Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 12, 2013 9:45 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

dziękuję za informacje o kokcydiach i lambliach
życzę żeby kociaki szybciutko i na zawsze pozbyły się tez lamblii

a tu moje ulubione fotki kociaczków:

Jeep :
Obrazek

Nissanek :
Obrazek Obrazek

Kangusia :
ObrazekObrazek

Toyotka
Obrazek

maluchy Pilnie szukają dobrych domów :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw wrz 12, 2013 14:29 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Dzisiaj maluchy dostały drugą dawkę leku. Nissan siedzi i myśli jak to się stalo, ze odkryłyśmy jego najnowszą kryjowkę w pralce.
dzieciaki dostały nową-starą wędkę - już wygryzły całe pióra oraz tunel - Jeep szybko załapał, ze jak ktoś siedzi w środku to najsuperniejsze jest skoczyć nań z gory :evil:
Dzieciaki siedzą w dt, troszkę kichają, ale mają się dobrze. ja się denerwuję nie wiedząc co przyniesie każdy dzień... :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw wrz 12, 2013 16:58 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Nissan w pralce - ach ta pomysłowość kocich maluchów ;)
u mnie kiedyś kicia schowała się błyskawicznie w zmywarce do naczyń,
wystarczyło że się na chwilę odwróciłam, chciała zobaczyć czy tam jest fajnie
i o zgrozo wcale bym się nie zorientowała ale zmywarka nie chciała się domknąć
a kicia nawet nie miauknęła - czyli trzeba przyszłych opiekunów uczulić też na takie "niespodzianki"
oby jak najszybciej kociaki znalazły się w swoich wymarzonych domkach :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw wrz 12, 2013 19:54 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Marzena wysłalam Ci maila z malutkim zadaniem:)

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt wrz 13, 2013 0:11 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

asia2 pisze:Marzena wysłalam Ci maila z malutkim zadaniem:)

zadanie wykonane :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt wrz 13, 2013 0:19 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

kasia1568 pisze: ale nikt nie pyta o Toyotkę i Kangusie :( a to takie śliczne kociaki :1luvu: . Może coś ruszy. Trzymam kciuki :ok:

O Toyotke miałam wczoraj jedno pytanie - pani chciała ją adoptowac jako jedynaczkę. Asia świadkiem co się dzieje jak Toyota zostaje sama w jakimś pomieszczeniu (nawet nie zamknięta) - ona by się zapłakała, to nie jest jeszcze ten moment, nie ten wiek, a być moze nigdy nie będzie jedynaczką.

Wyrózniłam ogłoszenie Jeepa. Zadzwonił telefon.

Pan: Dzień dobryy, bla bla bree..
Ja: Halo, słabo pana słyszę.
Pan: w sprawie tego kota
Ja: a ktorego kota
Pan: no tego w cętki, jest jeszcze?
Ja; tak
Pan: a czy to jest adopcja?
Ja: No tak
Pan: a to dziękuję
Ja: słucham? A czego się Pan spodziewał?
Pan: czego się spodziewałem?
Ja: no tak
Pan: że ma pani kota do oddania
Ja: no tak, to jest właśnie adopcja.
Pan: aha, a jakies warunki trzeba spełniać? Bo dzwonię już do różnych osób dwa tygodnie i każdy chce się spotykać, coś podpisywać...
Ja; No tak, bo to jest własnie adopcja.
Pan: a no to dziękuję bardzo
Ja: to ja tym bardziej dziękuję.

a po nocy przychodzi dzien, a po burzy spokój.....

W końcu musi się udać, musi coś sensownego się wydarzyć. :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt wrz 13, 2013 0:23 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Marzenia11 pisze:
kasia1568 pisze: ale nikt nie pyta o Toyotkę i Kangusie :( a to takie śliczne kociaki :1luvu: . Może coś ruszy. Trzymam kciuki :ok:

O Toyotke miałam wczoraj jedno pytanie - pani chciała ją adoptowac jako jedynaczkę. Asia świadkiem co się dzieje jak Toyota zostaje sama w jakimś pomieszczeniu (nawet nie zamknięta) - ona by się zapłakała, to nie jest jeszcze ten moment, nie ten wiek, a być moze nigdy nie będzie jedynaczką.

Wyrózniłam ogłoszenie Jeepa. Zadzwonił telefon.

