 przez *anika*, łącznie edytowano 2 razy
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 17, 2013 19:30 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

Strasznie się cieszę, że u malucha wszystko ok i da radę go oswoić :) Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję! Kociaka dopiero na zdjęciach mogę dobrze zobaczyć jak wygląda i jest naprawdę śliczny :) jeszcze raz bardzo dziękuję! :)

Filmik jest super!! :) nie mogę uwierzyć, że to ten kociak, który tak uciekał nawet jak z jedzeniem szłam :)

EwaRe

Od: Pt lip 12, 2013 16:06

Post » Wto wrz 17, 2013 21:12 Re: !!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKoc

Grrrrisza. Piękne imię, i mrrruczące :))). Też proszę o nr konta na priva, zresztą pisalam w w iadomości do Ciebie.
Buziaki i gratulacje. :D :D :D :ok: :ok: :ok:

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

[poprzednia][następna]