Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki[']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 02, 2013 23:23 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Nawet gdyby w domu było 20 kotów to brak jednego i tak da się odczuć. :(
Pusia była wyjątkową kotką - twoją nauczycielką i przewodniczką w świecie kotów bo od niej się zaczęło dlatego jej stratę tak bardzo odczuwasz.

Ale spójrz na to z innej perspektywy. Teraz Pusia jest w śród kocich przyjaciół wolna od bólu , zmartwień i trosk. Za TM nie odczuwa się mijających lat nie cierpi z powodu chorób .....to koci raj :1luvu:
Z czasem ból przycichnie i pozostaną wspomnienia wspólnie spędzonych chwil :kotek:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt wrz 06, 2013 10:46 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Duza podmieniła Ptysia(wyadoptował się - duża) na jakieś bure półdiable w tym samym wieku co Ptyś, ale bardziej uprzykrzone. Wszyscy na nie syczą, a najbardziej Balbinka.
A mnie próbuje atakować Mini, trochę się boję, chociaż ona jest mniejsza, ale mnie nie lubi...
Sabcia

Fotki półdiablęcia (Duża woła na niego Miki - najpierw wołała Lili, ale się okazało, że to jednak chłopczyk :twisted:) - wygląda niewinnie, bo wtedy siedział w łazience i się maskował :twisted: :twisted: :twisted: Obrazek Obrazek Obrazek
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt wrz 06, 2013 16:28 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

jolabuk5 pisze:Duza podmieniła Ptysia(wyadoptował się - duża) na jakieś bure półdiable w tym samym wieku co Ptyś, ale bardziej uprzykrzone. Wszyscy na nie syczą, a najbardziej Balbinka.
A mnie próbuje atakować Mini, trochę się boję, chociaż ona jest mniejsza, ale mnie nie lubi...
Sabcia

Fotki półdiablęcia (Duża woła na niego Miki - najpierw wołała Lili, ale się okazało, że to jednak chłopczyk :twisted:) - wygląda niewinnie, bo wtedy siedział w łazience i się maskował :twisted: :twisted: :twisted: Obrazek Obrazek Obrazek

Ale śliczne tygrysiątko! :1luvu:
Sabciu Mini cię nie lubi - to niemożliwe 8O Wszystkie kotki cię lubią. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt wrz 06, 2013 16:37 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

A czy są jakieś wieści o Guciu?
Czy coś się u niego zmieniło?
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob wrz 07, 2013 0:58 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Od czasu, kiedy Pani napisała, że przestawienie kuwety pomogło, Gucio już nie zanieczyszcza kuchni, a w ogóle jest wspaniałym miziastym kotem -nie było nowych wieści, więc chyba (mam nadzieję!) wszystko jest w porządku. :ok: :ok: :ok: :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob wrz 07, 2013 1:00 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

nie będzie mnie 3 dni, gdyby coś pilnego, kontakt na telefon (603 47 87 95)
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto wrz 10, 2013 0:50 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Zapraszamy na nowy wątek
viewtopic.php?f=46&t=156495
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto wrz 10, 2013 14:30 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Joli, Jolu!
jesteś już?
stęskniłam się za Tobą!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto wrz 10, 2013 16:06 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

ewa_mrau pisze:Joli, Jolu!
jesteś już?
stęskniłam się za Tobą!
... mry!

No jestem, już jestem :twisted:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro wrz 11, 2013 15:22 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

jolabuk5 pisze:No jestem, już jestem :twisted:

to świetnie!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie wrz 15, 2013 23:24 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

U mnie bez zmian. Wyadoptował się Ptyś, na jego miejsce pojawił się Lolek (z okolic Szpitala, początkowo myslałam, że to koteczka, nazwałam ją Lili, a skoro kocurek, to zmieniłam na Lolek - chociaż przejsciowowołałam Miki :D ). Obrazek
Lolek jest słodki, miziasty, nie boi się obcych, powinien zaraz znaleźć dom, ale jakoś nikt o niego nie pyta... :(
Poza tym w łazience siedzi Kasia, kotka z Wólczańskiej 27. Dziś ją trochę wypuyszczałam, koty się jej boją, zobaczymy, cobędzie dalej.
Obrazek
Kasia jest bardzo podobna do Pusi (tylko trochę drobniejsza) i kiedy widzę ją krążącą po mieszkaniu, przez moment mam wrażenie, ze to Pusia...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon wrz 16, 2013 5:27 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Lolek super, przecież znajdzie dom. A Kasia też fajna.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon wrz 16, 2013 9:18 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Kasia fajna, chociaż wolałabym, żeby mniej syczała na wszystkie koty. Dziś ją zamknęłam, bo nie ma mnie cały dzień. Zresztą wczoraj Kasia po zwiedzeniu obu pokoi, kiedy zobaczyła mnie stojącą na drodze do łazienki, sama szybko pobiegła i schowała się w łazienkowym azylu. Jakby sama się bała pobiec i skorzystała z tego, że ja stanęłam, czyniąc drogę "bezpieczną". Ona też się boi, biedaczka.
Swoją drogą mam ciekawe obserwacje dotyczące "mowy ciała" u kotów. Kiedy kot pojawiał się w drzwiach łazienki, albo odważył się i podszedł bliżej w stronę siedziska, na którym urzęduje Kasia, ona nawet specjalnie nie syczała, robiła jakiś minimalny znak, dla mnie właściwie niewidoczny, a kot wycofywał się jak niepyszny. Bardziej energicznie nasyczała tylko na maluchy, które widocznie jeszcze nie znają mowy ciała tak dobrze. Reszta kotów albo od razu się wycofywała, albo stała bezradnie nie robiąc kroku ani w przód, ani w tył (do przodu się bały, a w tył ambicja im nie pozwalała :twisted: ). Ułatwiałam im zadanie, energicznie odwołując z łazienki - mogły się wtedy wycofać bez ujmy na honorze. i skwapliwie z tego korzystały :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto wrz 17, 2013 10:09 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Wczoraj Kasi nie wypuszczałam, ona właściwie cały czas śpi na siedzisku w tej łazience, tak jakby odsypiała lata bezdomności i niepokoju. Jak przy niej siadam, mruczy i dopomina o głaskanie, strzela baranki. Dziś rano próbowała mi wejść na kolana - wcześniej tego nie robiła, a ja nie chcę jej do niczego zmuszać. Dziś przednimi łapkami położyła się na moich kolanach - cała nie chciała, ale pierwszy krok został zrobiony :D
W pewnym momencie Kasia podeszła do drzwi i wyjrzała - przechodził akurat Loluś, powąchały się ostrożnie, po czym Kasia trochę przestraszona umknęła do łazienki i ułożyła się na siedzisku. W środę będę miała więcej czasu, to znowu ją wypuszczę, żeby pobiegała.
Konflikt między Mini i Sabcią trwa - Mini wyraźnie "atakuje", Sabcia syczy i próbuje uciec. Parę razy krzyknęłam na Mini, żeby dała spokój Sabci. Boję się coś więcej zrobić, bo Mini płochliwa jest i nie chcę jej wystraszyć.
Kot do złapania na Wólczańskiej 27 może być kotką, podobno jest gruby :strach: Muszę chyba wcześniej się nim zająć, może w sobotę albo w piątek. Trudno, najwyżej ciachnę ją za kasę w Perełce.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto wrz 17, 2013 11:11 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Moja Florka odsypia też bezdomność. I barankuje. Rozumiem Kasię (a przede wszystkim Florka rozumie).
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]