Pan: Dzień dobryy, bla bla bree..
Ja: Halo, słabo pana słyszę.
Pan: w sprawie tego kota
Ja: a ktorego kota
Pan: no tego w cętki, jest jeszcze?
Ja; tak
Pan: a czy to jest adopcja?
Ja: No tak
Pan: a to dziękuję
Ja: słucham? A czego się Pan spodziewał?
Pan: czego się spodziewałem?
Ja: no tak
Pan: że ma pani kota do oddania
Ja: no tak, to jest właśnie adopcja.
Pan: aha, a jakies warunki trzeba spełniać? Bo dzwonię już do różnych osób dwa tygodnie i każdy chce się spotykać, coś podpisywać...
Ja; No tak, bo to jest własnie adopcja.
Pan: a no to dziękuję bardzo
Ja: to ja tym bardziej dziękuję.

a po nocy przychodzi dzien, a po burzy spokój.....

W końcu musi się udać, musi coś sensownego się wydarzyć. :ok: :ok: :ok:

Kilka dni temu miałam prawie identyczny tel , tylko z taką różnicą ze dzwoniła kobieta :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt wrz 13, 2013 0:25 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Pewnie wydzwaniają razem tzn na zmianę, już dwa tygodnie. Ale w sumie to dziwne, bo też wiele jest telefonów, w ktorych osoby umawiają się ze mną czy z Asią na przykład na za dwa dni po czym odwołują, bo już mają kotka. Czyli nie wszyscy mają takie wymagania jak my.

Marzenia11

Post » Pt wrz 13, 2013 0:26 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

u mnie jeszcze dodała...proszę pani ale to jest tylko KOT
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt wrz 13, 2013 0:30 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Marzenia11 pisze:Pewnie wydzwaniają razem tzn na zmianę, już dwa tygodnie. Ale w sumie to dziwne, bo też wiele jest telefonów, w ktorych osoby umawiają się ze mną czy z Asią na przykład na za dwa dni po czym odwołują, bo już mają kotka. Czyli nie wszyscy mają takie wymagania jak my.

Pewnie tak , tylko nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie sie tak boja wizyty P.A i podpisania umowy , bo przecież jeśli nie maja nic do ukrycia to czego sie boją . Zawsze w takich sytuacjach zapala mi sie czerwona lampka czy to nie podobny typ do tego mordercy z Zabrza , lub czy nie na karmienie węzy :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pt wrz 13, 2013 8:04 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Tak bardzo trzeba uważać ludzie są dziwni :( a tu chodzi o to, żeby kociaki miały swoje domki na zawsze i kochające bezwzględnie :!: . Osoby, które na prawdę chcą zwierzaka i mają uczciwe zamiary nie boją sie wizyty PA ani podpisania umowy :kotek: . Czasmi trzeba poczekać na ten domek :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt wrz 13, 2013 8:27 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

kasia1568 pisze: Czasmi trzeba poczekać na ten domek :cry:

wiem, tylko one nie mogą czekać... nie mają gdzie. Tzn jeszcze mają tylko nie wiadomo jak długo, w kazdej chwili mogą to stracić.

A wczoraj jak przygotowywałam tabletki na dzisiaj (podzielić, pokroić, pokruszyć, włozyć proszek do strzykawki) to towarzyszyli mi w tej pracy Jeep i Kangusia. Jeep to nawet łapę położył na kartce, aby mi się nie przesuwała :mrgreen:

Marzenia11

Post » Pt wrz 13, 2013 8:40 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Może ktoś by znalazł coś dla siebie i wspomógł finansowo utrzymanie i leczenie kociaków?

viewtopic.php?f=20&t=155818
viewtopic.php?f=20&t=155461

Marzenia11

Post » Pt wrz 13, 2013 8:52 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Kochany mały pomocnik :1luvu:
Wiem Marzenko co czujesz :( . Ja też codziennie otwieram kompa w lęku, co przyniesie dzisiejszy dzień. Koty znajdują domki ja wierzę, ze i tej cudnej czwórce sie uda :kotek: .
A co u Kornelki widziałaś Ją może ostatnio?,
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt wrz 13, 2013 12:21 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Trzymam :ok: za dobre domki.Pozdrawiam.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

[poprzednia][następna]