Helenówek-zajrzyj i pomóż-wielkie wyzwanie- podsumowanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 11, 2013 12:11 Re: Helenówek czyli kotów do rozpuku- 13 kotów wysterylizowa

Zakupiłam kilka cegiełek, życzę powodzenia

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Śro wrz 11, 2013 19:27 Re: Helenówek czyli kotów do rozpuku- 13 kotów wysterylizowa

viewtopic.php?f=20&t=156558
viewtopic.php?f=20&t=156562
viewtopic.php?f=20&t=156560
Uporządkowałam bazarki książkowe, obniżyłam ceny, zapraszam.

Rozmawiałam z panią Anią, umówiłam się wstępnie na sobotę. Podobno jest tam jakaś ciężarna czarna kocica:(
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob wrz 14, 2013 14:49 Re: Helenówek czyli kotów do rozpuku- 13 kotów wysterylizowa

Dzisiaj złapanych 10 kotów - wszystkie są w lecznicy i przechodzą zabiegi.
Dziś byłyśmy w cztery :wink: - magicmada, MaPi, ruru i ja
Jutro kolejny dzień łapania - mają podjechać andorka i wiedźma :ok:

Działkowicze pomagają i atmosfera jest naprawdę godna pozazdroszczenia - aż przyjemnie się coś robi, jeśli wokół widzi się życzliwość i zaangażowanie :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob wrz 14, 2013 17:31 Re: Helenówek czyli kotów do rozpuku- 13 kotów wysterylizowa

Andorko i wiedźmo, fajnie jakby się złapał srebrny kocur i dymna zrudziała u pani Ireny i kotka z działki nr 73.Pani Irena pokaże Wam te dwa, a Pani z działki 73 ma tez być jutro.
Obrazek

magicmada

Post » Sob wrz 14, 2013 20:08 Re: Helenówek czyli kotów do rozpuku- 13 kotów wysterylizowa

Do lecznicy przyjechało 10 kotów.
7 kotek zostało poddanych sterylizacji, w tym dwie sterylizacji aborcyjnej.
2 kocurki zostały wykastrowane
1 kocurek ze względu na obecność zmian nowotworowych w przedsionku jamy ustnej, na podniebieniu i gardle, został poddany eutanazji.
Dzisiejszy koszt "wizyty" w lecznicy, to 850zł.
Dlatego bardzo, bardzo Was prosimy o pomoc w finansowaniu tego wielkiego wyzwania.

Podaję link do aukcji charytatywnej na allegro dla tych kotów - pomóżcie nam pomóc tym kotom:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3522650230

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob wrz 14, 2013 22:06 Re: Helenówek czyli kotów do rozpuku- 13 kotów wysterylizowa

Kocurku ['] :(

na działce nr. 73 czekają 2 koty- kocurek i kotka,
Pani nie będzie ich karmić
Tam jest jeszcze naprawdę dużo kotów i nie można zostawić ani jednego bez sterylizacji
ludzie z działek - wspaniali, bardzo pomagają, przejęci, atmosfera super,
tylko te koszty ogromne...

ja się dzisiaj zakochałam w jednym ze złapanych, cudnym, biało- niebieskim kocurku o wdzięcznym imieniu Blacha,
przepiękny jest i taki chyba nie bardzo dziki...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob wrz 14, 2013 22:20 Re: Helenówek czyli kotów do rozpuku- 13 kotów wysterylizowa

magicmada pisze:Andorko i wiedźmo, fajnie jakby się złapał srebrny kocur i dymna zrudziała u pani Ireny i kotka z działki nr 73.Pani Irena pokaże Wam te dwa, a Pani z działki 73 ma tez być jutro.

Co będzie się chciało złapać - złapiemy, nikogo nie pogonimy ;) no oprócz tych już złapanych wcześniej
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie wrz 15, 2013 6:32 Re: Helenówek czyli kotów do rozpuku- 13 kotów wysterylizowa

Kocurka bardzo szkoda, ale skoro cierpiał... ['], który to był kot, Aniu?

Zaraz na początku złapały się dwa koty, srebrna kotka Lisa, (to chyba ona była w kolejnej ciąży) i wielki biało czarny kocur, podobno nowy na działkach, goniący inne koty.

Potem kilka kolejnych kotów, na samym końcu czarna kotka. (Mam nadzieję, że druga ciężarna to była właśnie czarna, o której słyszeliśmy.)

