Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 27, 2013 16:00 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Wieści z frontu:
Patrząc na brzdąca dochodzi się do wniosku, że do niczego te oczka nie są potrzebne ;)
Mała bawi się jak każdy inny kot. Gdyby patrzył na nią ktoś, kto nie wie, że jest ślepinką, to by się nie zorientował.
Czasem tylko wrzuci gdzieś myszkę i szuka bezradnie dookoła...
Ale od czego ma dużych :mrgreen:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Wto sie 27, 2013 16:17 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Mała wymiata :mrgreen:

Kasia u której mała mieszkała na działce, mówiła że wcześniej też nigdy by nie pomyślała że to kot niewidzący, Mała świetnie sobie radziła.Dopiero jak Kasia zaczęła robić zdjęcia kotek do sterylek to się przyjrzała i tak zaczęła się ta akcja :)
Ale teraz mała jest całkowicie bezpieczna :) bo na wsi wcześniej czy później by się jej coś przytrafiło.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Wto sie 27, 2013 16:38 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Koteczka jest przepiękna i przeslodka :1luvu: myśle o jej rodzeństwie może udałoby sie je obfocic i pooglaszac i wyadoptowac z działki moglybyscie ogarnąć zdjęcia i ustalić płeć każdego z kociakow ?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto sie 27, 2013 16:40 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Mała cudo :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto sie 27, 2013 16:41 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Z tą kasą to bez przesady, nie jest źle, głodem nie przymieramy :)
Na jedzonko i żwirek mnie stać, dam radę :)

Tylko nieśmiało zapytam, czy Klub Ślepaczkowy dałby radę potem pomóc mi opłacić weta po zakończeniu oporządzania malutkiej?
Wet otworzył maleńkiej rachunek i możemy potem zapłacić całość po odrobaczaniach, szczepieniach, usuwaniu świerzba, itede.
Jesteśmy po pierwszej wizycie i odrobaczaniu, w piątek, albo sobotę idziemy na szczepienie (możliwe, że w sobotę, bo w piątek po południu jestem umówiona na powtórki testów w Wasią i Kropsonkiem).
Potem kolejne odrobaczanie, szczepienie i leczenie świerzba, ale nie wiem, czy akurat w takiej kolejności.
Jeżeli nie będzie konieczności - nie będziemy na razie robić operacji kanalików łzowych (wybaczcie, jeżeli przekręcam nazwę, po całym dniu roboty mam problem nawet z ortografią...) ;)
W razie czego mamy info, że jest to dość prosta do wykonania operacja i kosztuje u tego weta 180zł.
Ale nie uprzedzajmy faktów, na razie nie trzeba tego robić.

Co do pozostałych maluchów, to berni już tam coś działa i myśli intensywnie jak to rozwiązać.
Próbujemy też ogarnąć sprawę sterylek kotek z Nowego Folwarku.
Będzie dobrze :)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto sie 27, 2013 16:44 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Ja pojadę na wieś z koleżanką dopiero 7-8 września, wcześniej mnie nie ma. Kasia będzie prawdopodobnie na ten weekend również na wsi, więc pofocić może, ale z płcią to już będzie ciężko. Kociaki są ciekawskie, ale nie oswojone...jeszcze jeden podobno jest mega zainteresowany człowiekiem, reszta bardziej dziczy i się chowa.

Ja się poważnie zastanawiam nad zabraniem na DT kociaka z tamtych. Skoro zdecydowalam się na slepinkę to teraz może być inny w to miejsce, tylko slepinka była w pilnej potrzebie..a ja wiem że finansowo nie dam rady utrzymać kolejnego kota, szczepienia, karma etc, a nie daj jeszcze jakiś choroby :(więc biję się z myślami.

berni

Post » Wto sie 27, 2013 17:17 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

berni pisze:Ja pojadę na wieś z koleżanką dopiero 7-8 września, wcześniej mnie nie ma. Kasia będzie prawdopodobnie na ten weekend również na wsi, więc pofocić może, ale z płcią to już będzie ciężko. Kociaki są ciekawskie, ale nie oswojone...jeszcze jeden podobno jest mega zainteresowany człowiekiem, reszta bardziej dziczy i się chowa.

Ja się poważnie zastanawiam nad zabraniem na DT kociaka z tamtych. Skoro zdecydowalam się na slepinkę to teraz może być inny w to miejsce, tylko slepinka była w pilnej potrzebie..a ja wiem że finansowo nie dam rady utrzymać kolejnego kota, szczepienia, karma etc, a nie daj jeszcze jakiś choroby :(więc biję się z myślami.

Berni ja mam gotowa do wysyłki karmę jaka kupiłam dla 2ki co miala trafić na dt do Zosik i nie trafiła. Myśle za na miesiąc minimum starczy 4kg suchej i 50 mokrej , jeżeli sie zdecydujesz na dt dla tamtej 2ki to wysyłam ta karmę do Ciebie a na weta uzbieramy :ok:
Obrazek

Goyka

Post » Czw sie 29, 2013 21:43 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

I jak tam są jakieś wieści p pozostałych maluchach?
Obrazek

Goyka

Post » Nie wrz 01, 2013 0:05 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Co u pięknej Laluni? I co z jej rodzeństwem berni namyslolas sie nad zostaniem ich dt? :oops:
Obrazek

Goyka

Post » Pon wrz 02, 2013 21:40 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Co z koteńką ? Są chętni na domek ? Widziałam ogłoszenie na tablica pl.

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Wto wrz 03, 2013 7:48 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Ja tak czy siak myślałam tylko nad jednym maluchem a nie nad całą czwórką, ale niestety nie dam rady.
Bardzo mi przykro.

berni

Post » Wto wrz 03, 2013 9:07 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

To tam są jeszcze 4? 8O myślałam ze 2 :? Rozumiem oczywiście i wespre karma nawet przy 1 ;)
Obrazek

Goyka

Post » Wto wrz 10, 2013 17:59 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Lalunia ma się świetnie. Już prawie ogarnęliśmy się "weterynaryjnie" - jutro rano kolejna wizyta.

No i powiem coś, ale z góry mówię - PROSZĘ SIĘ NIE CIESZYĆ, żeby nie zapeszyć.
Mam widoki na mega cudowny domek dla małej. Jeżeli domek będzie pełen determinacji - tak, jak obiecuje i jakie robi wrażenie - Laleńka będzie miała cudownych Dużych.

Tyle na razie, więcej na ten moment nie powiem, bo zaczną się fanfary i fala meksykańska, i zapeszycie.

Teraz można się pozachwycać :mrgreen:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Wto wrz 10, 2013 18:02 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Ja się zakochałam dziś!
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto wrz 10, 2013 18:05 Re: Koteczka bez oczu- u Zosik na DT- potrzebna $$$

Żadna sztuka... Mała łamie serca jak wariatka :mrgreen:
Tylko moja mama zareagowała na nią "łeeeeee" 8O
Ale ona nie jest do końca normalna :roll:
ObrazekObrazek

Zosik

[poprzednia][następna]