POZNAŃ i Wielkopolska

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob sie 10, 2013 14:43 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

znalazłam...szkoda, że o tydzień za późno :cry: :cry: :cry:
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Pt sie 16, 2013 12:08 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

dla poszukujących dr Edytę Karakliumis podaję namiary na nowy gabinet :piwa:
ul. Brzozowa 17, Przeźmierowo
tel. 605 740 340
lub 61 8200 248
i stronka internetowa
http://www.dredyta.pl/index.php?p=1_3_Kontakt
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Pon wrz 16, 2013 0:20 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Pytanie:
Poznań na Zbąszyńskiej wet Dąbrowski, w które dni jest w lecznicy tzn. w które dni przyjmuje wizyty a nie robi same zabiegi?

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Wto paź 29, 2013 12:27 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Paulusek pisze:Co sądzicie o wetach z Poznania Filipińskim na Wichrowych Wzgórzach ?

niestety ja nie polecam, "leczenie" alergii sterydami, wmawianie mi, że wydrapany kot wygląda normalnie i jak uszka nie śmierdzą to nie ma potrzeby robić wymazu (uparłam się i były ziarniaki),
no i wciskanie RC

zrzędzianka

Od: Wto paź 29, 2013 12:18

Post » Wto paź 29, 2013 12:38 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

oxygen_78 pisze:gabinet "Na polance" (http://napolance.pl)
specjalista chirurg Katarzyna Marciniak, malutkie blizny, kotki szybko dochodzą do formy, u mnie nie było, żadnych powikłań. Dobry kontak i przede wsystkim duże doświadczenie pani doktor :)

zgadzam się, pani Kasia to świetna wetka - niestety gabinet się rozrósł i zatrudnia młode dziewczyny, które np nie umieją zcewnikować kota (w dodatku okazało się, że bez znieczulenia!!), ceny podskoczyły tak, że ja się za głowę łapałam (pamiętam rozpiskę z chyba 3-go cewnikowania - cewnik + założenie cewnika + przyszycie + znieczulenie + kroplówka + założenie kroplówki itd itp jakieś 360pln) - szczepienie standard 2 kotów 120pln

zrzędzianka

Post » Wto paź 29, 2013 13:07 Re:

Poznań

Ul. Naramowicka

stanowczo nie polecam dr Marcina Koczorskiego - totalna indolencja w kwestiach żywieniowych (np. cytuję z pamięci :po co kotu suplementować taurynę?? kotu szkodzi podawanie tylko suchej karmy??), nieukrywane poczucie wyższości (gdzie to nie pracował i jakie ma doświadczenie - wiek 35 lat) i lekceważenie opiekuna (pani się w tym kompletnie gubi) a na koniec strzelenie focha bo kot nie czuł się tak dobrze jak wg pana dr miał się czuć. i moja ulubiona odpowiedz na pytanie, co podaje w zastrzykach mojemu kotu - "lekarstwa".

zrzędzianka

Post » Śro lis 13, 2013 20:52 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Hej :) ,

Jestem tu nowa, więc witam wszystkich. Od 4 miesięcy jestem szczęśliwą niańką moich dwóch kotków.

Nie mam zbyt dużej wiedzy jeśli chodzi o wetów w Poznaniu. Na razie chodziłam z nimi tylko do doktora Winieckiego (szczepienia, odrobaczania, leczenie świerzbu i zapalenie pochwy u kotki). Jak dotąd chwaliłam sobie pana doktora, nigdy nie zapłaciłam więcej niż 50 złotych i zawsze wychodziłam zadowolona.

Potrzebowałabym jednak namiar na jakiegoś weterynarza, który pomoże w zdiagnozowaniu i leczeniu grzybicy w niewygórowanej cenie. Nasz dotychczasowy pan doktor stwierdził, że to łuszczyca, jednak symptomy się namnażają i jak dla mnie wszystko wskazuje na grzybicę.

Z góry dziękuję za pomoc.

Vermilion

Od: Pon lis 11, 2013 12:57

Post » Śro lis 13, 2013 21:10 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Specjalistą dermatologiem jest dr Orłowski, przyjmuje w klinice na Mieszka, która jednak do tanich nie należy. Ma bardzo dobre podejście do zwierząt, ale nie jestem w stanie ocenić go jako dermatologa.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw lis 14, 2013 11:52 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Dzięki, a nie orientujesz się jakie mniej więcej ceny mają? (np. za badanie, diagnozę) Bo w niektórych opiniach czytłam, że ceny mają z kosmosu :D. A mi chodzi też, żeby nie za dużo zapłacić za weta, bo później może mnie nie będzie stać na leki i terapię dla kotka :/.