Obrazek
Obrazek
Ten kot jeszcze nie był złapany, raz zwędził przynętę z klatki i sobie wyszedł.
Obrazek
O tej kotce, (dymna o zrudziałym futerku) karmicielka powiedziała, że rodzi "dziwne" kocięta- być może z jakimiś wadami. Chyba nie jest to najmłodsza kotka, ma zrudziałe futerko- nie wiem, czy to nie efekt choroby. Wydawało się nam, że ma kolejną rujkę, oby się dziś złapała.
Obrazek
Ulubieniec ruru, czyli Blaszka
Obrazek
Obrazek
To chyba srebrna Lisa
Obrazek
To "nowy" kocur.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magicmada

Post » Nie wrz 15, 2013 6:40 Re: Helenówek czyli kotów do rozpuku- 13 kotów wysterylizowa

Dziękuję w ogóle wszystkim zaangażowanym, Duszkowi, ruru a w szczególności MaPi, która jest znakomitą, klatko- nastawiaczką i koto- przekładaczką:), oraz CoolCaty, która miała trudne zadanie przed sobą.
Dziękuję również tym, którzy wpłacają pieniądze na te sterylizacje.
Druga partia wysterylizowanych kotów wróci jutro na swoje miejsce, pierwsza wróciła w zeszły poniedziałek i radzą sobie dobrze.
Obrazek

magicmada

Post » Nie wrz 15, 2013 7:29 Re: Helenówek- kotów do rozpuku-22 sterylizacje-wielkie wyzw

Srebrzynka i Czarnuszka w lecznicy, jeśli nikt nie zgłasza sprzeciwu to Lunka i Kulka (czarna).
Wysłałam mgska tekst na stronę i allegro charytatywne na koszty leczenia malutkich.
Anetko, jak masz ich aktualne zdjęcia, proszę wyślij mi.
Obrazek

magicmada

Post » Nie wrz 15, 2013 8:39 Re: Helenówek- kotów do rozpuku-22 sterylizacje-wielkie wyzw

Kocurek z nowotworem był biało czarny. Widać było że ma połowę spuchniętej głowy i smród straszny się roznosił od rozkładających się tkanek w buzi. Z opisu przypuszczam, że to był ten nowy kot, o którym piszesz.
Luna i Kulka - bardzo ładnie.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie wrz 15, 2013 9:13 Re: Helenówek- kotów do rozpuku-22 sterylizacje-wielkie wyzw

Obrazek
To chyba ten kocur. [']
Obrazek

magicmada

Post » Nie wrz 15, 2013 9:15 Re: Helenówek- kotów do rozpuku-22 sterylizacje-wielkie wyzw

Tu jeszcze koty z jednej z działek: Obrazek
Dymna kotka i chyba jej dzieciak- podobno prawie oswojony. Piękne srebrne kocię.
Obrazek

magicmada

Post » Nie wrz 15, 2013 14:53 Re: Helenówek- kotów do rozpuku-22 sterylizacje-wielkie wyzw

Dziś "łup" mierny w stosunku do spędzonego na działkach czasu. Tylko 6 kotów złapane

Ok 10,30 przywitała nas ulewa, już myślałyśmy, że nici z łapanki w ogóle, ale deszcz szybko minął, zrobiło się koszmarnie parno, ale ciepło i koty zaczęły wychodzić z zakamarków. Udało się zlokalizować kto gdzie pochował łapki i w licznej asyście działkowców ruszyłyśmy do boju ;)

Pierwsza złapała się czarna, podobno, kotka z działki 73, niestety jej towarzysz biało - srebrne czy bury klatkę już całkowicie zignorował.

To to czarne kocię:

Obrazek

Potem złapało się czarne "coś" na działce p. Wiolety - zdjęcia nie mam i tuż obok czarno-biały chyba kocur:

Obrazek

Srebrny kocur jeszcze jajeczny bardzo serdecznie miał w poważaniu klatkę i nasze wysiłki:

Obrazek

W międzyczasie z innego kawałka działek doniesiono nam dwie kotki (?) złapane własnoręcznie przez jakiegoś działkowca bez użycia klatki (podobno jest tam w sumie 7 kotek, wszystkie płodne :strach: )

Obrazek

Ostatni złapany kot to buras na działce p. Ani. Ze trzy siedziały i klatkę hipnotyzowały, ale tylko jeden się skusił.

Obrazek

Wszystkie koty trafiły przed 15 do lecznicy, jutro odbierze je p. Ryszard i wypuści na działkach.

Generalnie:
kotów masa, nie wiem czy da się wysterylizować WSZYSTKIE
wydaje mi się, że następny weekend trzeba będzie odpuścić, bo koty są przepłoszone, wypuszczone przyniosły zapachy z lecznicy i te co ich jeszcze "złe" nie spotkało mocno nieufnie podchodziły do dzisiejszego zamieszania.

Miło było poznać Pymę, która przyjechała za nami zobaczyć "czym się je" taka akcję, z krzykiem nie uciekła ;) będą z niej ludzie :lol:

CoolCaty pewnie wieczorkiem napisze co dziś się połapało i w jakiej kondycji
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie wrz 15, 2013 15:35 Re: Helenówek- kotów do rozpuku-22 sterylizacje-wielkie wyzw

Ten srebry kocur to okoliczny "zapładniacz", którego też nam się nie udało złapać. Raz wszedł do klatki zjadł i wyszedł :evil:
6 złapanych kotów to super wynik po tym, jak już poszła fama wśród działkowych sierściuchów, że łapią i kocurości pozbawiają :mrgreen:

MaPi

Od: Pon maja 21, 2012 13:31

[poprzednia][następna]