Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
karola7 pisze:
Ja krew najbardziej polecam tę z BŚ. Były/są organizowane tam zbiorowe zakupy suszonej krwi wołowej. Wcześniej korzystałam z Fortaina, smakował, ale ta z BŚ to sądząc po kocim entuzjazmie to pyszności.
Nie wiem tylko czy nadal tam organizowane są rozbiórki krwi, bo mam zapas, ale krew forumowa wychodzi sporo taniej, no i taurynę mają tam taniutką, a na pewno bez antyzbrylaczy bo zbija się w kulki i trzeba rozłupywać.
[...]mączką mięsno-kostną, czyli spalonymi szczątkami zwierząt...
Mączkę można legalnie stosować - pod ścisłymi warunkami - jako nawóz na pola i jako półprodukt do produkcji karmy dla psów i kotów...
W Polsce od 2003 roku obowiązuje całkowity zakaz karmienia mączką mięsno-kostną zwierząt przeznaczonych do spożycia przez ludzi.
elianka pisze:Ja akurat nic nie mam do o karmy z robakówBiałko to białko, a robacze mięso to w końcu zwierzęce białko. A tak w ogóle to skąd wiadomo , że pióra są dla kota nieprzyswajalne? W końcu to też zwierzęca substancja? O pióra to tak z ciekawości się pytam, bo naprawdę nie wiem.
Uzyskuje się go poprzez specjalne techniki przetwarzania w celu zwiększenia strawności białka z piór. Podczas procesu produkcji surowiec hydrolyzuje, dzięki czemu maksymalnie zwiększa się wartość odżywcza produktu gotowego. Mączka z hydrolizowanych piór wkorzystywana jest do produkcji pasz przeznaczonych dla ryb i zwierząt hodowlanych. Mączka z piór stosowana jest również, jako nawóz.
Feeding rendered, low quality sources of protein – for example, hooves, feathers, or beaks – has the potential to initiate an allergic reaction in your pet.
Ikerka pisze:Nie rozumiem , dlaczego producent nie wytłacza (nabija) daty i kodu bezpośrednio w USA?
Ikerka pisze:A sklep na pewno zmienię. Co do zooplus to myślałem o zamówieniu u nich teraz, bo mieli korzystne pakiety anim. carny i w sumie wychodził mi pakiet cenowo tak samo jak w telekarma, ale zniechęciły mnie komentarze o sklepie i zwłaszcza nierzetelności firmy kurierskiej obsługującej zooplus na ceneo.pl. Było coś o rozerwanych workach itd.
Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia i 69 gości