Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 10, 2013 0:21 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 72 mądra głowa potrzebna

Gucio bardzo dziękuje za jedzonko. Smakuje mu bardzo. :1luvu:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto wrz 10, 2013 9:52 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 72 mądra głowa potrzebna

A ja mam coś ekstra!!!!

Przedstawiam film o Ćwirku - Fryderyku - trzecia doba w nowym domku: :)

http://www.dailymotion.com/video/x14ghr ... ka_animals
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149299

ZABEZPIECZENIA OKIEN I BALKONÓW WARSZAWA I OKOLICE - POLECAM SERDECZNIE !!!
http://balkondlakota.cba.pl/

.AnnMarie.

Od: Nie wrz 23, 2012 21:10

Post » Wto wrz 10, 2013 10:11 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 72 mądra głowa potrzebna

morelowa pisze:Ola, przecież Ty też człowiek, więc to nie taka znowu inwektywa :mrgreen:
.

ja baba jestem -a to podobno cuś inszego :mrgreen: wg mnie i prawda, zawsze twierdze ,że baba to wyższy stopień rozwoju człowieka :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto wrz 10, 2013 10:17 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 72 mądra głowa potrzebna

.AnnMarie. pisze:A ja mam coś ekstra!!!!

Aniu, przyznaj sie -kota podmieniłaś 8O :lol:
To prawie nieprawdopodobne- amator nie uwierzy,że Fryderyk nie widzi :wink:
Tak bardzo sie cieszę,że sie udało :ok:

alessandra

Post » Wto wrz 10, 2013 10:18 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 72 mądra głowa potrzebna

kotika pisze:Gucio bardzo dziękuje za jedzonko. Smakuje mu bardzo. :1luvu:

na zdrówko i wymiziac prosze Gucinka od nas :D

alessandra

Post » Wto wrz 10, 2013 11:07 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 72 mądra głowa potrzebna

alessandra pisze:
.AnnMarie. pisze:A ja mam coś ekstra!!!!

Aniu, przyznaj sie -kota podmieniłaś 8O :lol:
To prawie nieprawdopodobne- amator nie uwierzy,że Fryderyk nie widzi :wink:
Tak bardzo sie cieszę,że sie udało :ok:

Kot ma jak w raju, tylko oby tego nie zmarnował. Dowiedziałam sie, że 2 razy nasikał na swoje posłanie (to ze zdjęcia, które wkleiłam wcześniej). Mam nadzieję, że to był przypadek i nie powtórzy sie więcej. U mnie fakt - robił to, ale potem będąc u mojej mamy przez 1,5mies ani razu we własne gniazdo mu się nie zdarzyło. Oby poszedł po rozum do głowy, bo takiego domu na pewno by już nie znalazł...

ps. Moja mama znalazła wczoraj na bazarze dosłownie zaropiały szkielet rudej kotki norweskiej (albo coś w tym typie). Podobno koczowała tam od początku lipca i zupełnie nikt jej nie pomógł. Jest kotem widzącym, ale piszę, jakby ktoś coś słyszał, że taka charakterystyczna panna jest poszukiwana.
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149299

ZABEZPIECZENIA OKIEN I BALKONÓW WARSZAWA I OKOLICE - POLECAM SERDECZNIE !!!
http://balkondlakota.cba.pl/

.AnnMarie.

Od: Nie wrz 23, 2012 21:10

Post » Wto wrz 10, 2013 11:13 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 72 mądra głowa potrzebna

.AnnMarie. pisze:
ps. Moja mama znalazła wczoraj na bazarze dosłownie zaropiały szkielet rudej kotki norweskiej (albo coś w tym typie). Podobno koczowała tam od początku lipca i zupełnie nikt jej nie pomógł. Jest kotem widzącym, ale piszę, jakby ktoś coś słyszał, że taka charakterystyczna panna jest poszukiwana.

i kciuki za Fryderyka , aby sikał do kuwetki jeno :ok: :ok: :ok:
Myslę,że czasem kazdemy ślepaczkowi moze sie zdarzyć,że mapa terenu troche mu zaszwankuje, szczególnie gdy jest kotkiem emocjonalnym-jak mój Rolfik;
Aniu, polec Pani na wszelki wypadek ten środek -rewelacja, kazdy to powie, kto uzywał -popsikac na sioo , poczekac , wytrzec , pozostawia świezy zapach, a zapach sioo idzie w zapomnienie, wydajny, najlepszy ze wszystkich, które testowałam przy Amberku : http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... cze/189885
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto wrz 10, 2013 11:18 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Jolek, prosimy o rozliczenie sierpnia

Filmik Fryderyka tak wzruszający, że dech zapiera!!!
Jeśli domek dobry to na pewno będzie wyrozumiały wobec ewentualnych wpadek kotulca - oby ich nie było :ok: :ok: :ok:

Kotiko Droga, przegorąco dziękuję za wizytę PA - w imieniu swoim i Fundacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Również życzę Guciowi smacznego :D

Nadal nie mam odzewu na SMS od Jolek, coś się musiało przydarzyć i stąd pewnie zwłoka w rozliczeniu. Będę próbowała dzwonić, a tymczasem bardzo przepraszamy i prosimy o cierpliwość. Oczywiście pomoc, jeśli potrzebna na już, na pewno przybędzie - nasza Szefowa czuwa 8) :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro wrz 11, 2013 16:12 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Jolek, prosimy o rozliczenie sierpnia

dla przypomnienia - lista sierpniowa

1. Mały dzikusek ObrazekObrazekObrazek
dt Zosik
-leczenie/zabieg
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155905

