DS dla małej kotki-Małopolskie-ruda/biała-JUŻ MAM-CZARNĄ:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 15, 2013 20:36 DS dla małej kotki-Małopolskie-ruda/biała-JUŻ MAM-CZARNĄ:)

Witam wszystkich :)

Niestety mój 10-letni psi ukochany kompan na skutek choroby (rak złośliwy) odszedł ode mnie w czerwcu tego roku. Długo mi zajęło zanim się po tym pozbierałam. Zarzekałam się, że nie chce już zwierzaka bo to za bardzo boli gdy musi od nas odejść, ale jednak minęło parę miesięcy a ja czuje brak jakiejś mordki obok, która by mnie zaczepiała. Postanowiłam, że tym razem wybór padnie na kotkę ponieważ jednak mój psiak był wyjątkowy i wątpię bym była w stanie go zastąpić jakimkolwiek innym. Obecnie na stanie posiadam dwa małe psiaki(oba w spadku - jeden dostaliśmy z domem a drugi po babci), które przebywają na ogrodzie i maleńkiego króliczka. Zależy mi żeby kotka była młoda(ok. 2 miesiące) i nawiązała więź z królikiem póki oba są małe tak bym później nie musiała się martwić o wszechobecne polowanie na kicajka :)
Mieszkam w domu jednorodzinnym z ogrodem. Oczywiście małej kotki nie wypuszczałabym na ogród póki nie podrośnie, ale zapewniam, że gdy już będzie w odpowiednim wieku nie będzie mogła narzekać na brak rozrywek jako, że okolica w której mieszkam to las, pełno miejsc do zwiedzania, spokój i dwa-trzy auta przejeżdżające na cały dzień - tak więc będzie całkowicie bezpieczna i z pewnością zadowolona.

Kocham zwierzęta, nie wyobrażam sobie życia bez nich. Byłam już umówiona z Panią na odbiór kotki(rudej) w dniu jutrzejszym, ale właśnie dostałam smsa, że jednak ją już komuś oddała czym sprawiła mi wielki zawód. Przez pół dnia przeszukałam wiele ogłoszeń, najchętniej chciałabym rudą lub całkiem białą, ale jeżeli jakiś pyszczek zwróci moją uwagę to umaszczenie w zupełności nie będzie miało znaczenia. Do zakochania jeden krok! :)

Oczywiście kotkę planuję wysterylizować w przyszłości. Jestem z Tarnowa, mogłabym dojechać do 70-80 km.

Może to właśnie tu zobaczę zdjęcie z mordką, w której zakocham się od 1 sekundy! Liczę bardzo na to! Jestem w stanie dać domek od zaraz.
Ostatnio edytowano Śro wrz 18, 2013 20:03 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zmieniłam tytuł

Madzia_

Od: Nie wrz 15, 2013 20:11

Post » Nie wrz 15, 2013 20:46 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Nevra ma taka biala kotke:) ma swoj watek na Kotach

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Nie wrz 15, 2013 21:00 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Już się kontaktuje z Nevra w tej sprawie, dzięki za podpowiedź :)

Madzia_

Post » Nie wrz 15, 2013 21:11 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Nie wiem, czy biały kot to dobry pomysł na kota wychodzącego... Białe koty częściej niż inne zapadają na bardzo złośliwy nowotwór: rak płaskonabłonkowy. Atakuje głównie części ciała narażone na oparzenia słoneczne i u kotów to są najczęściej uszy :cry: Poczytaj najpierw o tym raku... Nie, żebym ci odradzał adopcję tej białej kotki. Tylko chyba musiałabyś zadbać, żeby nie siedziała godzinami w słońcu, tak jak koty lubią... Trzeba by jej tę przyjemność ograniczać...

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Nie wrz 15, 2013 21:14 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Prawdę mówiąc wcale nie musi być kotem wychodzącym jeżeli to faktycznie może być taki problem jak piszesz lub można mieć na nią oko gdy wychodzi. Miejsca w domu dużo jest, ludzie ciągle są i nie byłaby sama więc myślę, że będąc w środku też nie byłaby pokrzywdzona :)
W każdym razie dzięki za radę, nie pomyślałam w ten sposób a o tej kwestii z pewnością poczytam.

Madzia_

Post » Nie wrz 15, 2013 22:20 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Nie jestem zwolenniczką kotów wychodzących. One często jednak mają nieszczęśliwe wypadki. Wystarczy JEDEN samochód, nawet własny (znajoma potrąciła śmiertelnie swoją kotkę na terenie własnej działki). Bliskość lasu też stanowi zagrożenie (zwierzęta). O wrednym charakterze naszej rasy nie wspomnę.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon wrz 16, 2013 11:32 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Z wszystkim się zgodzę jednak nie ma co popadać w paranoje ponieważ moi sąsiedzi mają koty od wielu wielu lat żyją, chodzą swobodnie i nic im się nie dzieje. Oprócz saren nie widziałam żadnych innych leśnych zwierząt w okolicy a żyje tu już dobre parę lat. Gdyby okolica stanowiła zagrożenie duże dla kota z pewnością bym się nie zdecydowała na wypuszczanie zwierzaka bo też mam głowę na karku.

Madzia_

Post » Pon wrz 16, 2013 14:40 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Mam białą (prawie białą kotunię 5 miesięczną). Kotka jest bardzo miziata i przyzwyczajona do życia w mieszkaniu. Musiałabym mieć gwarancję jej bezpieczeństwa. Uważam że wyście na teren ogrodu byłby dla niej wystarczająco atrakcyjny.

Śnieżka :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Śro wrz 18, 2013 10:44 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Sprawa już nieaktualna. Całkiem przez przypadek udało mi się znaleźć 2miesięczną kotkę wręcz idealną. Straciła mamusie w wypadku jak miała 3 tygodnie i przez to jest nieziemską przylepą potrzebującą dużo ciepła :) Oczywiście nie ma ten kolor sierści w który celowałam, ale i tak jest boska! :)

Obrazek

Madzia_

Post » Śro wrz 18, 2013 10:48 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Mam białego kota ok 3 miesiecy .Przytulaśny, wesoły...Bajerek :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 18, 2013 11:42 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Madzia_ pisze:Sprawa już nieaktualna. Całkiem przez przypadek udało mi się znaleźć 2miesięczną kotkę wręcz idealną. Straciła mamusie w wypadku jak miała 3 tygodnie i przez to jest nieziemską przylepą potrzebującą dużo ciepła :) Oczywiście nie ma ten kolor sierści w który celowałam, ale i tak jest boska! :)

Obrazek

oooo......... :lol:

Czarna puma

Post » Śro wrz 18, 2013 11:44 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Madzia_ pisze: Oczywiście nie ma ten kolor sierści w który celowałam, ale i tak jest boska! :)

Obrazek

:ryk:
Tak to już jest.
Ja chciałam rude, a mam dwa "rude inaczej" ( czyli czarno - białe pingwiny )

Ty też masz "białe inaczej"
Trzeba przyznać, że to maleństwo jest śliczne :1luvu: .
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro wrz 18, 2013 19:39 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

Kiedyś się zarzekałam, że nie chce buraska i co? Wylądowałam z buraskiem hehe :) Tak samo i teraz. Coz poradzic na milosc od pierwszego wejrzenia? Jechalam godzine w jedna strone po nia, ale warto bylo!!!! :)

Madzia_

Post » Śro wrz 18, 2013 19:42 Re: Dam DS dla małej kotki - Małopolskie - ruda lub biała

To moze jakas mala zmiana tytulu? :)

Czarna puma