Pń: działkowe ... - mamuśka i dojrzały kocurek szukają DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 11, 2013 16:30 Re: Pń: 2 maluchy - rudy wariat i czarny okruszek czekają!

Cieszę się z domu Marchewkowego :D :ok:
Za Joya trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Powrót Wisienki mnie smuci - taka śliczna kicia :(
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt wrz 13, 2013 11:00 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Czarny szczęściarz Joy życzy wszystkim czarnym kumpelom i kumplom zawsze usłużnych Dużych i ciepłego fotela pod czarnymi tyłeczkami ;)

Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt wrz 13, 2013 11:28 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

A Tobie koteczku samych smakołyków dzisiaj i długich mizianek na Aviankowych kolanach :D :kotek:

Przecudny jesteś maluchu :D :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt wrz 13, 2013 11:46 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Mały Joy jest zupełnie innym kociakiem niż Jaś i Marchewa. Szczególnie inny od Marchewy, rude są jednak specyficzne, a czarne z moich obserwacji najszybciej sie uczą i kombinują :kotek:
Joy w każdym razie jest malutki, ale baaaardzo bystry :D
Wspaniale mruczy, juz potrafi tuptać na pazurkach, ocierać sie o ludzkie nogi i robić wkoło nich ósemki :lol:
Je jak koń, non-stop się bawi i jest szczęśliwym, ufnym kociakiem :D

Komu kociaka doskonałego?
Za tydzień bedzie zaszczepiony i gotowy do przeprowadzki.
Obrazek

Avian

Post » Sob wrz 14, 2013 13:36 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

I jeszcze kilka fotek z ostatniej "sesji" Joya - może kogoś zachecą?
Joy jest przeuroczy, mądry i kochany. Będzie kolankowym, proludzkim i prozwierzecym kotem jak dorośnie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kto pierwszy sie zakocha?
Obrazek

Avian

Post » Sob wrz 14, 2013 13:49 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

On ma takie podobne miny do Haksia z tego okresu. To jego spojrzenia typu , co ja tutaj robię, to nie ja, j tutaj tylko grzecznie siedzę itp.
Za wspaniały domek :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie wrz 15, 2013 18:26 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Maluch dostał świetną sesje fotograficzną :)
Jest prześliczny. Czarny węgielek z bursztynowymi oczami niewiniątka :1luvu:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Nie wrz 15, 2013 18:55 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Na razie zero odzewu na ogłoszenia ... :(
Mnóstwo czarnych kociąt szuka domów :roll:

No ale to dopiero dwa dni ogłaszania, trzeba czekać.

Joy jest świetny, w nocy spi, a jak się obudzi - wynajduje sobie jakąś zabawę i po cichutku sie bawi :D
Nie marudzi na zamknięcie w łazience, czy kojcu, bo przecież wciaż ma coś do roboty :lol:
Przed chwilą pożarł michę wołowinki i teraz morduje kolejną myszkę, ku uciesze starszych "wujków" przyklejonych do kratek i podglądających malucha ;)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Nie wrz 15, 2013 21:49 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Mała Fasolka :kotek:
na pewno znajdzie dom.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon wrz 16, 2013 22:02 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Po cichu napiszę, ze kroi się domek dla Joya :D
Moze się ujawni? ;)

Joy ma teraz nową ksywę - Diablo II :mrgreen:
Grandzi dzień cały ! Wszystko fruwa, choć nie tak jak w wykonaniu Marchewy ;)

Poza tym czasem sypia (np teraz, bo w końcu grzeczne dzieci idą spać po dobranocce ;) )
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poza tym ma podglądywacza, cichego wielbiciela, stróża czy nie wiem jak go nazwać ;) W każdym razie pilnuje małego dzień i w nocy :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto wrz 17, 2013 8:15 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Przepiękne fotki jak zwykle Avianku :D

Cieszę się, że mały Joy ma domek, domku prosimy o ujawienie :love: :ok: .

Groszek obłędny, prawdziwy anioł stróż i przyjaciel wszystkich futerek :D .

Iza, nieustająco pokłon do samej ziemi :kotek: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto wrz 17, 2013 11:17 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Avian przepraszam, że ładuję tę wiadomośc do Twojego wątku, ale sprawa jest poważna.

Zaginął kot po operacji.

DonDie pisze:Witam wszystkich, daawno temu często tu bywałam, a teraz wracam w poszukiwaniu pomocy.
8 sierpnia wieczorem znalazłam poznańskim Strzeszynie kota potrąconego przez samochód. Zawiozłam go do kliniki na Mieszka. Nazwalismy go roboczo Strzeszynek. Miał złamaną miednicę. 13 sierpnia przeszedł operację. Udała się, wstawiono 2 gwoździ, i przy okazji wykastrowano. 23 sierpnia odebrałam go z kliniki, i umieściłam w DT w swoim biurze (w domu mam 3 psy i 3 koty). Zgodnie z zaleceniami mieszkał w dużej metalowj klatce.
Był bardzo nieufny, w klinice jadł tylko w nocy, syczał, gryzł i drapał.. U mnie oswajał się powoli, pozwolił się głaskać, a 11 września pierwszy raz wzięłam go na ręce..
!2 września mieliśmy jechać do kontroli. Poprosiłam koleżankę, żeby go złapała i włożyła do klatki. Nie chciałąm stracić jego zaufania. Zapakowała go, widziałam, jak sprawdza czy drzwiczki się nie otworzą. Nie zlinczujcie mnie, wiem, że powinnam sama to sprawdzić. Nie zrobiłam tego, mimo swojego świra na punkcie bezpieczeństwa.
No i stało się.. Przy załadunku klatka się otworzyła.. :x
Zniknął w mgnieniu oka. Zaczęliśmy szukać natychmiast i szukamy go nadal w dzień i w nocy. Okolica obwieszona ulotkami.
Błagam o pomoc!!! On sam do nikogo nie podejdzie, być może zareaguje na mój głos...
Strzeszynek jest biały, z szarym berecikiem, tyłeczek i ogonek szary. Tył wygolony po operacji!
Zaginął Poznań-Grunwald, ul. Jugosłowiańska 23a, obok stacji obsługi samochodów ZYK.
Weterynarz ocenił jego wiek na ok. 4 lata.
Nie umiem wstawić zdjęć, ale on jest bardzo charakterystyczny.
Podaję mój tel. 509 742 484
Proszę o przeniesienie tego wątku, jeżeli umieściłam go niewłaściwie.
Pomóżcie :!:

viewtopic.php?f=1&t=156726&p=10112387#p10112387
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto wrz 17, 2013 23:08 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Ech, aż się zarejestrowałam, bo jakoś tak głupio się nie ustosunkować do próśb. Ja jestem tym potencjalnym domem dla Joya, czy odpowiednim, to się jeszcze okaże, mam nadzieję, że tak ;) Na zdjęciach w każdym razie kociak jest coraz piękniejszy <3

ryba90

Od: Wto wrz 17, 2013 23:03

Post » Śro wrz 18, 2013 8:16 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Noooo witam :D
To teraz jesteśmy w komplecie ! :D

Mały od rana już szaleje, oczywiscie pilnowany przez kratkę przez starszego wujka - który nie aż tyle jest starszy, żeby nie chciał poszaleć razem z maludą ;) Patrzy też z zazdrością, jak Joy testuje po kolei wszystkie jego zabawki :lol:
Coraz częściej kratka jest forsowana - co to taka wspinaczka dla małego diablęcia :kotek:
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 18, 2013 8:32 Re: Pń: działkowe maluchy -juz tylko dzielny okruszek Joy cz

Jak miło powitać nowego opiekuna :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]