2.Kotki dwa Obrazek
pod opieką Zosik
-leczenie
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155747
pomoc scedowana na inne kotki w potrzebie -pięknie dziękujemy :1luvu:

3.Kotki dwa dt pinokio_ ObrazekObrazek
-zabieg usunięcia oczek/leczenie
edit: udało sie leczenie :ok:
- zdjecia po zakończeniu leczenia
wątek :http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152218&start=390

4. Jula dt lidka02
-diagnostyka po usunięciu oczka-neurochirurg
Ostatnio edytowano Pt wrz 13, 2013 11:59 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Post » Śro wrz 11, 2013 16:20 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Jolek, prosimy o rozliczenie sierpnia

proponowana lista na wrzesień

1. koteczka Obrazek
tdt holly_dolly szukamy dt od października
-leczenie
wątek: viewtopic.php?f=13&t=156147&p=10068212#p10068212

2. Tupak od Zofia.Sasza -szukamy domu
watek: viewtopic.php?f=1&t=156181&hilit=zofia&start=165

3. Biało rudy kotek bezdomny z chlamydią Obrazek
-kontakt Anna61 szukamy dt/ds
wątek : viewtopic.php?f=1&t=156336

alessandra

Post » Śro wrz 11, 2013 18:33 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Jolek, prosimy o rozliczenie sierpnia

alessandra pisze:dla przypomnienia - lista sierpniowa

1. Mały dzikusek ObrazekObrazekObrazek
dt Zosik
-leczenie/zabieg
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155905

2.Kotki dwa Obrazek
pod opieką Zosik
-leczenie
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155747

3.Kotki dwa dt pinokio_
-zabieg usunięcia oczek
wątek :

4. Jula dt lidka02
-diagnostyka po usunięciu oczka-neurochirurg

czekamy jeszcze na odpowiedź [b]Zosik odnośnie maluszków i pinokio_[/b]

Spieszę z informacjami, przepraszam, że tak długo.
Co do dwóch maluchów: oczka po kroplach i żelu są zdrowe, drugi z maluchów szuka już intensywnie domu. Za wizyty i leki zapłaciłyśmy dzięki karolink i wszystko mamy uregulowane.
A więc, jeżeli macie rezerwę na tę dwójkę, to spokojnie możecie te pieniądze przekazać dla innego potrzebującego futerka.

"Dzika" ślepinka w trakcie ogarniania i z widokami na mega super DS! Ale proszę się nie cieszyć, żeby nie zapeszyć. 30 września druga i ostatnia szczepionka, a tym samym koniec ogarniania weterynaryjnego.

A tak oto wygląda dziki kot (jakby ktoś nie wiedział) :mrgreen::

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw wrz 12, 2013 12:06 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Jolek, prosimy o rozliczenie sierpnia

jutro piątek 13 :ok:
uwaga opiekunowie, pamiętac nalezy,że
wszystkim Obrazek stawiamy torcik mięsny -tylko mój nie zje, bo udaje amerykańskiego Bombaja i fast foody tylko wcina :evil:
więc chyba będę musiała wedle życzenia :lol: :

Obrazek

bo czarne są całkiem inne... :roll: :mrgreen:

alessandra

Post » Czw wrz 12, 2013 12:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Jolek, prosimy o rozliczenie sierpnia

Obrazek[/quote]

pełny luzik :lol: bardzo trzymamy :ok: :ok: :ok: za ds i za tego maluszka, aby znalazł domek :ok: :ok: :ok:

Zosik bardzo seredecznie dziękujemy za przekazanie puli na inne kotki :1luvu: -z pewnością sie przydadzą we wrzesniu

alessandra

Post » Czw wrz 12, 2013 13:05 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Jolek, prosimy o rozliczenie sierpnia

Podziwiamy z ogromnym uśmiechem uratowane cuda :love:
Kciuki zaciśnięte z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Okazało się iż Jolek wyjechała na wakacje i wróci dopiero pod koniec września. Na szczęście rozliczenie wcześniej przygotuje dla nas Magda - Prezes Fundacji :wink: :D

Olu, moja PiPi vel Kozi Bobek :oops: torcik mięsny pochłonie baaardzo chętnie (dzięki za przypomnienie :wink: ) 8) Mimo to nie pozwala mi zapomnieć, że czarne są inne :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw wrz 12, 2013 13:50 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Jolek, prosimy o rozliczenie sierpnia

jerzykowka pisze:
Olu, moja PiPi vel Kozi Bobek :oops: torcik mięsny pochłonie baaardzo chętnie (dzięki za przypomnienie :wink: ) 8) Mimo to nie pozwala mi zapomnieć, że czarne są inne :mrgreen:

całkiem inne-nie wiem co o tym myśleć ? :roll: :strach:
(gwoli wyjasneinia: zdjęcie pochodzi z serii zdjęć jednego dnia robionych aparatem fot., oświadczam,że :nie znam sie na obróbce zdjęć i nie mam programu do tego, to oryginalne zdjęcie Nikifora-mam świadka :kotek: )

Obrazek

alessandra

[poprzednia][następna]