Vermilion

Post » Czw lis 14, 2013 14:02 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Ostatnio za wizytę (badanie palpacyjne, mierzenie temperatury, ważenie, odrobaczenie, wyciśnięcie gruczołów okołoodbytowych) zapłaciłam 50 zł. Na pewno drogie są zabiegi chirurgiczne.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt lis 15, 2013 9:05 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Aaa, to nie tak źle, dzięki za odp!

Na razie umówiłam wizytę u pana Tomka z mobivet, bo w sumie nie chciałabym ciągąć kota tramwajami przez pół miasta na tym zimnie, a on podjedzie do nas. Zobaczymy jak pójdzie :).

Vermilion

Post » Pon lis 25, 2013 11:16 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

A my zerwaliśmy współpracę z Mobivet.
Niestety, okazało się, że jak organizacja "wisi" paręset złotych, które spłaca malutkimi ratami, kiedy tylko ma pieniądze, to weterynarz nie przyjedzie do krztuszącego się krwią psa... Więc uznaliśmy, że nie potrzebujemy takich weterynarzy - szukamy takiego, który przetrzyma chude czasy i dla którego zwierzęta są ważniejsze niż pieniądze od razu w gotówce.

natasha7a

Od: Pt lip 01, 2011 10:13

Post » Czw gru 12, 2013 12:35 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Witam

jestem opiekunka 2 kotów kotka-mama ponad 14 lat i jej syn 12 letni kocur. Przeglądałam i forum i inne strony w poszukiwaniu dobrego, wrażliwego, merytorycznego i sprawdzonego weterynarza lub weterynarki i ciągle miałam wątpliwości. Przez te kilkanaście lat zwiedziłam różne kliniki (p. Wąsiatycza, na Grunwaldzkiej, na Bułgarskiej, na Zbąszyńskiej, na Sobieskiego)i najbardziej do gustu przypadła mi w podejściu do zwierzaka i człowieka klinika Na Polance - wcześniej opiekowała się moimi kociakami p. Karolina Jęczeń ale wyjechała i pozostał dylemat co dalej. Ponieważ kotka miała coraz większy problem ze wstawaniem i wykonywaniem ruchów i wyła przy tym i parskała postanowiłam odnowić znajomość z klinika Na Polance i pojechałam do p. Kasi Marciniak. Kotka została szybko i fachowo przyjęta, obejrzana i zdiagnozowana (zwyrodnienie części lędźwiowo-krzyżowej kręgosłupa), został jej sprytnie podany zastrzyk jak sobie chodziła po ziemi i niewiele stresu. Tym samym jestem naprawdę zadowolona z podejścia zarówno do mojego kociaka, jak i do mnie ponieważ dostałam informacje jakie mnie uspokoiły. Polecam tą klinikę i przede wszystkim p. Kasię - jestem naprawde uczulona na podejście do zwierzaków i jak widzę traktowanie ich jak przedmioty to taka klinika jest dla mnie skreślona - p. Kasia ma podejście takie, że wiem, że nie będę już szukać innego weta.
pozdrawiam serdecznie
Ania

avoid

Od: Pt kwi 22, 2011 10:08

Post » Nie sty 05, 2014 1:06 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Witam
kolega niedawno wziął kotkę ok. 4 mies. dzisiaj dostała rujki 8O no tak młodzież nam coraz szybciej dojrzewa :wink: czy ktoś mógłby polecić dobrego weta, który poprowadzi początkującego kociarza i później zrobi sterylkę - najlepiej taką "bez kubraczka" ? Kolega mieszka w Mosinie i nie jest "MIAUOWY" - chciałabym mu trochę pomóc
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon sty 20, 2014 10:43 Re: POZNAŃ i Wielkopolska

Chciałam podziękować p.Katarzynie Marciniak z lecznicy Na Polance za wielkie serce włożone w ratowanie życia Gremlina. Zostawiałam Go w przychodniu wiedząc, że będzie pod najlepszą opieką, a zabierając do domu czułam się bezpieczniej mogąc zadzwonić do p. Kasi o każdej porze nocy.
Jeszcze raz dziękuję.
Pływanie pod prąd wyrabia mięśnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Od: Czw mar 22, 2007 12:20

[poprzednia][następna]